איפה קונים סירופ אורז?

שמעתי על ניצת הדובדבן פעם

יש אולי כתובת? מסקרן אותי לראות את החנות הזאת, יש אולי באזור ראש העין פ"ת?

d a p h n a

New member
נדמה לי שיש בפתח תקווה במרכז העיר

אבל אני לא זוכרת בדיוק איפה.

פלאפאל

New member
נצל"ש - היי כולם ../images/Emo13.gif

אני צמחונית כבר, אמממ, לא יודעת כמה זמן. מסוכות של איזושהי שנה
ולאחרונה אני מרגישה ממש רע. על הפנים.המחזור מאחר או שלא בא בכלל (אבל זה יכול להיות קשור לתקופת הבגרויות הלחוצה, אז לא יודעת), הראש כואב, עייפות שזה נורא, השיער נושר קצת יותר (אבל זה יכול להיות כי אביב), לפעמים הבטן מתנפחת נורא ולפעמים אני נתקפת בתיאבון זוועתי. ולדעתי זה קשור לצמחונות. אני הולכת לעשות בדיקות דם ולראות שהכל בסדר, אבל הייתי רוצה להכין את ההורים מראש. נראה לי יקל על התקף ההיסטריה שיהיה להם, ועל הדחף הראשוני של "נו אז יאללה תתקעי שניצל!!!!" עד שהם ירגעו. למישהו יש מושג מה זה יכול להיות בערך, כדי שאני אדע להכין אותם וזה לא יבוא להם כהפתעה? כלומר, מה יכול להיות חסר. ברזל, אני מניחה, אבל שמעתי מצמחונית אחת שזה יכול מאוד להיות גם משהו אחר. מי שיוכל לענות לי יציל את בריאותי הנפשית ואת היחסים עם ההורים
תודה רבה

TheFinalCut

New member
אפשרויות

שלום לך, תראי, קשה לומר מבלי שיהיו רמזים מבדיקת הדם, אבל חלק מהתסמינים שהזכרת אכן מאפיינים אנמיה כתוצאה מחוסר בברזל (כאבי ראש, עייפות, נשירת שיער מוגברת), שאכן אופיינית יותר לבנות (עקב איבוד הדם החודשי). הנפיחות בבטן לא קשורה כנראה, היא עשויה לנבוע מרגישות, אלרגיה או אי סבילות לרכיב מסוים במזון. אלו גם עשויות להיות בעיות בעיכול כתוצאה מלחץ חריף (אם תקופת המבחנים או משהו אחר משרה אותו עליך) או משהו אחר לגמרי (כדי לדעת בוודאות תידרש בדיקה והתייעצות עם אנשי מקצוע). לגבי מידע ומקורות צמחיים טובים לברזל, ניתן לקרוא כאן. חשוב לדעת שסטטיסטית, צמחונים אינם סובלים מאנמיה כתוצאה מחסר בברזל יותר מ"קרניבורים", ולכן רוב הסיכויים הם שהתזונה שלך ספציפית לא מאוזנת ולא מספקת לך מספיק מהמינרל, וכדאי לעדכן את התזונה כדי לטפל בבעיה (ובמקביל לאמת שזו אכן הבעיה בעזרת בדיקות דם).

כפי שנכתב מעליי

עד שלא תעשי בדיקת דם אי אפשר לדעת בוודאות. אני מקווה שבבדיקה את הולכת לבדוק גם את תפקוד בלוטת התריס כי התסמינים שאת מתארת יכולים להיות גם תסמינים של תת פעילות בלוטת התריס. בכל אופן תעשי את הבדיקה וכך תוכלי לדעת באמת מה הבעיה ובהתאם לכך לטפל בה. בהצלחה!

d a p h n a

New member
עוד שאלה קטנה וזהירה

מעבר לזה שאת צמחונית, את אוכלת מספיק? את מקפידה לאכול מכל אבות המזון ולאכול כמות מספקת של קלוריות ביום? במיוחד עכשיו כשאת אומרת שיש בגרויות ואת לחוצה? אני שואלת את השאלה בזהירות כי למיטב ידיעתי הסימפטומים שאת מתארת יכולים להיות גם סימפטומים של תת-תזונה (הם קורים למשל אצל אנשים עם הפרעת אכילה). בכל מקרה, מצטרפת לקריאה לעשות בדיקת דם ולהתייעץ עם רופא.

למעלה