איפה פינת הבישול שאני צריכה אותה
דלעת

איפה פינת הבישול שאני צריכה אותה
דלעת

מה עושים עם דלעת?
יש לי דלעת קטנה שרצינו לגלף בהלואיין אבל.... לא יצא
מה עושים איתה עכשיו? איך ומה מבשלים איתה?
 

1me too1

New member
מרק


בדיוק הכנתי אתמול מרק דלעת.
יצא טעים וכמעט ולא נשאר.
 

1me too1

New member
מאוד פשוט

מטגנים בצל עד הזהבה.
מוסיפים דלכת חתוכה לקוביות.
תבלינים, מלח פלפל, פטרוזיליה
מים, אני אוהבת שזה סמיך, אז אני לא שמה הרבה מים, אבל זה תלוי כמה דלעת את שמה.....
לפעמים אני מוסיפה קישוא אחד וגזר.
כשהכל רך אני תטוחנת את הכל.
אפשר להוסיף שמנת לבישול ולבשל עוד קצת. אני לא מוסיפה.
בתאבון
 
הכנתי, יצא טעים.

אני ובעלי אהבנו, בוני שאלה האם יש במרק סוכר

האמת שכאשר פתחתי את הדלעת, נראה לי שהיא לא חזקה בתחום הטעם, אז שמתי בצל גדול גדול מטוגן. לא טחנתי כי בוני אוכלת את הנוזל עם לחם, וזה עדין יצא מאוד טעים.

תודה
 
נשמע טוב, אני גם אנסה


חייבת לקנות מיקסר ידני כזה שטוחן מרקים...
כל פעם נזכרת במשהו אחר שאין לי במטבח- לפחות את זה זוכרת שמסרתי את שלי ואין בדרך
 

1me too1

New member
לי יש אחד ממש פשוט

בלנדר מוט, קנינו בזמנו ב 10$
מקווה שגם אתם תאהבו את המרק
 

noaronen1

New member
תחצי לחצי ולתנור

חוצים לחצי, מנקים, מברישים עם קצת שמן זית מבפנים ומבחוץ, האמריקאים שמים קצת קינמון
מניחים הפוך על תבנית עם נייר אפייה על 200 מעלות עד שמתרככת בערך שעה.
אפשר לאכול עם כפית, אני אוהבת לשים בסלט עם תיבול שאת אוהבת וכל מיני גרעינים וחמוציות.
&nbsp
 
חוצים לחצי? מדובר בדלעת בגודל של אבטיח קטן


לא שווה לחתוך לחתיכות יותר קטנות?
כתבת להבריש עם שמן זית מבפנים ומבחוץ. המבחוץ זאת הקליפה כן?
סליחה על השאלות המצחיקות, אבל רוצה לדעת שהבנתי
 

noaronen1

New member
חשבתי הקטנות יותר

אם זה אבטיח קטן, תחצי לרבע
כן, מברישים משני הצדדים גם על הקליפה וגם מבפנים קצת מלח וקינמון, אפילו סוכר חום אם את רוצה לכיוון הזה ואחר כך למה שבא לך עם אורז, עם סלט וכדומה...
 
דלעת

סלט צ׳רצ׳י תוניסאי - מאודה עם שום ולימון, מוגרדת לקערה, מעט שמן זעת - מטבל מעולה
מרק קוסקוס - דלעת, גזר, שורשים, תפ״א, כרוב, גרגירי חומוס, בצל, בשר גולש מבושלים עם מעט רסק עגבניות, מים, מלח, פלפל, כורכום, ג׳ינג׳ר, שומר, קנמון. אפשר להגיש עם אורז או קינואה.
יש מרק דלעת לקובה אם זה מעניין אתכן
וכמובן פאי דלעת
 
בפורום הזה הכל מענין, אם לא אותי אולי מישהו אחר


אפשר מתכון לפאי דלעת בבקשה?

אני מאוד אוהבת קוסקוס, אבל אין לי פרטנרים פה, אז


תודה
 
את מוזמנת לקוסקוס אצלי

מבחינתי זו טרגדיה למנוע ממישהי קוסקוס, אני אגיד אותם לאו״ם! כשאת בארץ את מוזמנת לאכול אצלי קוסקוס - כולל הופעה של חמשת הבנדיטים וקערות הקוסקוס המעופפות

מתכון לפאי אין לי משהו בשלוף כי זה לא משהו תדיר אצלי אבל ברשת מלא, רק שימי לב אם זה מתכון לדלעת מקופסא או טריה
 
בעלי הסקוטי טוען שיש מאכלים שרק מי שיש לו דם יהודי

יכול לאכול. בין המככבים הם הקניידלך וחמין. למרות שאני יכולה לראות את החמין נכנס בקלות למטבח הסקוטי


את חייבת לנו הסבר לקערות הקוסקוס המעופפות
 
אני הכנתי מרק דלעת עם פרמז'ן

מצאתי איזה מתכון ברשת ושיניתי לפי מה שהיה בבית, ניצול טוב של שאריות גילוף הדלעות והיה מצויין, הסיר חוסל במהירות!
 
למעלה