איקלום חתולים בחוץ מול מציאת מיקום בבית

zukik

New member
איקלום חתולים בחוץ מול מציאת מיקום בבית

שלום חברים
כבר העלתי פעם את הנושא הזה אבל עכשיו שגם אני נכנסתי למועדון של מאקלמי חתולים בחצרות שלהם (קיבלתי לפני 3 חודשים כלוב איקלום ממישהיא שמטפלת בגורים יונקים) ואיקלמתי עד עכשיו 3 גורים שהיו קטנים נטושים ובינתיים התוצאות טובות ....
אז למה אני כותב את כל זה ? כי אני כל הזמן קורא שאנחנו (האנשים שבאמת עם על הלב משקיעים אוספים ומטפלים) לא יכולים לעזור לעוד גור כי כבר בבית יש יותר מידי חתולים .... גם אצלי יש בבית 4 חתולות 2 מהם כאילו שלר יכולים לחיות בחוץ (מסיבות רפואיות) ו2 שכשקיבלתי אותם (לפני 10 שנים) לא ידעתי שאפשר לאקלם חתול בחוץ והיום הם לא יודעים מה זה כלב או מכונית ....
אבל ... אני חושב ש .. נכון ... עדיף למצוא להם ביית אבל אם אין ויש חצר יחסית מוגנת ואוכל ומיים החתולים יכולים לחיות בתנאים טובים גם בחוץ .... יש אצלי בחוץ גורים (היום הם כבר בוגרים) שטופלו עיי האמא קיבלו אוכל ומיים והיום הם נראים כמו אריות (2 גינגיקים) בני שנתיים חיים בחוץ ושמחים (אני יכול להעלות תמונות לא תאמינו שאילו חתולי רחוב שלא היו מעולם בבית)
אני חושב שאם כל האהבה (וגם אני אוהב את כל החתולים שאני מטפל בהם (רק בדקות אילו נאבקים על חייו של גור בן חודש וחצי ששכן זרק לי בכניסת הביית שמד החום בכלל לא יכול לקרוא את הטמפ גוף שלו ולמרות המלצת הרופא להרדימו אמרתי שאם הוא ימות הוא ימות בכבוד על שולחן האישפוז) אבל אם אני אקח כל חתול לתוך הביית לא היתי יכול להמשיך לטפל בכל אותם חתולים הבאים
אנכנו קבוצה מצומצמת של אנשין טובים וכמות החתולים מעל ומעבר למה שאנחנו יכולים לעשות ...
לכן אני קורא לכם לנסות ככל האפשר להחזיר את החתולים שאנחנו מטפלים בהם חזרה לאיזור מחיתם (למשל חתול לאחר החלמה משבר בעקבות תאונה) או לחצר מוגנת (במידה ולא ידוע היכן החתול או ידוע ששם הסביבה לא תהיה אוהדת) לתת להם אוכל ומיים ובכך לפנות לנו את הביית וזה יאפשר לנו להמשיך לטפל בחתולים נוספים .. שאם הן היו נשארים בבית לא הינו יכולים לטפל בחתולים נוספים
למשל אחד מהגורים שאקלמתי בחוץ שבר את הרגל וכרגע היא בבית מחלימה מהניתוח בעוד כ שבועיים היא תוחזר לחצר ועוד פעם יהיה לי מקום לטפל (בתקווה ולא אצטרך) בחתול נוסף שזקוק לביית עד החלמה והחזרה לחצר ....
מקווה שהצלחתי להעביר את המסר
בברכה
ותמשיכו לעשות עבודת קודש .... זה לא מובן מאיליו היום שאנים חושבים על חיות ובעיקר כאילו שהם בכלל לא שלהם אלא חיות רחוב ...

דרורפפ

New member
אני חושב שהמסר שלך מאוד מאוד חשוב

אני חושב שהמסר שלך מאוד חשוב ולצערי מהרושם שאני מקבל, דווקא האנשים שמתנדבים בעמותות יותר "מחושבים" מאשר אנשים פרטיים שפועלים בגפם.

מהרגע הראשון שהאמא-חתולה המליטה גורים בחצר שלי ידעתי שאין טעם לנסות למצוא בתים מאמצים, במקרה הטוב זה יעלה לי בהרבה אנרגיה מבוזבזת, במקרה הרע במקום שהם ירבצו בחצר שאני מכיר- הם יגיעו לרחוב שאני לא מכיר.

לפני מספר ימים נסעתי ברחוב ראשי, וראיתי 'משהו' מסתובב בין מכוניות שעומדות/נוסעות בצומת. כשהתקרבתי לא האמנתי שזה אפשרי- זה היה גור זעיר אך עם פרווה ארוכה- הוא "שיחק" עם המכוניות! רץ בין הגלגלים, עבר בין רכב לרכב... הוא לא פחד/ברח/התחבא, הוא ממש "שיחק".

במקרה הזה למשל, אני חושב שקל להגיע למסקנה שגור שמשחק ברחוב ראשי בין מכוניות, לא יגדל להיות חתול רחוב, ולכן במקרה החריג הזה אכן טרחתי כדי לדאוג לו למקום 'ראוי'. אך מנגד, אם הייתי 'טורח' עבור כל חתול, הרי שסביר להניח שלגור הזה לא היה מענה מהיר, אם בכלל...

אז נכון, זה לא כיף להיות 'מחושב' כשאנו רוצים את הטוב ביותר שאנו מאמינים בו...

zukik

New member
מקום ראויי

מסכים איתך שגור שמשחק עם מכוניות בכביש ראשי זה בעייה (דרך אגב זו אחת הבעיות עם רוב הגורים הם לא מבינים מה זה מכוניות ולא רק מכוניות)
אבל עדייו אפשר להעביר אותו לרחוב שקט ולא סואן שיהיה חתול רחוב ולא להכניס אותו הביתה רק בגלל זה
אני גר ברחוב יחסית שקט ובמקום כזה אפשר לאקלם גורים ויש להם סיכויי לשרוד
דרך אגב ממש עכשיו יש לי 2 גורים בחצר אחד בן חודשיים וחצי (שמצאתי אותו לפני חודש וחצי מסובך בצמחייה הקוצנית בכניסה לחנייה שלי שבאתי לצאת לעבודה (קצצתי אותה מאז)
ושיני גורה בת חודש וחצי שגם היא הסתבכה בצמחייה בחניה שלי(במקום אחר גם שם קצצתי אותה) שניהם בחצר שמחים ... הגור הגדול יוצא מידי פעם מחוץ לחצר ולא כל כך מפחד אבל חוזר מהר הקטנה רוב הזמן בחצר והיא לא מתקרבת לבני אדם אפילו לא אילי ואני מאמין שהם יבינו לאט לאט מה זה מכוניות ושאר דברים מזיקים יש לי חתולה בת מעל שנה בחצר שעשתה אותו מסלול היום היא יודעת להזהר ממכוניות שמחה ומאושרת (יחד עם עוד כמה חתולים שנמצאים בחצר אצלי באופן קבוע))

דרורפפ

New member
לא ידוע לי על כך שזה דבר שכיח

מעולם לא ראיתי גור חתולים משחק עם רכב באמצע הכביש... רק בורח, מחפש להסתתר מתחת, לחצות את הכביש, וכו'... אבל משחק? מתיישב לידם? מתרוצץ בין הרכבים, הלוך ושוב? ... עבורי זה דבר חריג שלא פגשתי מעולם- לא בכביש ראשי ולא בכביש 'שקט'

למעלה