איפה נשמע דבר כזה ?

shiri 80

New member
איפה נשמע דבר כזה ?

שוב שלום לכולכם .. ביום יומיים האחרונים נתקלתי באחד הערוצים בכתבה שעסקה במשפחה ,כמובן במדינתנו -המשפחה הזו נמצאת בתנאים לא תנאים . אבי המשפחה הוא נכה ,אייני זוכרת את הסיבה ואילו אם המשפחה כמדומני איננה עובדת , בכתבה פנה האב למצלמה ואמר שהוא מבחינתו היה "מת" לחזור ללובי של משרדי הממשלה ולשביתה כי אז הוא יכול היה להביא אוכל לשולחן. כאמור , לצערי הרב , וסביר להניח שגם לצערכם , קיימות משפחות נזקקות בקרב תושבי המדינה ,אינני יודעת כמה אחוזים מתוכם הם משפחות של בעלי נכות , אך אין זה משנה כלל כי מאחוריי המספרים עומדים אנשים.. אך רציתי לדעת האם קיים גוף כגון "פתחון לב" וכיו"ב שמספק תמיכה כלכלית , או תמיכה בסל המוצרים , (ביום יום וגם בחגים .) במיוחד לאוכלוסיית הנכים,שיש מן הסבירות שנגישותם היא פחותה, או שמא אוכלוסיית הנכים נתמכת תחת אותן אגודות שקיימות? מקווה ששאלתי ברורה .. בכל אופן המשך שבוע נפלא לכולכם.. שירי

alonpaz

New member
שירי - ראיתי את הכתבה...

לפי מה שהבנתי ממנה שהם מקבלים מזון מאגודות כמו פיתחון לב. ואני לא מבין למה קיימות אגודות נכים כמו - היסתדרות הנכים , שאינה תומכת במישפחות נכים קשיי יום. נישבר הלב!

מירי 777

New member
בהסתדרות הנכים

נכים עסקנים דאגו לעצמם לג´ובים טובים והשאר לא מעניין אותם
הם מפחדים להתעמת עם הממשלה או עם ההסתדרות שמשלמים להם את המשכורות

shiri 80

ישנן משפחות רבו שמלקטות שירי מזון בשווקים. כמו כן אם תסתכלי היטב במרכולים תראי שלא מעט אנשים לוקחים עוגית ועוד אגוז בבושה תהומית כיוון שזה היה האוכל שיכנס לפיהם במשך יום שלם. אנשים רבים מתביישים לבקש סיוע. לכן גם לא ניתן להגיש להם עזרה. גורלם של אנשים עם לקויות גרוע יותר כי אינם יכולים לדאוג לעצמם במקרים רבים. אני זוכרת שלא מזמן טפלנו בעולה חדש קטוע שתי רגלים שנהג לעלות לאוטובוס על הגדמים ולגרור אחריו את כסא הגלגלים כי זו היתה הדרך היחידה בה יכול היה להגיע לשוק ולמלא את הכיסים הקטנים בשאריות מזון. יאמר לזכותם של המרכולים שהם משאירים במכוון סחורה פתוחה ומאפשרים לקחת למי שלוקח מעט, זה כמצוות התורה. קיימים ארגונים רבים שמספקים ארוחות חינם למי שאין ידם משגת. יד שרה, עזר למרפא, עזר מציון ורבים רבים אחרים. ישנם גם אנשים פרטיים שאינם רוצים ששמם יפורסם שעוברים בין בתים של אנשים שונים שאין ידם משגת וממלאים את ביתם באוכל. לפחות אחת לשבוע. ישנם אנשים שמתגוררים דרך קבע על ספספים בבתי חולים שם יש להם מקלחת ואוכל. מהידוע לי עיריית תל-אביב דואגת מאוד להומלסים. לעומת זה ישנן עיריות שאין בהן שירותי הסעדה כלל. וזו ממש בושה וכלימה. בתל אביב ישנם מקומות בהם מקבלים ארוחה מלאה תמורת שקל אחד בלבד. בשוק הכרמל, התקווה ואחרים ישנם מוכרים רבים שמכירים את הנזקקים ודואגים לתת להם ככל יכולתם. זהוי צרכים קשה מאוד אם אדם איננו פונה לבקשת סיוע. אם את מכירה משפחה או אחרים שיש להם חסרון כיס אמיתי וביניהם אדם עם מוגבלויות, דווחי לי בדואר אלקטרוני שם כתובת, אדאג להעביר המידע למי שמטפלים בנושא. תודה על הבאת נושא כאוב זה לדיון.

למעלה