אירוח אוהד הצופה בזוחלים

אירוח אוהד הצופה בזוחלים

איני יודע מי כאן עקב אחר האירוח (להשוותו לראשי המפלגה ברמת ישירות התשובות?). בזמנו הטרדתי בשאלה ע"ס מה ומי מכוונת האידיאולוגיה שלכם. התחום הרלוונטי מובל כיום ע"י אנשי מקצוע אידאולוגים. מאוד הייתי שמח אם בתשובה (שהדס מאוד התאמצה לנסח) היו מופיעים אנשים כמו פועה בר, תמר דיין, יורם יום-טוב ואחרים. אתם מפלגה של ים? קדימה הפועל- בלה גליל! לא חסרים. חבל לי שלא משכילה המפלגה להעלות על נס את התכנים הרלוונטים. הנה האירוח של אוהד. תשובות ענייניות מאוד וצורמות! חבל אגב, שאיש מ"הירוקים" לא השתתף באירוח. מדגיש שוב- מפלגה שמטרתה להיכנס לבית הנבחרים, צריכה בראש ובראשונה להנהיג את הציבור שלה! כאשר אינכם מנהיגים אין לכם מקום בעולם! אינכם ארגון ירוק! אתם מפלגה.

כשלון שומרי הטבע

עיט שלום, אני רק יכול להצטער שחלק משמורי הטבע לא רק שלא עזרו למפלגת הירוקים אלא גם חיבלו במאמצים שלנו להביחר. לצערי המסע של כמה מכם כלל לא סייע לענייני שמירות הטבע ולהשגת תמיכה ציבורית, אולי זה עזר לשפר את מצב האגו של כמה מכם. אבל לדעתי לאנשים שלא עוסקים בענייני טבע נראתם רעים או אולי שמא מרושעים. תדמית כזה היא תמיד מזיקה. כך התנהגתם בנושא החתולים וכך חלקכם התנהגתם למפלגת הירוקים. אני חייב לומר שלצערי הקמפיין הזה הוריד את החשק לחלק מן האנשים כאן שלא מעורבים ביומיום בענייני טבע לעסוק בנושא. לי אישית זה חבל מאוד. אם מנסים לנתח למה נושא זכויות בע"ח זוכה לתמיכה ציבורית ואילו נושא שמירת טבע נשאר בשוליים מבחינה זו יש לזה כמה היבטים. היבט ראשון:הארגונים שמנהלים את העסק את נושא שמירת הטבע מנהלים שני ארגוני תיירות ששמירת הטבע היא לא עיסוקם המרכזי.(החל"ט ורט"ג) ואולי נושא זכויות בע"ח מנהלים שורה של ארגונים מתנדבים שעוסקים רק בזה. הביט שני: פשרנות מול נחישות להחל"ט ורט"ג יש נטיה מגונה להתפשר כמעט על כל חתיחת טבע, לא רק שהם מתפשרים הם גם מציגים זאת כהישג. לי כפעיל סביבתי עניין זה גורם לפקפק ברצינתם של ארגונים אלו. אני בטוח שפשרנות היתר של הארגונים האלו פגעת גם בתדמיתם בציבור. שלא לדבר על נזק לתווך ארוך(הפשרה של היום היא נקודת ההתחלה של הפשרה של מחר) אני חייב לציין שראיתי את התנהגות בגוף ראשון במספר רב של מקרים משני הארגנים האלו. ואילו ארגוני זכויות בע"ח הולכים עד הסוף אם הרעיונות שלהם, כך היה בנושא הפיטום ובנושא הפרוות, אני לא ראיתי אותם מתפשרים. הם הבינו שאם אתה חושב שאתה צודק אז אסור לך להתפשר, כי אם אתה מתפשר את נתפס כמי שמפקפק בעצמך. אני בטוח שלמרות שלא כל הציבור מזדהה אם הנושאים הם מערכים את הנחישות. היבט שלישי: אופן הדיבור לציבור ענייני טבע שקשורים מאוד לאקדמיה גורמים להם להיות מרחקים מן העם, כידוע האקדמיה לא עוברת טוב תקשורת, המילים גבוהות, הטון מתנשא, וחלק מן האנשים די מנתקים. בעיה אחרת היא ענייני אגו וקרדיט שאקדמיה לוקה בה. האם, איש אקדמיה יוותר על קרדיט לטובת קידום העניין? כמה פעמים פניתי לאנשי אקמיה לעזרה וזה היה קטע מאוד בעייתי. דווקא מעמית שהוא לא איש אקמיה קבלתי סייע מאוד גדול. לארגוני בע"ח אין את הבעיה הזאת, הם מורכבים מהמון אנשים צערים שמדברים בשפה נהירה לרוב הציבור, המסרים פשוטים, המטרה ברורה ואין כ"כ הרבה "מלחמות יהודים". תבינו שבחורה כמו סופי הייתה יכולה להיות נכס להעביר לציבור רעיונות של שמירת טבע. הזלזול בסופי היה מיותר... מאוד חבל שאנשי שמירת הטבע לא היו איתנו בבחירות האלו, לדעתי לא הבנתם מה שאנשי זכויות בע"ח הבינו. יש כאן משהו עם פוטנציאל טוב, תנו כתף ותשפעו בהמשך הדרך. חבל לי אישית וציבורית, הירוקים יכלו לעשות הרבה דברים למען הטבע בכנסת... תודה, דרור

../images/Emo45.gifיפה!

דרור, לשמוע ממך מילים לעניין=כל הכבוד! זה הכיוון! איני מפוסלי הסלבריטאים באופן גורף. מקרה סופי (איני מכיר אותה), הוא קצת שונה שכן הריג'קטים להם גרמה היו מזלזלים מכל קצוות הקשת. ירוקים, "ירוקים", שאינם כאלה ושאינם כאלה. חבל. לא נורא בכלל. כפי שציינתי, חשוב לשנס מותניים ולהתחיל לבנות את המפלגה! זה הכיוון.

הסקת מסקנות

תשמע עיט, לצערי אנשי שמירת הטבע לא מסקים מסקנות, תמיכה ציבורית היא לא דבר מובן מאליו. כדי להגיע אליו אנשי אקדמאיה מתחום שמירת הטבע צריכים אותנו שנעזור להם לקבל תמיכה ציבורית. הגיע הזמן להבין שלהרים את האף לא עוזר לאף אחד, לאנשי אקדמאיה יש אינטרס ראשון במעלה לשתף איתנו פעולה. אנחנו לא צריכים להתפתל ולהתחנן במקרה שאנחנו צריכים תמיכה לעמדה שלנו בנושאים מסוימים. האקדמיה ואנשי הטבע, צריכים להבין שאנחנו יכולים להיות הגשר הכי טוב בניהים לבין הציבור. אנשי הטבע בהחלט מזמנים להצטרף אילנו ולתרום מן הידע שלהם ומן הניסיון ורק בדרך הזו בפעם הבאה הכוח שלנו יהיה משמעותי. תודה, דרור

אתה מפספס את הנקודה

חלק מהעמדות/דעות של אנשי מפלגת הירוקים, מדאיגות גורמים אחרים בתחום. עכשיו זה בפירוש הזמן הטוב ביותר לקיים מפגש פתוח וחופשי בין ראשי המפלגה ובין כל המעוניינים להשתתף בקביעת סדר היום של המפלגה ובהשפעה על האידיאולוגיה. כניסה למאבקי כוח, או גישה לפיה על אנשי האקדמיה להתגייס ללא תנאי לטובת המפלגה, לא יתרמו לשני הצדדים.

כוונתי היא לא זאת

הבחירות כבר היו, הדרך להשפיע על האג'נדה של הירוקים היא להיות בעשייה. אני לא מאמין שנוכל לעשות עוד סיבוב של מכירות הפעם בין אנשי האקדמיה. הסיבוב האחרון היה מספיק קשה, נוותר עליו בשנים הקרובות. כפי שאתה יודע, אני פחות מאמין בדיבורים ויותר במעשים. האג'נדה לבחירות הבאות תהיה פתוחה להשפעה. וזה יהיה לפי האנשים שיתנו יד לפעולות המפלגה. הדרך הכי טובה להשפיע שאני יכול לחשוב עליה, היא להקים קבוצה חברתית של שמורי טבע בתוך המפלגה ולעשות... כלמור לכתב ניירות עמדה, לסייע לאנשים שפונים אלינו בנושא בניה שטחים פתוחים לכתב התנגדיות ליזום אירועי טבע וסיורים ועוד... ברגע שתהיה קבוצה כזו שתפעל לטובות המפלגה אני מבטיח שהשפעה שלה על קביעת המצע והתכנים בבחירות הבאות תהיה משמעותית. תודה, דרור

../images/Emo127.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

חשוב להגיע למצב בו הירוקים תומכים ב"ירוקים" ולא מתנגדים להם! לפיכך חשוב שהמעשים שיעשו, יעשו לא מהבטן אלא מהראש! ישנם לא מעט יועצים שישמחו לתרום מידיעתם המלומדת ובהתנדבות מלאה. לפיכך צריך קודם כל לעשות חושבים, להכיר את הבעיות הבוערות בארץ ולהתכוונן לפיהן. הדבר הראשון שחשוב לעשות הוא להקים קבוצה חברתית של שומרי טבע בתוך המפלגה... (דבריך שלך!). איך עושים זאת? מתי?? איפה? כיצד מסייעים למפלגה? יש צורך בסיוע כנס פעילים? למאדים אין לי תוכנית להגיע, כך שעדיף לעשות אותו כאן היכן שהוא.

מבחינת שומרי הטבע בבחירות האחרונות

דווקא לא נכשלנו. מפלגת הירוקים לא עברה את אחוז החסימה, וכעת אפשר לגרום לה לעסוק בשמירת טבע במקום בפופוליזם ובדמגוגיה. איני יודע כמה נזק לטווח ארוך היתה גורמת מפלגת הירוקים אם היתה נכנסת לכנסת הנוכחית. אני רק יודע שזב"ח ושמירת טבע לא תמיד הולכים ביחד. ואל תתן לרעש שעושים אנשים הזב"ח להטעות אותך- בפורומים להם היתה תמיכה רבה במיוחד לאברהם פורז. אם נניח ששליש מקולות הזב"חיסטים הלכו לפורז, שליש אליכם ושליש למפלגות אחרות, עדיין הם לא היו מעבירים אתכם את אחוז החסימה גם אם כולם היו מצביעים ירוקים. הזב"חיסטים בולטים מפני שהם פועלים בנחישות הגובלת לעיתים קרובות מאד בבריונות, בנבזות ובאלימות מילולית. "הם הבינו זאם אתה צודק אז אסור לך להתפשר"- אז אולי גם שומרי הטבע צריכים להשוות את תחנות הכח בחדרה לנאצים (כי יש שם ארובות) כמו שחלק ניכר מהזב"חיסטים משוים אכילת בשר לשואה? אולי שומרי הטבע צריכים להשחית מעבדות בהן עושים ניסויים המזיקים לסביבה? ואם כבר "לא להתפשר"- חובב טבע שהצביע עבורכם בבחירות האחרונות בהחלט התפשר.

למעלה