אירוח בפורום- רופא הריון בסיכון גבוה

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
אירוח בפורום- רופא הריון בסיכון גבוה

בתאריך ה 16.5 ( יום ד הקרוב) בין השעות 10:00-12:00 בצהריים יתארח אצלנו בפורום ד"ר אלי רמון- מומחה להריון בסיכון גבוה . ד"ר רמון הוא רופא בכיר ביחידה לאשפוז טרום לידת ומנהל המרפאה למניעת לידה מוקדמת ופורום הריון בסיכון גבוה.
ניתן לשרשר שאלות כבר מעכשו בנושא הריון ולופוס/קרישיות יתר והשלכותיו
בהזדמנות זו, אני רוצה להודות מקרב לב לד"ר רמון על נכונותו לעזור ולהגדיש מזמנו
שיהיה לנו אירוח מוצלח ומלמד

ל3

New member
לד"ר רמון

שלום

אני בת 33 ואובחנתי עם לופוס וקרישיות יתר לפני 14 שנה. הלופוס שלי מתבטא בכאבי פרקים, חום, עייפות, נשירת שיער, פריחות אך אין פגיעה מערכתית! מאז האבחנה עברתי אין ספור תרופות ולקרישיות אני לוקחת רק אספרין מנעתי ( מעולם לא היה לי ארועים טרומבוטיים אלה רק קרישיות מעבדתית חיובית). לפני מספר שנים נסיתי 3 טיפולי IVF שכשלו. לצערי הדרך היחידה בשבילי להיכנס להריון הוא דרך טיפולי הפרייה חוץ גופית ומאז הכישלון האחרון לא מאשרים לי להמשיך בטיפולים וזאת למרות שהלופוס לא נראה מעבדתית כרגע והקרישיות היא רק מעבדתית.
האם באמת לחולת אפלא הריון או טיפולי הפרייה הם טבו? האם אני צריכה להשלים עם המצב או להילחם כן לחזור לטיפולים?
תודה

קרישיות ולופוס

במקרים של קרישיות הטיפול ההורמונלי מהווה גורם סיכון לאירועי קרישה ומכאן החשש
לדעתי ניתן לבצע טיפולי פוריות במידה שהלופוס" שקט" תחת טיפול אופטימלי וללא פגיעה כלייתית עם טיפול בקלקסאן שמוריד סיכוי לאירוע קרישיות במהלך הטיפול ההורמונלי

דנה אז

New member
ד"ר רמון שלום

אני בת 37 עם חשד ללופוס (הרופא הכללי בטוח, בסוף השבוע בפגישה עם הראמטולוג), ובמקביל בטיפולי פוריות כבר כשנה, איקקלומין וזריקות בשלב זה. האם אני יכולה להמשיך בטיפולים?
כרגע יש לי בעיקר נשירה, בחורף היתה לי תופעת של קפיאת האצבעות שבגללה הופנתי לראמטולוג. בנוסף איזה בדיקות עלי לבקש מהרופא נשים שלי? (אני מטופלת על ידי רופא סיכון שעוסק גם בפיריון שליווה את הריון הקודם)

לופוס ןהריון

אם נשלל APLA אין מניעה מטפולי הפריון במתכונת הנוכחית
היות שנושא לופוס מכוסה על ידי ראומולוג נותר להשלים בשלב זה בדיקות המקובלות לטרימסטר 1 - פני לרופא נשים מטפל

שאלה לד"ר אלי רמון

ד"ר רמון שלום
אני בת 38 אמא ל- 2 נסיכות. בהריון הראשון פיתחתי רעלת הריון [אשר התבטא בעיקר בחלבון גבוהה בשתן ולחץ דם גבוהה] אשר בגינו בסופו אושפזתי וילדתי בקיסרי.
מאז היתי במעקב וביקורת אצל המטולוג בשל קרישיות יתר ורמה גבוה של חלבון בשתן [אשר "בא והלך" כל הזמן]. את ההריון השני עברתי בשמירת הריון , טיפול בקלקסן ולידה בקיסרי [בין היתר בשל רמה נמוכה של טסיות].
בהמשך בעקבות תוצאות בדיקות דם הופנתי לנפרולוגית ולראומטלויגית ולפני כשנה אובחנתי כחולת לופוס ופיברומיאליגה.
כיום אני נוטלת את התרופות הבאות: פלקוניל 400, אספירין 100 [המלצה של הנוירולוג בשל ממצאים ב-MRI ראש, ככל הנראה חסימה של נימים בראש], אלטרוקסין 100.
אני מאוד מעוניינת להיכנס להריון נוסף אחד מאוד חוששת, והשאלות הן:
1. האם לאור האמור לעיל יש סיכון כי המחלה [לופוס או פיברומיאלגיה] יחריפו?
2. האם הריון עלול לסכן אותי או את העובר?
3. האם אחת מהמחלות האלה הן תורשתיות?
4. האם ההריון מצריך מעקב של רופא הריון בסיכון גבוהה? האם מצריך שמירת הריון?
בתודה מראש על התשובות

לופוס והריון

1. האם לאור האמור לעיל יש סיכון כי המחלה [לופוס או פיברומיאלגיה] יחריפו? לדעתי סיכוי להחמרה בהריון גבוהים מלופוס "שקט" 30-40%
2. האם הריון עלול לסכן אותי או את העובר? ההריון יכול להביא להחמרה שתסכן אותך במיוחד נוכח הבעיה הכלייתית
בנוסף אני מתרשם מבעיה נוירולוגית וזה גם מטריד
3. האם אחת מהמחלות האלה הן תורשתיות? יש קשר לגנטיקה אך לא תורשה ישירה
4. האם ההריון מצריך מעקב של רופא הריון בסיכון גבוהה? האם מצריך שמירת הריון? ממליץ לפנות לנפרולוג וראומטולוג לשיחה מקדימה על סיכונים והכנות להריון . בנוסף פגישה עם רופא הריון בסיכון טרם ההריון!!!

ל3

New member
תודה לד"ר רמון על האירוח

ועל ההשקעה והנכונות לתת מזמנך בהתנדבות. האירוח היה מאוד אינפורמטיבי, ממצה ומועיל. מקווה בנות שהצלחתן לקבל תשובות לשאלותכם

ל3

New member
הי בטסי

מצטערת שפספסת אבל אם יש לך שאלה את יכולה לפנות אליו בפורום שלו- הוא מנהל את פורום הריון בסיכון גבוה. את גם מוזמנת לקרוא את השאלות שהוצגו אולי חלק מהאינפורמיצה תועיל גם לך.

למעלה