איראן

kaka100

New member
איראן

איראן במצב מאוד עדין...לישראל כרגע אין מה לעשות: יש לה את התמיכה של העם האמריקני(יותר מ55 אחוז תומכים בתקיפה),אך קודם,לפי המסורת של המערב,דיפלומטיה חייבת להתמצות עד תום...אם ישראל תפעל כרגע,זה יסכן את מעמדנו,ואנחנו אפילו מסתכנים במעמד של מדינה מסוכנת,התוקפת בלי דעת.אף פעם לא הייתם במדינה תחת סקנציות. אבל,זה לא אומר שנשב בחיבוק ידיים. ברור לנו שדיפלומטי זה לא כלי יעיל במיוחד במזרח התיכון,וזה אף פעם לא עצר קונפליקטים ומלחמות.האיראנים משתמשים בדיפלומטיה ככלי למשוך זמן. אך,זה יכול לפעול לטובתנו. יש לנו את המוניטין של המוסד,ארגון הביון הטוב בעולם,וכבר פעלנו באיראן במלחמה הקרה. יש לגלות כמה שיותר על הכורים,לעשות מה שאנחנו יודעים לעשות כמדינה שיודעת להגן על עצמה,ואז,ממש לפני שהדיפלומטיה מסתיימת,לתקוף.בהצלפה,כמו שוט(למי שאי פעם למד קרב מגע,זה יכול לשתק יריב בקלות). הם לא יתקיפו את ארה"ב בעיראק,כי זה יביא את סופם.וישראל רחוקה מדי,ובלי הראש חץ הגרעיני,ה"שיהאב 3" לא שווה כלום. התוכנית המושלמת מבחינתי,תגידו לי אם אתם רואים פגמים.

a e q u i t a s

New member
לצערי, אני מוצא מספר פגמים...../images/Emo4.gif

לדעתי, יש פה מספר אי דיוקים. אתה בהחלט צודק שאיראן נמצאת במצב מאוד עדין. בנקים בשוויץ כבר סגרו חשבונות עם ממשלת איראן ואזרחיה - לדעתה הסיכון גבוה מידי, נכון שחרמים שונים אולי לא יועילו כל כך ואכן דיפלומטיה הוכיחה עצמה במזרח התיכון ככלי שבעיקר מושך זמן (אגב גם ישראל השתמשה בזה לא מעט). בעניין המוסד - אני חולק על דעתך. המוסד, סוכנות הביון הישראלית מזמן לא נמצאת בחוד החנית המודיענית. מאיר דגן, ראש המוסד לדעת רבים הרס מבפנים הרבה יכולות שהיו למוסד ובעיקר הפך אותה לאירגון מבצעי לכל דבר -תקרא לזה צה"ל 2 ולאט לאט זונח באופן ייזום את איסוף המודיעין הרוחבי. החלטה זו של ראש המוסד, מאיר דגן מקבלת באופן דיי תמוהה את התמיכה העיוורת של ראש הממשלה אריאל שרון, ואף על פי שמאיר דגן פישל הרבה פעמיים בעיקר כשאיבד את הפלאפון אישי שלו - במקום להדיח אותו שרון הביא לו תמיכה בלתי מסיוגת, מאיר דגן גרם ועודד פרישה המונית של קצינים בכירים מיחידות המוסד השונות בעיקר מ"תבל" ו"נביעות" בגלל התזה החדשה של דגן שכמעט ולא צריכים אותם. מקורות מודיעין זרים, גם הם טוענים שהמוסד איבד מיוקרתו המקצועית, אבל זה מה שקורה שמאיר דגן מייסד יחידת רימון הצה"לית ש- הייתה אמונה על מבצעים סודיים ביותר של צה"ל - מפקד פתאום על אירגון ביון שחלק ממטרותיו הם כמובן דיפלומטיה - דבר שדגן ביטל כמעט באופן דיי מוחלט. עוד משהו, יש שמועות שראש המוסד "בורגז" עם ראש אמ"ן היוצא - אהרון פרקש ויש נתק ביניהם כבר הרבה מאוד זמן... המוסד בהחלט הוא מה שהיה פעם. ואגב יש הטוענים שכל מה שקשור לאיראן יש איזשהו כתם מודיעני שחור ענק. וכן, שיהאב 3 ללא ראש החץ הגרעיני הוא דיי סכנה משנית, בזה אתה צודק, אבל אסור לשבת על זרי הדפנה. שיאהב 3 וכל הסדרה שלהם של 4 ו 5 שהם בתהליכי פיתוח הם בעלי ראש חץ מתפצלים - דבר שטיל החץ (לפי מקורות זרים) לא יכול לעמוד בהם. טיל החץ מיועד בעיקר לפגיעה בטילי סקאד על כל הסדרות שלהם. משהו אחרון, תתאר לי איך ישראל יכולה לתקוף מעל ל 350 מתקנים גרעינים שונים באיראן בצורת הצלפה (פתע) בו זמנית? קשה לי להאמין שזה אפשרי. שוב, כל המידע הזה על פי מקורות זרים.

אחרי ההסתבכות המטופשת בעירק

בוש שגם ככה הפופולריות שלו על הקרשים לא יקח סיכון כזה, נקווה שהעיניין במועצת הביטחון לא ימשך כמו מסטיק, אחרת כולנו נסבול.

למעלה