איפוה משיגים תערובת לתרנגולות?

צופה121

New member
איפוה משיגים תערובת לתרנגולות?

1. אני רוצה להשיג תערובת לתרנגולות (לא יודע איך נקרא הזן שלהן.בכל אופן זה התרנגולות מתעשיית הבשר) מישהו יודע איפוה אפשא להשדיג? ראיתי באינטרנט מקום שמוכר תערובת למטילות.אבל כתבו לי כאן שזה לא כ"כ בריא ,ומלא הורמונים. אז מישהו יודע על תערבות אחרת? 2. ואגב,בנתיים אני נותן להם גרעיני חיטה,ועלים וכו'- זה בסדר? 3. וועוד משהו:פעם הם אכלו לחם רטוב.בשבועות האחרונים הן פתאום לא אוהבות את זה,ולא אוכלות את זה גם כשאין להן אוכל אחר. מה זה יכול להיות? בתודה!

תרנגולות

1. תערובת זרעים-כוללת חיטה תירס ומלא זרעים אחרים יש לה שם אחר נראה לי וזה תערובת יונים זה מזון מצוין אתה יכול להאכיל בתערובת מטילות אבל זה יעלה לך יותר וזה יפגע יותר אבל מצד שני זה עוזר לתרנגולת להטיל ולהשלים את כול הצרכים שהיא זקוקה 2. זה מצוין-שים גם הרבה ירקות זה מצוין להם זה תוספת חיונית לעוף בריא 3. אולי הן פשוט כרגע לא אוהבות זאת כי הן שבעות מהחיטה ומשאר האוכל חיבים כול פעם ששמים לחם רטוב אחרי שהן מסיימות לנקות ואז לשים לחם רטוב חדש תרנגולות מתעשיית הבשר -אם זה לגידול נוי לא מומלץ כי הן פשוט מכפילות את עצמן תוך שבועות ספורים ואחרי זה מתות אחרי בערך שנה ומשהו

צופה121

New member
שלום לך מגדל העופות..!

קודם כל תודה על כל התשובות! אני רואה שאתה המומחה של הפורום... שנית,תרשה לי לשאול: 1.אתה מתכוין שאני אחפש משהו שנקרא "תערובת ליוניםן"? 2.מה בשורה התחתונה לגבי תערובת מטילות? לתת להם או לא לתת? 3. האם ידוע לך בוודאות שהן אמורות למות תוך שנה? (הן אצלי כבר כשלושה חודשים)

שלום לך

1. אני לא היחיד המומחה פה - יש אנשים שמומחים יותר ממני 2. כן זה יותר מומלץ לדעתי ולחפש את זה או להגיד למוכר התערובת שאתה רוצה תערובת זרעים 3. אם מבחינת כדאי או לא -לא הייתי ממליץ לתת רק תערובת מטילות - חשוב לתת במינון נמוך אבל ולשלב ולגוון כמה שיותר סוגי אוכל 4. לא בוודאות - רק שאצלנו זה היה ככה והן לא שרדו והכפילו את גודלן כול שבועיים ואחרי זמן מה לא יכלו ללכת ואז מתו

צופה121

New member
לאור דבריךהאם היית ממליץ פשוט

=לתת להם אוכל ב"הקצבה"-כלומר,לא "חופשי"?= בשביל שלא יתנפחו יותר מידי?

אין לי הרבה ניסיון איתם אבל

כפי שהבנתי אפשר לגדל בדיאטה מבוקרת -להיזהר לא לתת יותר מדי אחזוי שומן ואוכל עתיר מאוד בחלבונים פשוט מאוד לגוון ירקות לא ישמינו את העוף -אבל יעשו אותו בריא יותר! אז ככה אם אתה נותן תערובת - תגוון עם הרבה ירקות לחם ושיאירות מהבית ככה יהיה לך עוף בריא אם יש באפשרותך לשחרר אותם שיסתובבו שישרפו קצת שומנים ויוציאו אנרגיה גםמאוד טוב

orelmor

New member
כמו שאמרתי...

תן להם הרבה סודן אם הרגליים שלהם והעצמות יהיו חזקות הם לא יפלו מהרגלים.... תן להם הרבה ירקות ולא לפוצץ אותם בתערובת... תן להם להשתחרר ואם אין לך שכנים מעצבנים כמו שלי תביא להן זכר שכך הן אולי ידגרו וימעיטו באוכל וגם כך אם אתה רוצה תוכל להמשיך את הדור שלהם ולא יהיו מפותמות וכך תוכל להפוך למגדל ותיק אני מגדל כבר שנה ורק בחודשים האחרונים הפסיק לי המוות בגלל אחד שהיה חזק אבל היום היה לחי אחד חולה מאוד גוסס אפשר להגיד שעומד למות כנראה מחר הצתרך להודיע על פטירתו... וזה היה הדומיננטית החזקה... עצוב...

orelmor

New member
תראה מהב תעשה....

אז אולי תנסה להביא נקבות בלדי שבלי לא חבו את הפיטום והבלדי לא היתנו להם לאכול הרבה וישתלתו על רוב האוכל... וגם היה לך כלוב מגוון... אני עוד מעט קונה אפרוחים אם יוצאים לי רק נקבות הרווחתי אם יוצא זכרים אני משאיר אחד ברגע שהוא מזווג ויש דוגרת אני מעיף אותו ואז יצאו מהדוגרת אפרוחים זכר אחד אני משאיר וכך אלע...

למעלה