איראנים היהודים והציונות

MIRIBEN

New member
איראנים היהודים והציונות

שלום וברכה לכל הקוראים ,אין לי מושג עם זה המקום הנכון אבל אני כותבת ,לדעתי היהודים באירן היו ציונים וצנועים ,אבל מאחר והיו גם אנשים שדואגו ל משפחה מה שעשו תרמו כספים להעביר לארץ למי שעלה או לקנות עבורו אדמות ,לפי סיפור אבי כאשר סבי נפטר והיה לו חוזה על אדמה שרכשו עבורו בארץ בהספד שמו את החוזה בתוך כקבר להזדהות ואדמה של ארץ הקודש שקראו לו בזמנו פלסטינה ,אפרופו פלסטינה גם הסבא של בעלי ז"ל עלה לארץ על חמורים וכאשר חזר לאיראן כולם נתנו לו את הכנוי פלסטיני והכנוי נשאר שם משפחתו גאווה ליהודים אבל המצחיק שחמותי מספרת שפחדו לקרוא לעצמם פלסטיני בפני הגויים המוסלמים מכיון שזה היה מסגיר את יהדותם הרי הם היו בארץ של היהודים ,ועכשיו על מה נלחמים?פלסטינה פתאום היה שלהם ? טוב אגב אני עדיין בפיסבוק מוסיפה את שם משפחה פלסטיני הקודם שלי למרות ששנינו לפני כ7 שנים

פרויז1

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo141.gif../images/Emo141.gifמרים חנומה Fלסטיני,ברוך בואך

خوش آمدید ברוכה הבאה !
כמובן שזה המקום הנכון! סיפורך האישי מופלא! אכן, האירנים באירן היינו צנועים מאוד, נוהגים כבוד לזולת ובעיקר למבוגר, שומרי מסורת, ציוניים וחלמנו לעלות לארץ ישראל. הסבא רבעה שלך ז"ל בלי ספק יצא לממש חלום וכמיהה בלתי ניתנת לכיבוש, של הגעה לארץ המובטחת נחלת אבותינו, הוא התכוון לתקוע יתד ציוני כאן. ברור שאותו להט דתי ביעבע בבניו ובנכדיו, כמו שאנחנו מכירים את זה על עצמנו, ותודה לאל שהם עלו ארצה ותקעו את היתד לדורות הבאים. באיזה עיר חי סבא רַבּעָה שלך?

MIRIBEN

New member
תגובתי לשאלתך פרויז 1

MMNON AZ NEVESHTE SHOMA DAR GAVAB .AVAL KHAHESH MIKONAM ESME MAN MIRI HST VA NA MIRIAM GON BE FARSI MEHR BANU BOD .SOALE SHOMA KE PEDAR JADE MAN KOJAEI BODAND AZ SHIRAZ HAM BEDAR JADE SHOHRAM KHODA BIAMORZ

פרויז1

New member
מירי חנום !

اولا ببخشيد که اسم جناب عالى را يک قدر عوض نوشثم . به شما قول ميدم که دو باره نشود . אני מצרף לך מקלדת בפרסית. אולי יש לך. אם אין לך, את מוזמנת להוסיף אותה למועדפים/סימניות . והיא תהיה זמינה לך. השירזים הם האנשים השמחים ביותר בין הפרסים. רוב החברים שלי הם שירזים. אני אוהב את שמחת החיים של השירזים. סבי משני הצדדים הם מהעיר גולפאיגאן. הורי התחתנו והיגרו לטהרן. ואחרי זה כשהייתי בגיל 12 עלינו ארצה. זזתי לדרך לוד. יש ארוע תרבות פרסית.

MIRIBEN

New member
תודה פרויז חאן

תודה על המקלדת בפרסית אבל לצערי אני לא כל כך יודעת לכתוב, אני גם עליתי ארצה בגיל 12 אבל למדתי עד כיתה ד' ולא הייתי תלמידה מבריקה ואנחנו כבר 51 שנים בארץ ,אני קוראת כצת אבל לכתוב אני מתקשה ,אגב אייך אתה רוצה שאקרא לך פרויז או אבי ? והאם לא מתאים לך בצאט של הפיסבוק ההתכתבות יותר נוח לי פה אני פחות מתחברת ,שבת שלום לך ולמשפחתך

פרויז1

New member
בשביל הפרסים :

אני פרויז. בשביל כל היתר : אברהם. אשתי קוראת לי אבי. HALA CHAR BIARO MAAREKE BAAR KON.
אם עוד חבר או שניים היו מצטרפים לשיחה שלנו, לא היינו שוקלים לנוס לצ'ט.

למעלה