איקאה - בעד/נגד?

JaneLame

New member
איקאה - בעד/נגד?

אין לי הרבה חפצים בדירה החדשה, ואני אצטרך משהו לשים עליו את המחשב, ציפיות, ג'אנק כזה. שווה לנסוע לאיקאה? הבנתי שדיי זול שם. עד כמה ריאלי להרכיב מה שהם מוכרים (בהנחה שאני זו שמחליפה נורות, דופקת מסמרים ומתקינה כרטיסי רשת בבית)?

אני התקנתי ארונית לחדר אמבטיה

של איקאה, וזה היה קלי קלות, למרות שמעולם לפני כן לא הרכבתי שום רהיט. גם המחיר שלו היה שווה. לא הכל כדאי באיקאה, למשל כשחיפשתי ארון בגדים, נוכחתי לדעת שמחירי הארונות שם הם גבוהים יחסית לאיכות שלהם. באופן כללי, לדעתי שווה לגשת לשם, יש שם מגוון ומבצעים, ואפשר למצוא דברים לכל הבית.

בדיוק חזרתי משם...

הייתי היום באיקאה ואין לי מילים - פשוט מדהים המקום הזה! אחרי שהסתובבתי ובדקתי קניתי מיטה, שולחן, מראה ושידה קטנה והכל ביחד עלה לי קצת יותר מ-1,000. לא שווה? יש שם מחר עצום והסיבה היחידה שלא קניתי עוד דברים היא שאני מתחילה לרהט לאט לאט ובהמשך אראה מה עוד אני צריכה. היה עוד ארון מגניב שרציתי אבל אין אותו במלאי אז אני אחכה שיגיע, וגם הוא לא ממש יקר (300 ש"ח). בקשר להרכבה אני לא יודעת, כי אני סומכת על אבא שירכיב לי הכל... כעיקרון ההרכבה אמורה להיות די פשוטה, ומקסימום את יכולה להיעזר בידיד עם ידיים טובות, ובמקרה הכי גרוע לשלם עוד כמה ש"ח ויבואו אלייך להרכיב.

EyalPolo16V

New member
מיטה זה כלום כסף, הרוב זה המזרן

המיטה שלי לדוגמא עלתה 200 שקל... מיטה זוהי סה"כ מסגרת מעץ שבתוכה שוכב המזרן ...

EyalPolo16V

New member
אצלי זה זוגית פלוס קרש מאחורה

איך אני בשבילך?
אנשים! לקנות בחנויות שכונתיות/קטנות לא ברשתות גדולות שמרוויחות באחוזים גבוהים !

המיטה עלתה לי ממש זול

575 ש"ח וגיליתי משהו מאוד מעניין - הסתכלתי על מיטות שנראו בדיוק אותו דבר אבל עלו כפול ויותר, ומסתבר שמה שמייקר את המיטות בהמון זה ה"גב" של המיטה, יענו הקרש/סורגים שנמצאים בצד של הראש וביננו - מי צריך את זה? אבל היום חיכיתי בדירה להובלה והיה מיידע מאוד.הם התעכבו נ-ו-ר-א והיות שעדיין אין כלום בחדר שלי ניצלתי את הזמן בהתחלה לנקיון יסודי של החדר ושסיימתי חברים באו לארח לי חברה וגם הביאו לי ארוחת צהריים באותה הזדמנות...

EyalPolo16V

New member
אצלי זה זוגית פלוס סורגים מאחורה

איך אני בשבילך?
אנשים! לקנות בחנויות שכונתיות/קטנות לא ברשתות גדולות שמרוויחות באחוזים גבוהים ! דרך אגב, נזכרתי שאחרי מיקוח הורדתי אותו ל150. בהצלחה ברכישות. (ההודעה הקודמת מיותרת, זאת שמחוברת למקורית שלי)

או שאפשר פשוט לבנות...

זה יוצא אפילו פחות כסף אני ראיתי איך חבר שלי ואבא שלו בונים לאחותו קרש למיטה (כולל ה"גב") וגם מזנון לסלון ועוד כמה דברים.. יצא יפה וזה לא כל כך קשה אולי אם למדו אותי גם אני והידיים השמאליות שלי נצליח
אני לא זוכרת כמה עלה להם לבנות הכל וחבר שלי לא לידי כרגע אבל בסכ"ה זו הייתה עבודה משותפת של יום-יומיים וזה יצא ממש זול ומשתלם (וגם עמיד
- אבא של חבר שלי, ששוקל 120-130 קילו קיפץ לו להנאתו על הקרש למיטה וכלום לא קרה
)

רוֹנָה

New member
לי עוד אין מיטה..

כלומר יש... אהמ.. ספת נוער, בבית של ההורים.... אבל מה שכן, יש לי חברה שקנתה מיטה זוגית +מזרן ב- 500 שקל, באיזשהי חנות קטנה- לא באיקאה. והיא אמרה שזה אחלה...

EyalPolo16V

New member
ככל שהמיטה יותר זולה

ככה נשאר יותר כסף להשקיע במזרן איכותי .... וזאת המטרה צריכה להיות...

ailag

New member
כל מה שקניתי באיקאה הרכבתי

בלי בעיות. הבעיה היחידה זה ההובלה - כבר פעמיים הקליאו שלי היתה קטנה מדי ונאלצתי לשלם 150 שקל. אם את כמוני (ונראה לי שכן) ההרכבה זה ממש שטויות. הרכבתי קופסת אחסון גדולה, שולחן למחשב (היתה בעיה קטנה אבל אלימות פותרת הכל), מעמד לדיסקים, מתקן כזה למגירות, ועם אחותי הרכבנו מחדש את השולחן שלה למחשב (לקח: מרכיבים את השולחן *בתוך* החדר, לא בחוץ ואז מנסים להכניס) את השולחן, הקופסה והמגירות ראית כבר.. הם נראים טוב. מחירים? לפני שנתנו לי לצאת מהבית החלטתי לעשות מייקאובר לחדר אז: שולחן למחשב, מתקן למגירות, מעמד דיסקים, קופסה גדולה לאחסון השטויות שלי ושני ארונות מדפים (זוכרת את הארונות הלבנים בכניסה לחדר שלי בצד ימין? שיש שם מדף מלא בכבלים ודברי אלקטרוניקה? ארונות דומים במקומם) - 3000 ומשהו שקל. (3200?) אגב, חברה שלי שנורא טובה ב"איך להסתדר" וכאלה אמרה שאמנם הרהיטים שם אמורים להיות פחות עמידים, אבל היא קנתה שם מיטה כי עם המחירים שם כבר שווה לה להחליף מיטה 3 פעמים באיקאה מלקנות במקום רגיל.

EyalPolo16V

New member
לפי מה שראיתי שם

מדובר בסחורה זולה ולא איכותית במיוחד .... פשרה טובה לסטודנטים כמונו אבל לא יוקרתי / מיוחד בשום פנים ואופן.

SimsY

New member
היה בדיוק לפני שבוע

בעיתון רשמים מהטיול לאיקאה קראתי כשחזרתי מתל אביב ברכבת - לדעתי נשמע מקום די סימפטי אבל די מתפתים לקנות שם יותץר מידי.

karnaf7

New member
יש לי וידוי

מעולם לא הייתי שם. אבל זו לא חכמה, סבי ז"ל היה נגר והיתה לו נגריה מאחורי בית הורי במושב, כיום אמא שלי עובדת שם (בתור תחביב) ועושה דברים מדהימים (אני אשלח תמונה של מיטתי כשמצא דיגיטלית זמינה. מזל שאני גבר, אם הייתי בחורה, זה עדיין לא תירוץ מספיק...

למעלה