איקס לא עולה

בוטש

New member
איקס לא עולה

הייתה נפילת מחשב בגלל הפסקת חשמל ומאז האיקס לא עולה. מתקבלת הודעה כזו FontTransSocketUNIKConnect: Cant connect errno: 111 faild to set default font path ´unix/:-1´ fatal server error: could not open dafault font ´fixed´ מישהו יודע איך לתקן?

תמר,

New member
נראה שיש לך בעיה ב-X font server

תבדוק את השרות הבא: xfs ונסה לראות אילו שגיאות אתה מקבל. אני מניחה שיש בעיות בקבצים, כי לפעמים קבצים נהרסים כאשר יש הפסקת חשמל. אם אתה לא מגלה מה הבעיה, נסה להסיר את החבילה של xfs, ולהתקין אותה מחדש. (החבילה נקראת XFree-xfs ועוד מספרים שמורים על הגירסה)

תמר,

New member
איך עושים את זה

אני לא כל כך יודעת באילו קבצים xfs משתמש, לכן אני מסבירה לך רק איך מסירים ומתקינים חבילות rpm. מה שאתה צריך זה את הדיסק של ההתקנה או את קובץ ה-rpm עצמו (שניתן להוריד מ-rpmfind.net, למשל, שם אתה יכול למצוא את הקובץ המתאים גם לפי ההפצה שלך והגירסה שלה) מריצים rpm -qf /usr/X11R6/bin/xfs או rpm -qa | grep xfs מתקבלת שם החבילה (לדוגמה: XFree86-xfs-4.0.1-1), וכדי להסיר אותה מריצים את הפקודה: rpm -e XFree86-xfs-4.0.1-1 כדי להתקין את החבילה מחדש, צריך קובץ בשם (לדוגמה): XFree86-xfs-4.0.1-1.rpm ומתקינים בעזרת הפקודה: rpm -i XFree86-xfs-4.0.1-1.rpm אני מניחה שיהיו לך בעיות להסיר את החבילה מפני שתוכנות אחרות צריכות אותה, ולכן אתה יכול לכתחילה להריץ את הפקודה הבאה: rpm -i XFree86-xfs-4.0.1-1.rpm --force (בלי ההסרה לפני זה). והכל, כמובן, עם user root. בהצלחה

בוטש

New member
קודם כל תודה

על ההסבר המקיף. שתי שאלות - זה שרת עם ישומים עובדים, הסרת החבילה והתקנתה מחדש מהדיסק יכולות לפגוע ביישומים האחרים? דבר שני- אני מריץ את הפקודה מהדיסק או שאני חייב להוריד את הקובץ לתקייה מסויימת על מנת להתקין אותו? (יש לי את הדיסק המקורי, מנדרייק 7.2).

תמר,

New member
תשובות

השרת עם יישומים שעובדים, אבל אתה מדבר על חבילה שלא עובדת, ובגללה ה-X לא עולה, כך שאתה בהחלט לא יכול להזיק. ונראה לי שגם אם זה היה רץ לא היית גורם נזק, כי יישומים רצים בזיכרון ולא על הדיסק. בעניין ההתקנה, אם אתה עושה mount לדיסק - הוא נמצא במערכת הקבצים שלך ואין שום סיבה להעתיק את הקובץ. אני מניחה שיש לך mount אוטומאטי ל-cdrom, אם לא תצטרך לעשות זאת כך (בהנחה שה-cdrom שלך הוא ה-slave ב-primary ide, וקיימת ספריה בשם mnt/cdrom/): mount /dev/hdb /mnt/cdrom -t iso9660 הקבצים נמצאים עכשיו ב-mnt/cdrom/ ובתתי-הספריות שם. כדי לשחרר את הדיסק מריצים: umount /dev/hdb ואני מניחה שתוכל להחליף את ה-dev/hdb/ ב-dev/cdrom/, אם המערכת שלך מוגדרת כהלכה.

בוטש

New member
האיקס פילל סרבר זה רק המימשק

הגרפי? כלומר, אם הצלחתי להוריד אותו ומשום מה לא הצלחתי להתקין מחדש כל המערכות יעבדו כרגיל?

אשכר

New member
תלוי איזה

אבל 99% מהשרותים (כמו שרת אינטרנט, שרת קבצים, פקס וכו´) של לינוקס יעבדו בלי בעיה, גם אם החתול ישתין על המקלדת, העכבר יעלה באש הגיהנום, ותשכח את סיסמת רוט. (לא ברור מה יותר גרוע) מה זה פילל? ודרך אגב. אם אתה רוצה לעדכן RPM קיים, אז אפשר לנסות את הפרמטרים
rpm -Uv filename.rpm​

בוטש

New member
x file server

התעצלתי לכתוב באנגלית ובנוסף יצא לי פילל - הנחתי שמי שיצטרך יבין. למי שלא אז עכשיו באנגלית.

בוטש

New member
כשאני מנסה לבדוק

איזה גירסה יש לי בשתי השיטות שציינת אני מקבל תשובה אחידה. one type of query/ferify may be performed at a time ???? רעיונות?

תמר,

New member
כנראה לא כתבת נכון את הפקודה

הפקודה rpm -qa | grep xfs מורכבת משתי פקודות המופרדות בקו אנכי (pipe): rpm -qa grep xfs נסה שוב...

בוטש

New member
כשאני מנסה לבדוק

איזה גירסה יש לי בשתי השיטות שציינת אני מקבל תשובה אחידה. one type of query/ferify may be performed at a time ???? רעיונות?

למעלה