איפו הדוק של הריף? ?

מאי 972

New member
איפו הדוק של הריף? ?

חזרתי מהביקור השנתי שלי.... רק נדמה לי או שיש פחות דולפינים כל שנה? משהו זרק שם שהולכים להביא עוד דולפינים שוב מאיזה מכון מחקר בים האדום זה נכון או שזה עוד חכמולוג ..

Dani Barchana

New member
אני כאן ../images/Emo9.gif

לגבי ה"הולכים להביא" - בהחלט לא, הדולפינים שיש כיום בריף הם דולפינים שהיו בשבי ולא נתפסו לצורך העיניין. אלו דולפינים מסוג דולפינן הים השחור האסורים כיום (לשמחתי) במסחר ולכן גם אם מישהו היה רוצה להביא/למכור הוא לא היה יכול. מותר להשאיל דולפינים כאלו בין מתקנים לצרכי רביה בלבד והעשרת הגנים, אבל אין שום דבר כזה בתכנון. לגבי מספר הדולפינים - יש לידות ויש תמותה, זה טבעי בכל מקום בו יש דולפינים, בשבי או בטבע. השינויים שהיו ב 4 השנים האחרונות: סנדי מת מזיקנה בשיבה טובה. שיבא מתה עקב סיבוך של מחלה. בזמן הזה נולדו גם 3 גורים - ניאו, אנזו וראג'ה. אנזו, היה גור קטנצ'יק כשהסתבך ברשת (שלא איפשרו לנו לתקן אותה בשל בעייה משפטית שלא אכנס אליה) וטבע. כך שלפני 4 שנים היו 8 דולפינים בריף ואילו היום יש..... 8 דולפינים בריף.

מאי 972

New member
תודה על התשובה דוק..

אחד מהגורים מאוד מחבב את כפות הרגלים שלי מתסבר.. היה מאוד משעשע לראות איך הוא בוחן את התגובה שלי כל פעם שהוא התקרב, אני חושבת שזה בגלל שאני היחידה שלא ממש ניסתה "לתפוס" אותו, אלא פשוט השאירה לו להיות היוזם.. חוויה מעלפת... אני שמחה לדעת שלא הולכים "לקנות" עוד דולפינים.. אחת הסיבות שאני באה לריף כבר שנים זה בגלל שאני יודעת שהם היו בשבי ולא צדו אותם לצורכי בידור.. ואם אני כבר מציקה לך , ואפרופו רביה- מי יהיה היורש של סנדי?

Dani Barchana

New member
השיטה היא באמת לתת להם ליזום, זה עובד עם רוב

בעלי החיים. מי יהיה היורש של סנדי? קשה לאמר בשלב הזה. זכרים בדולפינים מגיעים יכולת מינית לקראת גיל 6-8 אבל ליכולת רביה (כלומר לא רק טסטוסטרון אלא גם בגרות) רק בגילאי העשרה היותר מאוחרים. מכיוון שאין זכר אחר בריף, אנו מחכים שהגורים יגדלו קצת (זה ממש לא בוער לנו, הרבה יותר שקט ככה וממש אין לחץ של זמן). מי מהם יירש את סנדי? ניאו מבוגר מראג'ה בשנה (הוא בן 4) אבל זה לא הפרש משמעותי, ולפעמים זכרי דולפינים שגדלו יחד משתפים פעולה ברביה.. בקיצור, אין לדעת כרגע, נחכה ונראה.....

מאי 972

New member
תודה על תהגובה דוק..

אני בעד ניאו.. אבל רק בגלל השם

למעלה