אירוח בפורום מחשבים ואינטרנט ../images/Emo140.gif
צהריים טובים לכולכם..
אקדים ואומר כי אני כותב אך ורק את הודעה זו בפורומים בהם מנהלי הפורומים הסכימו לי במפורש לפרסם הודעה זו. שלום לכולכם
שמי יהורם צדוק ואני מנהל את פורום מחשבים ואינטרנט. ברצוני להזמין את כולכם לאירוח שיהיה הערב אצלי בפורום. בפורום תתארח גברת גילה גרטל חסון מתאמת אינטרנט נגיש. קטע מתוך האתר נגישות לאינטרנט: "עצמתו של האינטרנט באה לידי ביטוי באוניברסליות שלו. גישה לכל אדם, למרות המוגבלות שלו, הוא היבט חיוני לכך" Tim Berners-Lee האינטרנט נהפך תוך שנים אחדות למצרך חיוני, זאת משום שהוא מבוסס על המוצר החזק ביותר בתקופתנו: המידע. מנהלי יוזמת הנגישות לאינטרנט (WAI) טענו כבר עם הקמתו, כי בעולם בו יש למעלה מ- 750 מיליון אנשים בעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים, הכרחי שהאינטרנט יהיה שימושי לכל אדם, על אף יכולותיו השונות. מטרת היוזמה היא להסיר את המחסומים הקיימים כיום בקרב בני אדם בעלי מוגבלות מוטורית, קוגניטיבית או בעלי מוגבלות בראיה או בשמיעה. ברור לכולם כי אינטרנט נגיש יכול לשרת אדם בעל מוגבלות כמו כל אדם אחר, שאין לו מוגבלות, אך למעשה האינטרנט חיוני לבני אדם בעלי מוגבלויות עוד יותר מאשר לאנשים ללא מוגבלות מאחר והוא מקנה גישה למוצרים, שירותים ומידע שאדם בעל מוגבלות לא יכול לקבלם אחרת בשל מוגבלותו. פעולות הנראות בעיני בני אדם ללא מוגבלויות כפשוטות באינטרנט, כגון קריאה, ניווט, חיפוש קניה ועוד, אינן כאלו עבור בני אדם בעלי מוגבלויות. אינטרנט נגיש צריך לאפשר לבני אדם בעלי מוגבלויות לבצע פעולות אלו בנוחות. אינטרנט נגיש יכול לסיע גם לבני אדם ללא מוגבלות להנות מאתרים פשוטים יותר להבנה ומהירים יותר לגישה. על פי דוח אמריקאי כוחו של השוק הצרכני של בני אדם בעלי מוגבלויות בארה"ב הוא מעל 175 מיליארד דולר. כמו כל צרכן אחר, בני אדם אלו יעדיפו להיות במגע עם גופים בהם ירגישו בנוח. אתרי מסחר ומידע נגישים הם אתרים המביעים הערכה גם לבני אדם אלו. האינטרנט הוא ההזדמנות לגשר על פערים ולהסיר מחסומים שהיו קיימים במשך דורות בגישה למידע ולתקשורת של בני אדם עם מוגבלויות. אינטרנט נגיש יכול להציע לבני אדם אלו אפשרות גישה לספריות, מאגרי מידע וידע, לימודים, עבודה, מסחר תרבות ובידור, ויכול לקדם את מעורבותם האזרחית בחברה על ידי קבלה ומתן שירותים. האחריות להשגת מטרה זו מוטלת על כולנו, והיא קלה לביצוע. אתר זה נועד לתת את כל הכלים, היעוץ והתמריצים על מנת להפוך את האינטרנט בישראל לנגיש ולגשר על הפערים הדיגיטליים הקיימים בישראל. אנא הצטרפו לתמיכה והפצת היידע והחשיבות הרבה.. (
הודעה דומה פורסמה גם בפורומים רלוונטים אחרים) בתודה רבה לכולכם, יהורם.
צהריים טובים לכולכם..