איפוס כונן נכשל

rocinante

New member
איפוס כונן נכשל

שלום,

יש לי 2 כונני SSD פנימיים. אחד שמותקנת עליו מערכת ההפעלה ממנה אני כותב כעת ואחד נוסף שאני מעוניין להחזיר להגדרות יצרן ולההשתמש בו להתקנת מערכת הפעלה למחשב אחר.
כונן המיועד יש שני חלקים לא מוקצים + מחיצה שמהווה recovery של מערכת ההפעלה (זו שהיתה מותקנת עליו ואין בה יותר צורך). אני לא מצליח לאחד ולמחוק שום דבר מהנ"ל כך שהדיסק יחזור למצב ההומוגני המקורי שלו.
מצ"ב צילומי מסך שמפרטים את האפשרויות שניתנות בלחיצה במקש ימני על כל אחד מחלקי הכונן...

אודה מאד לכל עצה בנידון

HelpSupport

Active member
שימוש במערכת Diskpart ...

הפעל CMD כמנהל - בחלון הדוסי הקלד Diskpart.
סט פקודות
list disk​
יציג את הדיסקים במערכת.
במערכת שלך יהיו שני דיסקים 0 ו-1
וודא איזה מהם הוא הדיסק בנפח 120GB
להערכתי הוא דיסק מספר 1
select disk 1
clean
exit​
ושוב
exit​
בדוק שוב במנהל הדיסקים. הצליח ?

rocinante

New member
המשך

ראשית תודה על תשובתך. לפני שהספקתי לקרוא אותה פירמטתי את הכונן באמצעות secure erase שבא עם ה-samsung magician. אלא שכש עשיתי הפעלה מחדש למחשב לאחר מכן - טעינת מערכת ההפעלה נכשלה. הנחתי שהווינדוז התקין באופן אוטומטי על הכונן שזה עתה פורמט משהו שקשור ביכולת שלו לעלות, אבל גם הנחתי שזה רק למקרה שהתוכן בכונן המקורי, שעליו מותקנת מ' ההפעלה, הושחת. הייתי אובד עצות ואז נזכרתי שבעצם יש לי כונן קשיח אחר שהיה מחובר למחשב עד לא מזמן ובוודאי עליו יש מחיצת recovery שעשויה לסייע לי. חיברתי אותו והפלא ופלא - המחשב עלה כרגיל. ועכשיו השאלה - איך לעזאזל אני מונע מזה לקרות שוב? מרגע שאני משאיר את הכונן הראשי שלי כשהוא היחיד שמחובר ללוח האם - אין ווינדוז. לציין שכשהתקנתי את הווינדוז לא היו מחוברים כוננים נוספים לבד מזה שעל גבו התרחשה ההתקנה. תודה רבה

rocinante

New member
אז מסתבר

שמערכת ההפעלה תקינה לחלוטין. המחשב פשוט לא מזהה את הכונן שמחובר אליו (כרגע מחובר כונן SSD יחיד ועליו מע' ההפעלה). ניתוק המחשב מהחשמל ופריקת החשמל ולאחר מכן חיבור המחשב לחשמל מסדרים את הבעיה. המצב כרגע הוא שאחרי כל פעם שאני מכבה את המחשב - בפעם הבאה שאבוא להדליק אותו הוא שוב לא יזהה את הכונן ושוב אבצע פריקת חשמל וכולי ורק אז הוא מזהה והכל עובד כשורה. איך מתקנים את זה?

למעלה