אירובטיקה בגלשנים - מישהו ניסה?

שי גנדל

New member
אירובטיקה בגלשנים - מישהו ניסה?

האם יש כאן מישהו שהתנסה בנושא, או מכיר אותו היטב?

SENTINEL 1

New member
קודם תגיד מי אתה ולמה אתה שואל ../images/Emo98.gif

כי עפ"י ספר עזר מבצעי של האגודה הישראלית לגלישה אוירית אסורה הטיסה האוירובטית!!!.
אם כי אפשרית-לעיונך בתמונה

alexz2

New member
הצילום

הצילו מרוסיה. מלפני כמה שנים כמו שיהבנתי מהסיפור התפחות של הגלשן בנקודה העליונה של ה"לופ" http://www.deltaclub.ru/foto/looping.jpg

שי גנדל

New member
אני שי גנדל ../images/Emo13.gif ושואל כי אני סקרן

אני חובב תעופה ספורטיבית בכלל וארובטיקה בפרט. יש לי ספר על איך עושים זאת במטוסים, ראיתי באינטרנט איך זה מתבצע בדאונים, אבל בשומקום לא כתוב על גלשונים. פשוט רציתי לדעת איך מבצעים טכנית, לופים, סחרורים, ווינג-אובר וכו' בגלשני אויר. ואם כבר - למה אסורה הארובטיקה בארץ?

SENTINEL 1

New member
כפי שכבר נאמר../images/Emo98.gif

טיסה אוירובטית היא טיסה מסוכנת יותר, ועל כן היא אסורה לפי חוקת הגלישה בארץ. גלשן אויר בניגוד לכליי טייס אחרים המנוהגים בעזרת הגהים, הגלשן הוא כלי שמנוהג ע"י שינוי מרכז כובד, כלומר גלישה בתלייה(HANG GLIDING)וזה אומר שאתה צריך להיות כל הזמן במצב של G חיובי בכדי שתוכל לנהג אותו ושלא יווצר מצב שבו אתה יכול ליפול על הגלשן באם תסיים את המהירות בניסיון ללופ כשאתה הפוך(אתה יכול להבין את התוצאות-זה כמו לתת מכת קרטה לגלשן באויר!!!). על כן גלשן אויר לא יכול לטוס טיסות הפוכות,אלא רק לופים,ספינים וווינג אובר לסוגיו... קצת מורכב להסביר את הכל על רגל אחת ,אבל אתה מוזמן לבוא ולראות את הפעילות בעיניים(הרבה דברים יהיו לך ברורים יותר
)

שי גנדל

New member
איפה ומתי אפשר לראותכם?

אני מבין שגעש הוא מקום מרכזי, נכון? מה שעות וימי הפעילות? ולגבי הניהוג - האם כאשר הגולש רוצה, נניח, להוריד את האף (של הגלשן, לא שלו...) הוא מושך אליו את המוט, מקרב את עצמו אל המוט, או איזשהו שילוב? ומלבד הטיית הגוף, איזה עוד פעולות מבצעים בכדי לפנות? שוב - אני שואל מסקרנות. אין לי כוונה ללמוד גלישה בהתכתבות

SENTINEL 1

New member
געש היה פעם מקום מרכזי../images/Emo2.gif

היום ישנה בעיה להגיע עם הרכב. עכשיו בשל תקופת החורף יהיה לך יותר קשה לתאם ימי פעילות,אבל תיצור קשר לקראת סופי שבוע, ואני בטוח שתצליח(לפחות בחלק מהפעמים)?! לגבי הניהוג של הגלשן,כפי שאמרתי אתה תלוי בתוך ריתמה ובמרכז הכובד של הגלשן,וכשאתה רוצה להפנות את עצמך או ליצלול,אתה פשוט מושך את עצמך דרך המשולש שמקיף אותך לכיוון שאתה רוצה. כל שאר החוקים בגלישה הם כמו בכל כלי הטיס הקיימים(מה שעולה למעלה חייב לרדת למטה...). חוץ מזה לאינפורמציה קצת יותר מעמיקה אתה מוזמן ליצור קשר עם בי"ס עגור ושם יש ספר שתוכל לירכוש ,על כל הכרוך בגלישה אוירית.

SENTINEL 1

New member
עמירם אתה" out"../images/Emo66.gif

דבר ראשון השם הוא סנטינל ודבר שני אתה לא מזהה אותי....הפטיש

חגי זיו

New member
יש מספר גלשים פעילים שביצעו לופים

ותמרונים אסורים אחרים. יש בכך סיכון רב והדבר מחייב ידע ולמידה מוקדמת, גילשון מתאים, ובעיקר ביצי שיש גדולות.

למעלה