אירוח בנושא סרטן השד

תורשה

שלום דניאלה, רק כ 10% ממקרי סרטן שד הם תורשתיים. אולם אם קיים סיפור משפחתי של סרטן שד, בעיקר בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, יש צורך לבדוק בדיקה גנטית. רצוי שדודתך שחלתה בסרטן תעבור את היעוץ הגנטי, אם היא נשאית של הגן לסרטן תהיה לכך השלכה אליך ותצטרכי גם להיבדק, לפי הממצאים תהיינה ההחלטות הטיפוליות.

תוחלת חיים

שלום אורית, אינני מכירה את אימך וכמובן שאינני יכולה להעריך את מצבה. בנוסף, תוחלת חיים קשורה להרבה גורמים אצל החולה ולכן לא רצוי לקבוע לוחות זמנים.
מאחלת לכן בשורות טובות

טיפול מונע

הטיפול המקובל בסרטן שד הוא כריתה של הגידול, אך למרות הכריתה בחלק מהחולות תהיה חזרה והתפשטות של הגידול. מה שמצביע על כך שלמרות הכריתה הרי שאצל חלק מהן נישארו תאים סרטניים בגוף אשר בהמשך יגדלו, הטיפול המונע נועד "לחסל" את התאים הללו, ולמנוע את הופעת הגרורות.
לידיעתך, הרוב המחלט של חולות הסרטן לא יפתחו מחלה מפושטת .

דיאטה

לא יודעת הרבה על דיאטות אבל ניראה לי שדיאטת בזק לא מומלצות בכלל. אין בעיה עם דיאטה רגילה, ובעיקר מאד מומלץ לעשות ספורט.

טיפול אדג'ובנטי

טיפול אדג'ובנט הוא טיפול מונע, ראי הסבר בשאלה הקודמת (טיפול מונע).
לגבי תופעות לואי - תלוי מהו הטיפול, יש לא מעט טיפולים כאלה בהתאם לנתוני הגידול ושיקול הרופא, ולטיפולים שונים תופעות שונות, לא ניתן להכליל.

היסטוריה

אני לא יודעת איזה סרטנים היו במשפחתך, יש סוגים שונים של תורשות במחלת הסרטן. לפי סוגי הסרטן הנפוצים אצלכם כדאי לקבל יעוץ גנטי על מנת לכוון את בדיקות הסקר לכיוון הנכון.

אירוח בנושא סרטן השד

ביום שלישי 20.05, בין השעות 17:00-19:00 תתארח כאן בפורום, ד"ר חנה לוטן, אונקולוגית בכירה, מומחית לסרטן השד במכון האונקולוגי בבית חולים אסותא.
ד"ר לוטן תשיב על שאלותיכם בנושא סרטן השד, טיפולים חדשניים וטיפול אדג'ובנטי מונע.

אתם מוזמנים להעלות את שאלותיכם כבר עכשיו.

במכון האונקולוגי באסותא ניתן לקבל טיפולים אונקולוגים מתקדמים,
לרבות כימותרפיה, רדיותרפיה, רדיוכירורגיה וטיפולים משולבים ע"י בכירי האונקולוגיים בישראל.
הטיפול ניתן בסטנדרט פרטי ובמימון מלא של קופות החולים.
לאחרונה קבע ארגון ה- JCI העולמי כי המכון האונקולוגי באסותא הוא אחד משלושת המכונים המובילים בעולם.
לפרטים נוספים- לחצו כאן

שאלה ראשונה

שלום, אני חולת סרטן שד גרורתי מזה 3.5 שנים. לאחרונה התחלתי קו טיפול שישי בתרופה איקסמפרה. לא ידעו לספר לי עליה יותר מדי (או שלא רצו שאדע?) בבית החולים בו אני מטופלת כי אין הרבה מטופלות שמקבלות אותה היות שהיא לא בסל הבריאות.
האם לכם באסותא יש ניסיון עם התרופה? מה תוכלי לספר לי על הצלחתה?

אקסמפרה

אקסמפרה היא תרופה חדשה יחסית ומכיון שאינה בסל השימוש לא נפוץ וניסיון בה מוגבל. קיימים מחקרים המראים כי התרופה יעילה בסרטן שד, מאחלת לך שתהיה גם יעילה עבורך.

שירהלי3

New member
ניתוח קוסמטי

אשה שעברה למפקטומי+הקרנות תוכל באם תרצה לבצע ניתוח קוסמטי בשד בעתיד (לדוגמא הגדלת חזה מתחת לשריר) ?

ניתוח קוסמטי

שלום, באופן עקרוני ניתן לבצע ניתוח קוסמטי לאחר הקרנות. באופן פרטני יש לבדוק את מידת ההצטלקות והנזק לעור אם קיים, יש להתיעץ עם מנתח פלסטי.

קבוצות סיכון - אמת או מיתוס אורבני?

לד"ר שלום רב! הגעתי מדף הפורומים...
השאלה שלי:
אני כמעט בת 43 ללא ילדים ( וללא תוכניות לעשות אותם).שמעתי לא פעם שנשים שמעולם לא ילדו נמצאות בקבוצת סיכון לחלות בסרטן השד. האם זה נכון? יש מחקרים שמוכיחים שזה נכון? או שזה רק מיתוס אורבני? (אישית אני מכירה לצערי יותר מאישה אחת שחלתה בסרטן השד וה"סטטיסטיקה" היא חצי חצי - שתי נשים עם ילדים ושתי נשים בלי).
כבר עשיתי ממוגרפיה.... פרוצדורה די סדיסטית שלא בא לי לעבור אותה שוב ואם אני כאחת שלא ילדה לא בקבוצת סיכון לא אבדק יותר.לפחות לא בזמן הקרוב (עד גיל 50).

מיתוסים

שלום מלכת אפריקה, אכן קיימים נתונים שאצל נשים שלא ילדו יש סיכון מוגבר לסרטן שד. כדי לקבל תמונה סטטיסית נכונה דרושים מספרים גבוהים של נשים, ולכן הרושם שלך מקרב מכריך יכול להיות מטעה.
בכל מקרה, בדיקות הסקר שלך לסרטן שד (ממוגרפיה) אינן שונות משאר האוכלוסיה.

למעלה