גם אצלנו לרוב מכינים לביבות בתנור -אפייה, ולא בטיגון,,כאן:
אבל בהחלט אפשר להכין דיאטטי במחבת ,עם תרסיס שמן:
 
לביבות במחבת

לביבות דלות שומן ,מתכון של צביה).
 
מתכונים ל-לביבות תפוחי -אדמה :
המצרכים:
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים-מגורדים במגרדת דקה - (סה"כ תפו"א במשקל 600 גרם)
1 בצל גדול (200 גרם),מקולף ומגורד על מגרדת דקה.
3 כפות גדושות קמח תופח ( 45 גרם)
ביצה מס' 1 - (60 גרם.)
כף אבקת מרק -עוף ,או אבקת מרק -בצל , (15 גרם.)
מלח ופלפל-שחור ,מוסיפים 1/2 כפית או יותר,לפי טעמכם.
אופן ההכנה:
בקערה ,מערבבים את התפו"א והבצל, מסננים /סוחטים היטב את הנוזלים המיותרים.
לאחר מכן,מוסיפים 3 כפות קמח ומערבבים.
ותבלינים לפי הטעם,
מערבבים וטועמים טיפונת בקצה הלשון,אם חסר מלח/פלפל,זה הזמן להוסיף.
מוסיפים ביצה-ומערבבים.
מרססים תרסיס שמן על מחבת טפלון מחומם,
בעזרת כף מרק יוצקים לביבות למחבת, מטגנים והופכים לצד השני.
מגישים עם רסק תפוחי-עץ, או ריבה דיאטטית ,ונהנים.
לגיוון:
או למי שמעדיף לביבות מלוחות:
אפשר להוסיף לקערת המצרכים,קישוא בינוני,מגורר וסחוט היטב מהנוזלים,
וחופן עשבי -תיבול ,כמו: פטרוזיליה, שמיר, ומעט-תימין.
ולהגיש ליד סלט ירקות, וגבינות .
לביבות מומלצות,ומאוד טעימות.
_________________________
ואפשר להכין גם לביבות גבינה דלות קלוריות:
(כמות ל-14 לביבות.)
המצרכים:
3 כפות קמח
3 כפות סוכר
3 כפות גבינה לבנה של % 1/2 .(חצי אחוז שומן,ולא יותר )
ביצה.
תמצית וניל
1 כף שמן קנולה.
 
אופן ההכנה:
לערבב בקערה עמוקה את בגבינה עם כול שאר המצרכים,
במחבת טפלון בלבד,לחמם מעט שמן ,(כף אחת שמן), פשוט למרוח לפני הטיגון במעט שמן ,ולטגן,עד הזהבה ,להפוך ולטגן מ-2 הצדדים.
יוצא ממש טעים ,ועדיין דל בקלוריות.
 
_____________________________
לביבת עם תירס:
מצרכים:
קופסא גבינה רזה
קופסת גרעיני -תירס (לסנן מהמים.)
2 כפות גבינה מלוחה -5%.
ביצה שלימה ועוד 3 חלבונים (לפי הסמיכות של התערובת)
3 כפות פירורי לחם .
בצל בינוני מגורר .
 
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים יחדיו ,
במקום טיגון...כמה אפשרויות:
אופים את הלביבות בתנור בחום בינוני ,175 מעלות.
מניחים בתבנית נייר-אפיה, מוברש בכף שמן ,
ללבב מהתערובת לביבות קטנות להניח בתבנית,ולאפות 15- 20 דקות בערך,
מכול צד,עד להזהבה יפה מ-2 הצדדים.