איציק כהן על שער "7 ימים"

עופר 123

New member
איציק כהן על שער "7 ימים"

אני מודה, לא קראתי.
רק ראיתי.
ראיתי תמונה של איציק כהן על גליון "7 ימים" של ידיעות אחרונות בסופ"ש האחרון, עם פחות כך וכך עשרות קילוגרמים. ממה שהצצתי בחצי עין, היה ברור שהכתבה תעסוק אך ורק במשקל שלו.

זה הרגיז אותי במיוחד. גם העיתון, שמבקש לעסוק במשקל ובתהליכי שינוי משקל של אדם כדי למכור עיתונים, וגם איציק כהן, שהיה שחקן ואיש בידור נהדר במידות גדולות, שמחפש תשומת לב תקשורתית סביב המשקל שלו, ולא סביב איכותיו כשחקן. הרי במשך שנים סבל מהיחס החברתי, אז למה לסייע לשמר את היחס הזה עם כתבות שמעריצות את הרזון? למה הוא צריך להתראיין סביב המשקל, ולתחזק את התפיסה האנטי-שמנית עם ראיון גדול בענייני קילוגרמים?

לא מבין את זה. ממש לא.

destiny23

New member
אפילו רק בשביל הפאדיחה שתהיה לו

במידה והוא יעלה את המשקל , הוא לא צריך לעשות את זה

עופר 123

New member
ואני יודע שאין צורך להדגיש...

אין שום פאדיחה בלעלות במשקל.
יש פאדיחה בזה שאדם לא מבין שהמשקל אינו סטטי אצל אף אחד,
ויש פאדיחה בזה שמי שפעם רצה לקדם את קבלת השמנים בחברה, יורד במשקל ועושה ב-ד-י-ו-ק את ההיפך.
&nbsp

destiny23

New member
כן , מובן לי

התכוונתי שאם הוא יעלה במשקל זה יהיה מפדח אחרי איך שהוא מדבר על עצמו בתור "השמן שהייתי"

עופר, אני רואה פה דווקא מורכבות מסויימת...

במיוחד כשיש כמה פנים להרזיה שלו.

קודם כל, בוא נתחיל מזה שאין לנו מושג מה היה מצבו הבריאותי של איציק לפני תחילת ההרזיה. ייתכן שהוא סבל ממחלות שהרופא אמר לו שהרזיה תפתור, במיוחד בעזרת ניתוח (שמעתי על כך שכמה מהניתוחים לקיצור קיבה למשל עוזרים במיגור יחסית מהר של סכרת מסוג 2). במצב כזה אני לא בטוחה שמקומנו לשפוט את ההרזיה כשלעצמה (כלומר את הפן הפיזי שלה).

הבעיה האמיתית בעיני ובעיניך נובעת ממה ששנינו רואים כיחס לשמנים. ואני חושבת שכאן עולה שאלה: האם הבעיה ביחס של כהן לשמנים היא בעצם ההרזיה, או באיך שהוא מציג אותה? אני מתכוונת למשל לזה שהוא יכול להציג את עצמו כמי שהשלים עם עצמו כשמן, אבל בגלל בעיות בריאותיות הוא רזה, אבל בעצם איציק נשאר אותו איציק ולדעתו הירידה בעצמה לא משנה אותו מלבד במספר על המשקל.

אבל כנראה כשמישהו משתף פעולה עם כתבה בעיתון מרכזי בנושא כמו הרזיה, ההרזיה לא נעשתה רק לשם בריאות אלא משמשת גם לשם יח"צ. והיח"צ הזה הוא הוא הבעיה - כי הוא מחוייב לייצג את המרזה החדש כטוב יותר מגרסתו השמנה, זו שכביכול סבלה כל הזמן, ולא הבינה את הסבל עד שהיא לא הגיחה בגרסא משופרת מינוס אי אלו ק"ג במשקל.

ויש פה עוד נקודה רגישה, וזה נושא הניתוח שהוא עבר. אני יודעת שיש לנו כמה מנותחות פה בפורום, ואני רק מבקשת שתקראו את הדברים שלי עד הסוף.

כי ניתוח קיצור קיבה הוא לא הוקוס פוקוס, ולא פתרון פלא או קסם. הוא ניתוח שכרוכה בו סכנה הן בהליך עצמו, והן בחיים אחרי הניתוח - והמטרה שלו לאורך זמן (וזמן הוא פה שנים) היא להקל על תהליך ההרזיה והשמירה על ההישג, והוא לא גורם הרזיה ללא מאמץ. לכן הניתוח אמור להוות מוצא אחרון להרזיה, כשכל פתרון אחר כשל.

והבעיה בכתבות יח"צ כאלו שהניתוח מיוצג כפתרון פלא, ללא סיבוכים, סיכונים, או צורך במאמץ. מעין קריאה של "הנה אני עשיתי והכל נפלא, אז אין שום סיבה לא להתנתח". אין אף מילה על תהליך ההתלבטות לפני הבחירה בניתוח, או על החשש מסיכונים. וחבל לי שבנושא כזה מורכב לא מראים את המורכבות של הניתוח...

anati43

New member
איזה קטע, לא מפרגנים פה לשמנים שרזו? רואים בהם בוגדים?

ממש מסכימה איתך....לאחרונה גם נתקלתי בהודעות שרזון זה

מכוער ומגעיל.
בני אדם מגיעים במגוון צורות, גדלים, וצבעים, לא צריך לרדת על משהו מסוים כדי לרומם משהו אחר.
&nbsp
ורוב האנשים שיורדים עושים זאת גם משיקולים בריאותיים.
קיימים סיכונים ברואתיים מסויימים (לחץ דם, התקפי לב, סוכרת למשל) אנשים מלאים חשופים אליהם יותר.

anati43

New member
וגם אם רוצים לרזות כי חושבים שזה יותר יפה - אסור לחשוב כך?

אנחנו לא רואים במישהו שרזה בוגד...

אלא במישהו שמשמיץ שמנים כאנשים לא מוצלחים רק מהיותם שמנים - אנחנו רואים כמי שלא מבין בנושא.

עופר 123

New member
אין לי בעיה עם מי שרזה...

או עם מי שהשמין או עם מי שנשאר באותו משקל. יש לי בעיה עם העיתון והמרואיין שמציגים את ההרזייה כהישג ואת ההשמנה ככישלון. אם זה היה רק עניין בריאותי, אז זה היה מקבל אייטם קטן במדור בריאות, אבל בגלל שיש לעניין הזה מטענים שחורגים לגמרי מהעניין הבריאותי, זה מקבל שער במוסף גדול. הבריאות, בתפיסה התקשורתית, היא שולית. לא איכפת להם מלחץ הדם והסכרת, כי אי אפשר להראות את זה, אבל כן איכפת להם מהצגה ויזואלית של "לפני-אחרי".
&nbsp
לגבי מורכבות הניתוח, זה בכלל לא העניין. היו גם שערים כאלו לפני שניתוחים הפכו ליותר נפוצים. הדגש של העיתון הוא "הייתי שמן פעם, תראו אותי רזה ונוצץ עכשיו", וזה מה שמרגיז אותי כל כך - השמן הרע והרזה הטוב.

מבט אחד באחד הערוצים של יס הבהיר לי את המצב

איציק כהן משצתתף בריאליטי חדש של יס שנערך בהודו לגבי תעשיית הקולנוע שם, ולכן צריך לעשות לה יחסי ציבור כמה שיותר כבדים - ואין כמו הרזיה וסיפור הצלחה כדי לעורר עניין בתוכנית.

אני מניחה שלצערנו השטחיות הזו של התקשורת לא מפתיעה אותך, כי היא לא חדשה. אבל מה שעבורי עדיין עצוב ומפריע זו העובדה שאנשים כמו איציק כהן, שחוו חיים כשמנים, עדיין משתפים פעולה במשחק הזה. הרי אני מניחה שאם איציק כשהוא היה עדיין שמן היה מרגיש טוב עם עצמו, הוא לא היה חובב של כל הופעות כאלו בתקשורת, אז למה לעשות את זה לאחרים?

איך ימכרו את העיתון ? צריך כותרת מעניינת

ועכשיו זה כל מה שמעניין. לעולם לא תראה כותרת של הייתי רזה ועכשיו אני שמן...איזה כיף לי.

anati43

New member
כן? את חושבת שמי שהשמין (אם לא היה אנורקטי קודם) כיף לו?

גם אם יגיד שכן לא אאמין לו

אבל תתפלאי, לא מזמן העלו פה כתבה על אישה שמאכילה את עצמה למוות, כי רוצה להיות הכי שמנה בעולם. ויש גם גברים שחולים על שמנות ומאביסים את הנשים שלהן.

anati43

New member
אני יודעת. יש תרבות שלמה סביב זה. קוראים להם feeders

(מאכילים). המאביסים הם לא סתם גברים שאוהבים מלאות, זו כבר הפרעה קלינית.

למעלה