אירווויזיון

אירווויזיון

לגבי התחרות הזאת לפי דעתכם ישראל צריכה לשלוח זמר עם שיר אבל לגבי השיר האם הוא צריך להיות שיר שאנחנו הישראלים חושבים שהוא הכי יפה? הוא אלא שיר שאנחנו הישראלים חושבים שהוא ישמע הכי טוב באוזני האירופאים? בשנים האחרונות אנו נוהגים לשלוח שירים עם כמות רבה יותר ויותר של שפות זרות על פני העברית ברוב השנים שירנו היו עיבריים לגמרי עם הזמן הכנסו כמות מצומצמת של לעז לשירים לאחר כמה זמן הגענו לחצי חצי.. ובזמן האחרון נראה לי שהרוב זה לעז והמיעט אנגלית, אז איפה פה בעצם הישראליות? והשאלה היא האם אתם חושבים שצריכים להמשיך במגמה, זאת אומרת להמשיך שהרוב אנגלית והמעט עברית או אפילו הכל לעז ואין עיברית או שצריך להחזיר את זה למצב שהכל עברית או הכל עברית במינון נמוך של לעז?

דעתי

לפי דעתי זה צריך להיות שיר שאנחנו חושבים שהוא הכי יפה. הטעם האירופאי יואהב לשמוע את הישראליות הכי יפה באוזננו. לפי דעתי רמת הלעז בשירנו עולה על גדותיה, לפי דעתי צריך להיות הרוב עיברי עם טאץ' לועזי מסויים כמובן שנראה לא שלא יותר מחצי לעז. כי בסופו של דבר הצלחנו בהרבה תהילה עם שירים כאלו (הללויה, אבניבי, הורה,) הדוגמא של דיוה היא דוגמא קלאסית על יחסי העבירת לעז שלפי דעתי צריכה להיות השיר הוא ברובו עיברי עם בהחלט מילים אולי פחות לעז אלא יותר אינטרנציונליות, בין לאומיות שכולם מבינים למה הכוונה (דיוה,אפרודיטה, קלאופטרה). לא משנה, שברוב השירים של האויזויזיון חשוב בעיקר המנגינה, וכמובן שבדיוה המנגינה עשתה קסמים. ורק לא לשלוח, (כל מיני מלפפונים והפי, ושמח, וכל מיני שמעטש שרק גורמים בחילה ובושות...) אני למשל מתפלא, איך זה זמר אדיר כמו שלמה ארצי, ותקנו אותי עם אני טועה, עם כל כך הרבה שלאגרים מצליחים איך אותו אף פעם לא שלחנו לאירווויזיון?

תמיר1991

New member
בשנות השבעים, אני חושב ש- 1974 או 1975.

עם "את ואני", שיר יפהפה

לדעתי

התחרות הזאת מכורה מראש. אף אחד לא מצביע למי שהוא באמת אוהב, זו תחרות של פופולאריות. ולא ממש אכפת לי את מי אנחנו שולחים או מה הוא שר.

זה לא משנה מכמה סיבות

1)התחרות לא מקצועית לא אנשים שתעסקים בתחום המוזיקה בוחרים אותם אלא הקהל. 2)התחרות פוליטית

yonatan31

New member
הארוויזיון הוא תחרות אירופית

האולימפיאדה היא כלל עולמית.

princes15

New member
אני חושבת

שהשפה שלנו היא עברית, והיא זו שצריכה לייצג אותנו. לא תמיד אנחנו צריכים לגרום לאנשים להתרצות מאיתנו.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

כאן זה נכון - ולראיה, הגענו הרבה פעמים למקומות גבוהים עם העברית.

StrengthHonor

New member
זה לא הזה שדנה ניצח\ה בו?

סליחה שמשתנה הcarefactor של הנושא מכיל כבר הרבה זמן ערך 0.

Caraya

New member
אירוביזיון

מוזיקה טובה אין ואף פעם לא הייתה שם, וזה חבל כי דווקא כל האקשן של תעשיית המוזיקה נמצא היום באירופה, במיוחד בסקנדינביה וגרמניה. לא כמו ארה"ב שם המוזיקה תקועה במקום כבר 10 שנים... אבל כנראה שזה חשוב לתדמית שלנו בעולם אז זה לא כ"כ נורא. ואני מסכים שזה שאנחנו שרים באנגלית\צרפתית באירוויזיון זה מתרפס ומגעיל.

למעלה