אירוויזיון במבט טיפה שונה

a e q u i t a s

New member
אירוויזיון במבט טיפה שונה ../images/Emo79.gif

זה נראה לי הפעם הראשונה שצפיתי במופע מהתחלה ועד הסוף, אני מודע שטיפה היה לי משעמם לי, וגם לא באמת היה משהו אחר בטלוויזיה, בכל מקרה אירוויזיון זה אולי דוגמא נפלאה למן סוג של איחוד יבשתי רב-תרבותי בתחרות שירה, אבל מה ששמתי לב שהיה מן סוג של חוקיות מסוימת בהצבעות של אירויזיון... מדינות שכנות הצביעו אחת לשנייה, קפריסין המחולקת לחלק היווני והכיבוש הטורקי כמובן שהצביע ליוון, מדינות הבלקן הצביעו לשכנותיהם מהבלקן ואירופה המערבית כמובן הצביעו למדינות בעלות אופי תרבותי דומה.. חשבתי, האם זה בגלל שמדינות מצביעות עבור המדינות שהם מזדהות איתם תרבותית או שמא יש פה באמת דינמיקה פוליטית ברורה..
האם התחרות היא פוליטית או הא-פוליטית...סתם משהו שחשבתי..

trigotrigo

New member
נו באמת

כשישראל מתמקמת במקום טוב, כולם אומרים שזה בזכות ההופעה שובת הלב של המבצע/ת. כשהמיקום לא כל כך מאיר פנים, אז או שאומרים שהכל פוליטי והמשחק מכור מראש, או שאומרים שאירופה אנטישמים. די! יש דבר כזה שנקרא "להפסיד בכבוד". פוליטי או לא, זה מה שיש. את הניצחון של מי שזכה אי אפשר לשנות.

לדעתי זה לא פוליטי בכלל...

האנשים שמצביעים לא אומרים "טוב, אני ממקדוניה ולמרות שלספרד יש את השיר הכי טוב, אני מעדיף להישאר כשכנים טובים עם בוסניה ולכן אצביע לה". הסיבה שיוון וקפריסין מצביעות אחת לשנייה כל הזמן זה כי יש להם אותה שפה ותרבות מאוד דומה. השירים שמצליחים ביוון מצליחים גם בקפריסין. וככה גם רוסיה, אוקראינה ובלרוס - הרוב במדינות אלה יודעים רוסית ולכן שירים ברוסית מצליחים שם ולכן הם מצביעים אחת לשנייה גם באירוויזיון, כי הם מכירים את הזמר, את השפה ואת השיר והרבה יותר קל להם להתחבר לזה מאשר לשיר אחר בשפה שהם לא מכירים.

tamvil

New member
לא פוליטי ולא נעליים!

איך אתם מסבירים 3 זכיות של ישראל? איך אתם מסבירים ששירי מיימון הייתה במקום הרביעי בשנה שעברה? זו הייתה בדיוק אותה אירופה! קפריסין-יוון זה כן פוליטי. רוסיה-אוקריאנה-בילרוס - ממש לא נכון, הם אמנם מביאים לאחד השנייה נקודות אבל לא כל כך הרבה.

a e q u i t a s

New member
אני גם לא כל כך חושב שזה פוליטי

אבל יש פה אלמנט של תרבויות דומות, בעיקר של הקשרים של שפה. שיר בעברית כמובן לא כל כך התקבל במדינות אירופה שאינם דוברות עברית, אם כי מצאתי ששוויץ הביאה 12 נקודות לטורקיה שהזמרת שם שרה בטורקית... אנטישמיות אין באירוויזיון - זה דיי בטוח, אבל אני גם דיי חושב שיש פה איזה דינמיקה פוליטית, אומנם מינורית אך קיימת.

אורן ג

New member
נקודה בהחלט מעניינת....

כתבת ש"שיר בעברית כמובן לא כל כך התקבל במדינות אירופה שאינם דוברות עברית". כשאני מסתכל על השירים הישראלים שזכו, כולם היו בעברית. כמו כן היו נסיונות במשך השנים להוסיף משפטים באנגלית או לשיר בשפות אחרות. כמו בשיר "זה רק ספורט" של דפנה דקל, ששרה את חלקו באנגלית בתחרות. או שרהל'ה (הפרחים לצה"ל) שרון ששרה, גם היא, חלק מהשיר בשפה האנגלית. או ליאורה ששרה חלק מהשיר "אמן" בצרפתית בזמן התחרות. שלא נדבר על "happy birthday". השירים האלה, לא בהכרח הצליחו בתחרות.

Gn434

New member
קל מאוד להסביר-3 זכיות ישראליות

1978+1979-חבר שופטים מצביע, מדינות מזרח אירופה לא משתתפות, יגוסלביה גוש אחד. 1998-שוב פעם רוב מדינות מזרח אירופה לא משתתפות, ורק היגוסלביות כן. שירי מימון הייתה במקום הרביעי שנה שעברה כי היה לה שיר טוב-נקודה, ושיר טוב יינצח גם עם פוליטקה. זו לאו דווקא פוליטקה, אלא אלו הצבעות גושיות: הגוש היגוסלבי, הגוש הסקנדינבי, הגוש של ברה"מ לשעבר, וקפריסין-יוון.

גם מה שנכתב מעלי וגם

78-79 הסכם שלום, נסיגה מסיני מקרי? לא נראה לי... השיר דיווה- הצבעה מגזרית בכל העולם.

לפי דעתי לא ניתן באמת לשפוט אם

התחרות היא באמת עניין של פוליטיקה בלבד. אין ספק שהפוליטיקה העולמית לוקחת חלק כזה או אחר בתחרות האירוויזיון אבל זה לאו דווקא דבר גרוע בייחוד ובכלל גם לא ניתן לביטול כשהתחרות מבוססת על חופש בחירה מוחלט של כל מדינה ומדינה ובתוכה מן הסתם האזרחים שמצביעים. לטוב ולרע בחופש הביטוי וההצבעה גלומה הזכות לבחור את השיר גם על סמך דיעות פוליטיות כאלו ואחרות.קשה לי לחשוב שגם אם הדבר הזה אכן קיים הוא קיים בכל המדינות באותה רמה ויתרה מכך גם אם זה נכון הרי שבשלב מסויים תמיד יבוא איזה גל שינפץ את ה"אחדות" הזאת להצביע לפי מחשבה פוליטית וישנה בוודאי את סדרי העדיפויות. אין שיפוט של שיר בכל מקרה שהוא חף מדיעות קדומות/פוליטיקה/אינטרסים אחרים שעלולים להרע או להטיב עימו. תחרות כוכב נולד למשל שנציגיה הראשונים נבחרים אך ורק ע"י חבר שופטים מצומצם (ולכאורה מקצועי וחף מאינטרסים ) אינם בהכרח נותנים מענה טוב יותר בוודאי לא לעומת תחרות האירוויזיון המכובד. אם נתבונן לאחור נגלה שלמרות הכול מרבית השירים האיכותיים בסופו של דבר אכן נבחרים למקומות הראשונים ואם לא אז לבטח סמוך מאוד למקום הראשון. לישראל בכל מקרה היה השנה שיר די גרוע ומן הסתם האשמה של אירופה גזענית -הינה נכונה ובוודאי לא צודקת בהכללה שלה על כל היבשת.

אורן ג

New member
נקודת השיר הזוכה

השנה כידוע נבחר שיר יוצא דופן מסגנון מאוד ברור, מה זה אומר בהקשר של הפוליטיקה העולמית והארוויזיון?

Gn434

New member
השיר הזוכה קודם כל הוא שיר טוב

ובכלל באירופה המטאל הוא די חזק. מבחינת האירו זה אומר כמה דברים-קודם כל עכשיו המופע עצמו הוא חלק חשוב מהתחרות. שנית פינלנד שהשתתפה 45 (!) שנים בלי לזכות, סוף סוף זכה). ועד כמה דברים: ההצבעות לירו משקפות גם את הייצוג האתני של אותה מדינה. לדוגמה גרמניה נותנת 12 לטורקיה, כמעט תמיד, בגלל השהטורקים בגרמניה מצביעים לה. ממש כמו שיהודי צרפת מצביעים לנו.

אלון 58

New member
זה ששרים היום באנגלית...,

זה גם ככה לא מייצג שום-דבר,זה כן פוליטיקה,גם אם לא הכל,והאירוויזיון נהיה כזה רדוד מאז שחזרו לאפשר לשיר באנגלית,זה פשוט חוסר פתיחות כלפי שפות שונות,בלארוס,אוקראינה ורוסיה במקרה זה לא בהכרח "מבינות אלה את אלה",שירה באנגלית כלל לא מייצגת אותן,ולא אף מדינה אחרת(למעט בריטניה ואירלנד),רוב האוכלוסיות של מדינות אלו כלל לא מבינים אנגלית,קפריסין ויוון,בערך אותו הדבר,זה פוליטי טהור,בולט,חוזר על עצמו כל שנה,והמעבר לאנגלית רק קלקל את הצד המוסיקלי האמיתי של רוב המשתתפות,זה הכל חוסר פתיחות אלה לאלה.

למעלה