איציק, אחחח... איציק שלי!

גנגי

New member
איציק, אחחח... איציק שלי!

איציק זכה לקבל שם עברי נאה כשנולד, שם תנכי עם ניחוח של נעלי בית. אבל הרבה מושגים הקשורים אליו טרם התעברתו, ואם לא עכשיו, אחר-כך. אני מציעה, לשם התחלה, שם חדש ל"אינוויזבל", האנשים החד-עיניים שמציצים באחרים אבל לא נותנים שיראו אותם. לאלה אני קוראת "דני-דין". ובהטיית הפועל: לדנדן. למשל: רוצה שנידנדן? או - תידנדני איתי? וההיפך - אלה שאנחנו מכניסים לרשימת "אלה-שאני-לא-רוצה-שיידעו-שאני-בכלל-קיימת-ועל-אחת-כמה-וכמה-שאני-ליד-המחשב" - הנִזבָּלים. והפועל - לנזבל.למשל: אם לא תספיק להציק לי אני אנזבל אותך! אתה חושב שאתה בלתי נזבל?! לא, אתה סתם בלתי נסבל! מחכה להצעות נוספות.

לדנדן ושות'

לדנדן גם יכול היה להיות: לשים את עצמך ב DND (דו נוט דיסטרב). אבל מפאת הכבוד לדנידין
- שיישאר כך. ל DND כבר נמצא משהו אחר. לזמן - להיות במצב זמין - AVAILABLE להתנבל - להיות במצב NOT AVAILABLE N/A (ואפשר לם ללַזְמֵן..- לא זמין) לדנדן (או להתדנדן) - להיות במצב דנידין. להתעסק או לעסק - להיות במצוב עסוק OCCUPIED

מוגג

New member
../images/Emo41.gif אתם שופעים

אכן רעיונות נאים ביותר. יש כאלה שאינם ויש שרק עינם מציצה באיציק והספק מציק הכאן הוא או נם? אני מציע גם את ללצחק - לצוחח ביצחק. זה רק מצחק. או אולי לסקסק?

גנגי

New member
והמסקסק בלשונו

מה ייאמר עליו? ~ מה זה קרה לי, טוב לי או-רָ-לי ~

גנגי

New member
לא התפניתי קודם,

אבל עכשיו - ברצינות: חשוב לי להסביר משהו. הרעיונות שמועלים כאן יפים, יצירתיים וחשובים. אין לי בעיה שהם לא מונחים ע"י איזה קו לשוני-פורמלי, אין לי בעיה עם זה שהם חורגים מהגבולות שהאקדמיה מציבה כשהיא באה לחדש מילה. אבל יש לי בעיה עם מילים שיש להן כבר משמעות מסוימת, ומנסים להעניק להן משמעות שונה. למשל - לזמן. למשל - להתעסק. אלו מילים שאין אפשרות להתנתק ממשמעותן הקיימת, ולכן אין טעם להציע אותן כחלופות בעלות משמעויות אחרות מאלו שכבר יש להן. אני מקווה שברור לכולכם שאני לא מתכוונת לשים קץ ליצירתיות ולפוריות שלכם. נהפוכו! עכשיו תשתוללו, אבל לא על הקיים. תחדשו לי, רפי! תפתיעו אותי!

הפועל לדנדן תפוס

גיל בתי משתמשת בו כל הזמן: "אבא, אני רוצה שתדנדן אותי בדנדנה!" ואם כבר, אז לבובה הענקית שהיא קיבלה במתנה (כן, גנגי, הבובה ההיא!), ושהוריה בחרו לקרוא לה אלכס, היא קוראה אלסק. סתם, שתדעו.

hillelg

New member
שלא לדבר על הערבים

שלכל אלכסנדר קוראים 'אלסכנדר'.

עִידן

New member
ואחד האחיינים שלי,

כשהיה בערך בן שלוש, קרא להארי פוטר "אֶלִיק פוטר".

למעלה