אירוח אבירמה גולן בפורום

הספרות והאינטרנט

בתור אב לילדים בוגרים, אני שמח לראות אותם קוראים,ספרות יפה,ואם כל הכבוד לחסמבה ולכדורגלנים הצעירים, וכל הכבוד לבת כיתתי גלילה רון. אני חושב שהכל תלוי בחינוך והווי הבית מה דעתך?

אירוח אבירמה גולן בפורום

אבירמה גולן, סופרת ומגישת תוכנית הטלוויזיה "בקריאה ראשונה", תגיע להתארח בפורום ולענות live לשאלותיכם מחר, ה-9.2.05 בשעה 18:00. על הספר פו הדב הספר המלא באתר iBooks הגולשים מוזמנים לשרשר שאלות כבר עכשיו

שאלות על פו../images/Emo65.gif

אבירמה שלום! קודם כל- מחמאות על התרגום המענג והמוצלח שיושב בפה כאילו היה שם מאז ומעולם.יש לי שתי שאלות קצת טכניות- ראשית, את עובדת גם על תרגום ההמשך- הבית בקרן פו? ושאלה נוספת- הבנתי שיצא לאחרונה גם דיסק בו את קוראת את התרגום ושהוא מצורף לספר. מה יעלה בגורלם של אלה שקנו את הספר מזמן,ברגע שיצא, ושרוצים בכל זאת להשיג גם את הדיסק?.... ייתכן שלא אוכל להיות ליד המחשב מחר בזמן האירוח ולכן אני מקדימה ומבקשת-תוכלי להרחיב קצת על עצם הרעיון(והאומץ) לתרגום מחודש וקצת על עצם חוויית התרגום, בעיקר כשיש על המדף ובתרבות תרגומים קודמים?

dav93

New member
שאלה

האם תוכלי להמליץ לי על ספר פנטזיה\ מדע בדיוני טוב?

וגם שאלות לא על פו...../images/Emo63.gif

קראתי סקירות על תרגומייך החדשים לספרי "צ'ארלי ולולה" שנראים לי יפים, מצחיקים ומלאי קסם אבל הפריע לי השימוש המודע בשגיאה- "אני לא יאכל עגבניה". הבנתי שבמקור יש שיבוש ילדי מכוון ויש הרבה יופי בשיבושים ילדיים. מה שמפריע לי כאן הוא הבחירה שלך להשתמש בשיבוש רווח בחברה הישראלית (לא רק בקרב ילדים). שיבוש כזה עלול להביא למצב בו ילד לא יידע שמדובר בשיבוש וכך הספר יחזק את הטעות במקום לתקן אותה. אשמח אם תתייחסי לסוגייה הזו- לדעתך, להתלבטיותיך... ושאלה נוספת- האם יש עוד תרגומים בקנה? הרבה הרבה תודה!

sisty

New member
שאלה לאבירמה../images/Emo13.gif

בתור סופרת, על איזה ספר היית ממליצה ללנוער לקרוא?

sagiberg

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gifאבירמה. גם לי יש

שאלה- האם את חשה שכתיבה מהווה עבורך אתגר יצירתי גדול יותר מתרגום ? האם ההנאה זהה מכתיבה ותרגום ?

Shusho

New member
אבירמה שלום

דבר ראשון, נחמד לראות שאת מתארחת כאן בתפוז
. אני מיכל, מנהלת פורום סופרים ומשוררים צעירים. השאלה שלי היא איזה ספר מבין ספרייך הוא האהוב עלייך?

sagiberg

New member
מצטערת- כפי הנראה תקלה טכנית../images/Emo7.gif

אני ממתינה לקבל פרטים

חוטהשני

New member
השאלות שלי ../images/Emo65.gif ראשית עלי לציין שבתי הביאה מהגן את הספר "ילדה וצבעים" אחרי שחשבתי לעצמי "אוי, עוד ספר על צבעים..." כשפתחתי את הספר פשוט השתנתה דעתי עליו ומאד התחברתי אליו ../images/Emo23.gif בעיני, זה אחד הספרים היחידים שעוסקים בנושא הצבעים שכתוב בצורה נהדרת (נהנו לקרא אותו שוב ושוב ../images/Emo13.gif) וגם לא בובמסטי (פשוט וצנוע - שבעיני זה הרבה יותר מכובד ../images/Emo39.gif) והשאלות ../images/Emo41.gif איך הגעת לכתיבה וכן לתרגום ? ../images/Emo41.gif האם את משווה בין כתיבה לתרגום ? איך את נגשת לעבודה ב2 התחומים האלו ? ../images/Emo41.gifמה הספר שהכי השפיע עליך בחיים ? ../images/Emo51.gif

למעלה