אירובי ומשקולות

aשרון

New member
אירובי ומשקולות

אני מתחיל להתאמן בחדר כושר, אני רוצה לרדת במשקל ואחרי תקופה להעלות קצת במסת שריר.
יש לציין שאני בכלל לא בכושר, אני שוקל 73 קילו, גובה 1.70 , לפי הערכות שלי אני צריך להוריד בין 10- 15 קילו, ולהגיע ל 60-63 קילו ואז להעלות מסת שריר.

המאמן במקום אמר לי, שהכי טוב בשבילי זה לשלב אימון משקולות עם אימון אירובי.
הוא בנה לי תכנית שמתחילה באימוני כח, משקולות + מכשירים. ולאחר מכן 40 דקות על הליכון. בשלב הזה הליכה.
התכנון הוא להתאמן 3 פעמים בשבוע, בשעות אחה"צ . אני בונה לעצמי תכנית תזונה המשלבת את כל אבות המזון על פני 6 ארוחות קטנות ביום.

The Pinky P

New member
דעתי -

נתחיל מזה שכל מדריכי החדר כושר האלו די מקובעים ודי נותנים את אותו התפריט אימונים לכל אחד רק בשינויים קלים.
זה תמיד יהיה פעילות מבודדת על מכשירים + אירובי תמוהה. ( למה לבזבז 40 דקות מהחיים על הליכה? )

זה גם משעמם.
זה גם לא הכי אפקטיבי להוריד שומן.
זה ממש לא אפקטיבי להתחיל לבנות מסת שריר תוך כדי תהליך הרזייה.

אם אתה שואל אותי -
באימון משולב, כזה שישלב אירובי + עבודת התנגדות בתרגילים פשוטים אך לא מבודדים אתה תגיע לתוצאה הטובה ביותר -

גם תשפר את הסיבולת לב ריאה.
גם תשרוף קלוריות בצורה האפקטיבית ביותר.
גם תבנה בסיס טוב לשלב הבא ( התמקדות בבניית מסת שריר)
גם לא תבזבז זמן על עבודת מכשירים שלא יקדמו אותך הרבה משום שאתה בתהליך הרזייה ולכן לא תוכל לפתח תוך כדי מסת שריר.

בקיצור - באימון משולב של 45 דקות עד שעה אתה יכול להרוויח יותר וליצור לעצמך בסיס מצויין להמשך.

מה גם שבניגוד לעבודה על המכשירים, באימון משולב יש גיוון מטורף, בכל אימון אפשר לחדש ולשנות.
אחר כך בבניית מסת שריר תוכל לעבוד "ספציפית" על השריר.

זו דעתי בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

bogib

New member
אתה יכול לתת דוגמא לאימון משולב שכזה פינקי?

The Pinky P

New member
תלוי ברמה של המתאמן וביכולת שלו...

צריך להגיר את הבחור.דוגמא לאימון כזה? ק"מ חתירה במכשיר.20 סקווט חופשי.3 ד' ריצה.20 שכיבות סמיכה קלאסי.כל זה ×3.במידה ועושים את זה טוב - יש פה עבודה רציפה בדופק גבוהה תוך כדי הפעלת כוח בתרגילים יחסית "כלליים".כמובן שזו דוגמא כללית וצריך להתאים ספציפית את האימון למתאמן,העיקרון הוא לשמור על קצב לב ולהשתמש בתרגילים "לא מבודדים",עם לומדים טכניקה של תרגילים ומתקדמים.

The Pinky P

New member
נרשם מהנייד,לא להתייחס, הינה ההודעה במסודר -

צריך להכיר את המתאמן,את רמתו ואת היכולות שלו.

לזרוק דוגמא לאויר?

ק''מ חתירה במכשיר,
20 סקווט חופשי רציף,
3 ד' ריצה,
20 שכיבות סמיכה קלאסי.

x3

העיקרון הוא לשמור על דופק גבוהה לכל אורך האימון תוך כדי הפעלת כוח בתרגילים שמפעילים מס' רב של שרירים.

תוך כדי התקדמות אפשר ללמוד טכניקה של תרגילים חדשים ולעלות ברמת האימון.
הגיוון הוא אין סופי כמעט וזה מה שטוב פה.

אני לא רואה סיבה טובה לעבוד על יד קדמית ואחר כך לעבוד על כתפיים ואז על בטן כשהמטרה שלך היא בראש ובראשונה להוריד אחוזי שומן והתחזק...

אחר כך כשתגיע לרמה המתאימה - תבודד שרירים ותעבוד עליהם באופן ספציפי.

aשרון

New member
תודה על התגובה ו.....

הרעיון של המאמן בחדר כושר שלי הוא, שאי אפשר לרדת במשקל עם אירובי בלבד, צריך גם עבודת משקולות כדי להתחזק תוך כדי הרזיה. אני לא עושה אימון משקולות כדי להעלות מאסת שריר, אלא כדי להתחזק . את העלייה במאסת השריר אני שומר לאחר ההרזיה.

catch 2 2

New member
זה לא נכון

ירידה במשקל תלויה במאזן קלורי שלילי. זה אפשרי רק עם אירובי, רק עם אימוני כוח, עם שניהם ביחד או בלי אימונים בכלל. שילוב של כוח ואירובי/אנאירובי ביחד עם תזונה מתאימה יניב תוצאות טובות. זאת מכיוון ששרירים שורפים יותר אנרגיה משומן ורק עצם התחזוקה שלהם גורמת לגוף להתאמץ ולעבוד בצורה יותר יעילה.

The Pinky P

New member
תחליף מאמן...

אם הוא אמר לך ככה...אפשר לרזות גם מלשבת כל היום על הספה ולראעת טלויזיה.עבודת התנגדות שורפת שומן לאחר הפעיצות, זה נכון אבל חשבת מה יקרה בדיוק בשלב מאוחר יותר בתכנית?תיתקע באיזה של. על אותו משקל, תתייאש ותאבד את הרצון להתאמן, לא תראה התקדמות וזהו...להתחזק זה לא לעבוד על יד קדמית... בשביל להתחזק (במצבך) כמעט ולא צריך משקולות.חוץ מזה מאמן שאומר לך ללכת 40 ד' זה לא מאמן.מה אתה בן 80 עם ברך מפלטינה שעבר 3 מעקפים?קיצור תבקשר מאמן אחר.

MidNight Flame

New member
המאמן שלך חצי צודק,

עבודת המשקולות נועדה בחיטוב כדי לשמר מאסת שריר קיימת, לעיתים רחוקות להתקדם בכוח ולתרום לירידה בשומן.
אפשר גם בלי אבל זה כמו שאתה מבין פחות רצוי.

למעלה