אירוח בפורום ב 31.01.07

אירוח בפורום ב 31.01.07

האירוח יהיה בין השעות 18.00-20.00 ביום רביעי הקרוב. האורח עו"ד ונוטריון ליאור טומשין עו"ד טומשין הוא מבעליו של משרד עו"ד מקרמן-טומשין המתמחה בתביעות נזיקין. רשלנות, תאונות דרכים ותאונות עבודה, פעולות איבה ותביעות משרד הביטחון. למשרד התמחות מיוחדת ברפואה תעסוקתית בהקשר שבין מחלות שונות – סרטן, התקפי לב, ארועים מוחיים, מחלות ריאות עור שמיעה ועוד לבין העבודה. הינכם מוזמנים להפנות שאלות לעו"ד טומשין בשירשור זה לגבי הנושאים הבאים: 1. תביעות תאונות עבודה כנגד ביטוח לאומי 2. הקשר בין מחלות שונות לסוג העבודה – מחלות מקצוע 3. תביעה כנגד נזיק/מעביד בשל פגיעה בעבודה 4. זכויות עובדים שנפגעו/חלו במהלך עבודתם אני מאחלת לכולנו אירול פורה. לביאה

lushi9

New member
שאלה לעו"ד ליאור טומשין

שלום. בעלי עובד במפעל כבר 4 שנים ויש לו קביעות. בשנה וחצי האחרונות הוא סובל מכאבים ודלקות באוזניו. סביבת העבודה שלו רועשת מאוד והוא משתמש באטמי אוזניים במהלך עבודתו. לאחרונה נאמר לו ע"י רופא שהוא זקוק לניתוח באוזן. מה זכויותיו מבחינת העבודה והמפעל? האם המפעל צריך לקחת אחריות במקרה והמחלה נגרמה מגורמים סביביתיים של המפעל (סביבה רועשת למשל)..? תודה מראש.

טומשין

New member
הבעל והאוזניים

לבעלך קיימת אפשרות להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי, להכיר בבעיה באוזניים, כמחלה שנגרמה עקב עבודתו. עבודה בסביבה רועשת עלולה להוביל לירידה בשמיעה ולטנטון (צפצופים) באוזניים. דווקא דלקות באוזניים עלולות להצביע על ליקוי בשמיעה מגורם אחר ולא מרעש. בכל מקרה, עיון בגרף הבדיקה, יכול ללמד על הגורם לליקוי (מרעש או מגורם אחר). ביטוח לאומי, במידה שהנזק מקורו בעבודה, יעניק לבעלת תגמול, בהתאם לשיעור הנכות שתיקבע לו. תגמול זה הוא מהביטוח הלאומי ולא מהמעביד. מעבר לכך, במידה שבעלך ירצה הוא יוכל להגיש תביעת נזיקין כנגד המעביד. בתביעה זו עליו להוכיח כי המעביד התרשל ורשלנות זו גרמה לו לנזקים הנטענים.

תאונת דרכים בדרך לעבודה

הבנתי שזה נכלל תחת "תאונות עבודה". האם העבודה צריכה לשלם לי משכורת רגיל בזמן ימי המנוחה שלי? האם אני צריכה לתבוע את ביטוח לאומי על נזק גופני או את חברת הביטוח (של הרכב)? איזה נזק גופני ניתן לתביעה ואחרי כמה זמן מהתאונה נהוג להגיש את התביעה? אשמח אם תענה לי על השאלות או לפחות על חלקן. תודה מראש

טומשין

New member
תאונה בדרך לעבודה

פגיעה בתאונה בדרך לעבודה, מוכרת כתאונת עבודה. יש להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי להכרה בתאונת העבודה. במידה שהתביעה תוכר, ישלם לך המוסד לביטוח לאומי בעבור עד 91 ימי היעדרות, מאושרים באישור רפואי מתאים. ישנם מספר מקומות עבודה מוסדיים שהגיעו להסדר עם הביטוח הלאומי שהם מוסיפים לשלם לך משכורת רגילה ואז דמי הפגיעה יועברו אליהם מהמוסד לביטוח לאומי. בכל יתר המקומות, המעביד לא משלם את שכרך והמוסד לביטוח לאומי ישלם את דמי הפגיעה בתקופת ההיעדרות. גובה דמי הפגיעה הם 75% משיעור שכרך ברוטו. לגבי הנזק הגופני, מעבר לימי המחלה, יש להגיש למוסד לביטוח לאומי, תביעה לקביעת דרגת נכות. במידה שועדה רפואית תקבע נכות, תקבל תגמולים בהתאם לשיעור הנכות. מעבר לכך, זכותך לתבוע את חברת הביטוח שהוציאה ביטוח חובה לרכב. את התביעה לביטוח הלאומי יש להגיש באופן מיידי ובכל מקרה בתוך שנה מיום התאונה (ניתן להגיש גם לאחר מכן, אולם הדבר כרוך באובדן זכויות כנגד כל חודש איחור מעבר לשנה הראשונה). את התביעה נגד חברת הביטוח נהוג להגיש כעבור כשנה מהתאונה ובכל מקרה תקופת ההתיישנות בתביעות אלה היא 7 שנים.

שביק

New member
לעו"ד טומשין השלום והברכה. מבקשת

אני את עצתך. בתאריך 31/12/06, בדרכי לחופשה בים המלח עם קבוצת גימלאים, נסיעה מאורגנת. בדרך עצרנו להפסקת קפה/שירותים בבית קמה. בדרכי מהאוטובוס לאולם המסעדה, עם כל הקבוצה מעדתי על אבן גדולה ונפלתי עם כל צד ימין שלי על הפנים והכתף. בזרוע יש לי 3 שברים וריסוק, והפנים אף הן נחבלו בצורה קשה. את מי עלי לתבוע על שאירע לי? מחב' הנסיעות נאמר לי שמכיון שהמקרה לא אירע באוטובוס ולא בבית המלון הביטוח אינו מכסה. אנא את עזרתך האדיבה. בברכה חמה שביק

טומשין

New member
תאונה ביציאה מהאוטובוס

ראשית, איחולי החלמה. זו לא הדרך הטובה ביותר לסיים את השנה. אשר לשאלתך, במידה שהנפילה היתה ממש ביציאה מהאוטובוס, אזי עדיין מדובר בתאונת דרכים וניתן לתבוע את הבמטחת ביטוח חובה של האוטובוס. במידה שהנפילה ארעה כעבור מס' מטרים וללא קשר ליציאה מהאוטובוס, אכן אינך יכולה לתבוע את חברת הביטוח של האוטובוס. במקרה זה פתוחה בפניך הדרך להגיש תביעת נזיקין כנגד בעלי המקום, במידה שתוכיחי רשלנות מצידם, כמו למשל, אם מדובר במפגע שלא צריך להיות במגרש חנייה מוסדר, מפגע שגרם לנפילתך. מהסיפור שלך לא ניתן ללמוד את מלוא הנתונים לצורך תשובה מלאה בעניין. פרט לכך, במידה שטרם הגעת לגיל יציאה לקצבת זקנה, פתוחה בפניך אופציה להגיש תביעה לנכות כללית במוסד לביטוח לאומי, שם תקבלי תגמול, במידה ששעיור נכותך (אפילו הזמנית) משמעותי ובמידה שאינך משתכרת לפרנסתך בשלב זה, שכר העולה על כ- 1,800 ש"ח לחודש (את הפנסייה לא מחשיבים). לפרטים נוספים, תוכלי להתקשר למשרדי - 08-9364020.

שביק

New member
לעו"ד טומשין תודה וברכה. אני בגיל

62 (במרץ). יש לי נכות כללית 75% . שומרת את מס' הטל' שלך לבירור נוסף. רוב תודות, שביק

orelie

New member
לעו"ד שלום,

לפני יומיים הגשתי למעסיק שלי הודעת התפטרות בדין פיטורין הסיפור הוא כזה. חזרתי בסוף דצמבר לעבודה לאחר חופשת לידה ממושכת. בעת בטרם מילאו לבתי 9 חודשים, נגעתי להסכם עם הבוס שלי על מס' תנאי, שללא קיומם המשיך לטפל בבתי בבית ולא אחזור כלל לעבוד אצלו. הגענו להסכם, וחזרתי לעבוד.3 ימים לאחר חזרתי לעבודה הוא כבר הפר את ההסכם והודעתי לו בעל פה שזה לא מתאים לי ושאני מתכוונת לחשוב מה אני עושה עם המצב הזה. חיפשתי עבודה אחרת והתקבלתי. בנתיים בתי עברה את הגיל 9 חודשים ולא אוכל לדרוש את הפיצויים מסיבה זו. אבל האם אני יכולה לקבל מסיבות של הפרת הסכמים והרעת תנאים. יש לציין שלצורך העניין אני מחזיקה אצלו כ15 תיקי לקוחות ובהפרת ההסכם , הוסיף לי עוד 7 תיקים (שזה כ50%יותר) ללא תוספת כספי. אודה לך לכוון אותי על מנת שאדע מה זכויותי ומה עליי לעשות במידה ויסרב בסופו של דבר לשלם לי את הפיצויים. תודה

טומשין

New member
פיטורין

תחום זה אינו בתחום התמחותי. פתוחה בפניך הדרך לפנות לבית דין לעבודה בתביעה כנגד מעביד בגין הפרת הסכם, אולם לפרטים, ראוי כי תתייעצי עם עו"ד שהתמחותו -דיני עבודה.

שלום לכבוד העורך דין../images/Emo140.gif

(וואו, פעם ראשונה כשאני מדבר עם עורך דין
) אני עובד צעיר, בן 22, שנה וחצי בחברת מחשבים בתפקיד ניהולי וניהול צוות. בשבוע שעבר חליתי, ולקחתי 3 ימים חופש ימי מחלה באישור רופא כמובן. השבוע חטפתי שפעת מטורפת, ללא אפשרות לזוז מהמיטה וללכת לרופא אפילו, והבוס אמר לי שאם אני לא יכול לבוא בגלל שאני חולה, אז הוא מפטר אותי ככל הנראה, וימצא לי מחליף. ככל הנראה הוא לא מאמין לי, וחושב שאני משחק אותה בשביל עוד ועוד ימי חופש, בעיקר בגלל שהייתי חולה גם בשבוע שעבר. היחס שלו מאוד פגע בי אישית כמובן. השאלה שלי היא פשוטה: האם מעסיק יכול לפטר עובד עקב מחלה של שפעת בהפרש של שבוע? ואם הוא יפטר אותי, האם אני זכאי לפיצויים? תודה ענקית מראש

טומשין

New member
חולה השפעת המפוטר

תהיה בריא ושלא תדביק אותנו בוירוס. למעביד יש זכות לפטר עובד שלו והעובדה כי העובד חולה, אינה נותנת לו הגנה מפני פיטורין. בכל מקרה, מעביד חייב לקיים לעובד שימוע, להציג בפניו את הסיבה בעטיה הוא שוקל לפטרו ולהעניק לו הזכות לטעון את דבריו בטרם תתקבל החלטה. במעמד זה תוכל להביא בפניו את טענותיך בעניין. כנגד פיטורין שלא כדין ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה (אם כי המקרים בהם כופה בית הדין על מעביד להוסיף ולהעסיק עובד בניגוד לרצונו הם נדירים) ואף לתבוע פיצויים מעבר לפיצויי הפיטורין, להם בודאי אתה זכאי בנסיבות אלה.

שלום לעו"ד טומשין

ותודה שהסכמת להתארח. ולשאלה: החברה שבה אני עומדת נמכרת לחברה אחרת. כניראה בימים הקרובים העיסקה תיסגר. חלק מהעובדים ימשיכו לעבוד בחברה שקנתה אותנו וחלק לא. בתאריך 17.01.07 הודיעו לי שאני לא ממשיכה לעבוד בחברה שקנתה אותנו. עד היום לא קיבלתי מכתב פיטורין, למרות שיש חילופי אימיילים שבהם הובטח לי שבימים הקרובים אקבל תשובה. מה 17.01.07 הם דוחים אותי, ומבקשים שאחכה מספר ימים כל פעם, ןמכתב פיטורין - אין. כל עוד העיסקה לא נחתמה. לבינתיים מצאתי עבודה חדשה. אני אמורה לקבל תשובה מהם בקרוב. שאלותי: 1. האם ניתן לחייב מעביד להוציא מכתב פיטורין במצב כזה? 2. אם אבקש באימייל לקבל מכתב פיטורין מאחר שאני מחכה לו מתאריך 17.01.07 שבו הודיעו לי בעל פה. האם זה כביל? 3. מה ניתן לעשות במצב כזה? חשוב לי לקבל מכתב פיטורין כדי לקבל את זכויותי. תודה, לביאה

טומשין

New member
חילופי מעבידים

עניין זה אינו חלק מנושא הפורום, העוסק בתחום תאונות העבודה ומחלות המקצוע. את זכאית לקבל מכתב פיטורין. עם זאת אני מניח שאת אינך זקוקה למכתב סתם, אלא על מנת לקבל דמי אבטלה או פיצויי פיטורין. נוכח זאת, במידה שלא תקבלי את המכתב בימים הקרובים, אני מציע כי תמלאי טפסים לביטוח לאומי בנוגע לדמי אבטלה, תצרפי את המיילים והם כבר יפעלו בעניין כפי שצריך. במידה שלא תקבלי את פיצויי הפיטורין, פתוחה בפניך הדרך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה, שם כמובן תוכלי לקבל גם סעד של סעד הצהרתי כי פוטרת מעבודתך.

מהגרים

New member
לעו"ד שלום...

בעלי סיים עבודתו (קיבל מכתב פיטורים) במפעל בטחוני ידוע וגדול. הוא עבד שם כחמש וחצי שנים, עבודה במשמרות, כולל חגים, שבתות וכו'.. (לא יודעת איזה עוד פרטים אתה צריך..) שאלתי: אחרי כמה זמן מסיום העבודה, לפי החוק, המפעל מחויב לתת לו את הפיצויים (כי הם מושכים אותו כבר חודש ו..)? איפה אני יכולה להמציא דף ובו רשום חוק זה ע"מ שיוכל לגשת אליהם עם זה ולחייב אותם לשלם לו לפי החוק? תודה מראש, עדי.

טומשין

New member
פיצויי פיטורין

לפי הנתונים שמסרת, הגיע כבר הזמן לקבל את פיצויי הפיטורין. נוכח בקשתך לקבל את נוסח החוק, תוכלי להתקשר למשרדי 08-9364020 ולמסור למזכירתי מספר פקס והיא תדאג להעביר לך את נוסח חוק פיצויי הפיטורין.

תם האירוח

ברצוני להודות לעו"ד טומשין על תשובותיו המלומדות. תודה רבה על הכל. לביאה בפעולה.

למעלה