אירוח בפורום – כפיר פרץ

doron007

New member
שאלה בנוגע לjig saw

היי כפיר,
ברשותי GST135 עם נעילת המשור של בוש. רציתי לשאול האם תוכל לתת סקירה קצרה/הסבר על סוגי המשורים -יש הרבה דגמים (ההבדלים ביניהם, סוגי חיתוך,דיוק, עובי) של בוש למשור , השימוש שלי הוא בעיקר לעבודות בעץ. תודה , דורון

yulevi

New member
אירוח בפורום – כפיר פרץ ../images/Emo88.gif

גולשים יקרים! אני שמח לארח בפורום שלנו את כפיר פרץ ביום חמישי הקרוב 29/04/2010 בשעה 20:00 כפיר פרץ,מנהל מרכז ההדרכה בחברת "לדיקו" יבואנית כלי העבודה שלBOSCH . חברת לדיקו בעלת ניסיון מקצועי מוכח בייצוג חברות ומותגים בינלאומיים מובילים – מכירות, שיווק, פעילויות ערך מוסף, שירות לפני ואחרי המכירה. החברה תופסת את המקום הראשון במדד שביעות רצון הלקוחות זה 10 שנים ברציפות. לדיקו היא הנציגה בישראל של חברת Robert Bosch משנת 1965. מזה 5 שנים רצופות זוכה Bosch במקום הראשון ב"מבחן של המדינה". לדיקו בעלת סל פתרונות רחב בתחומי טכנולוגיה תעשייתית, אנרגיה חלופית ומערכות בטיחות ואבטחה . מטה ראשי נמצא בראשון לציון (משנת 2004) הכולל 7800 מ"ר של מרכז לוגיסטי, מרכז שירות ומרכז הדרכה, מרכז דיזל Bosch Diesel Center, מרכז הרכבה של פרופילים BRL ומשרדים. סניף נוסף בחיפה, לתמיכה בלקוחות בצפון הארץ. החברה פועלת בתחומים הבאים: רכב (חלפים וציוד מוסכים), כלי עבודה חשמליים, מולטימדיה לרכב, טכנולוגיות תעשייתיות, מערכות בטיחות ואבטחה, אנרגיה מתחדשת ומעליות. באירוח נדון בנושאים הבאים:
מברגות, מהפכת הליתיום, סוגי סוללות ומטענים, מקדחות ומקדחים לקיר, למתכת, לעץ לזכוכית, לקרמיקה, לגרניט פורצלן, פטישונים ואיזמלים, מסורים אנכיים (ג'יגסו), מסורים עגולים וסוגי להבים, מסורי גרונג, פנדל, משולב, מלטשות רוטטות, אקסצנטריות וסרט, משחזות זוית, דיסקיות יהלום, הוראות הפעלה ובטיחות לכל הכלים והתאמת הכלי הנכון ליישום הנדרש. אז תתחילו לשרשר הודעות!

הבדלים בין מסורים אנכיים

שלום דורון, יש ברשותך את מסור הדגל של החברה. יש לנו שבעה דגמים כאשר ההבדלים ביניהם הם: כושר חיתוך מקסימלי,הספקה המנוע,אופן החלפת המסורית,עובי וסוג הבסיס (מתכת או אלומיניום),בקרת דיוק (רק במסור שלך),אופן הטיית הבסיס,על ידי בורג או או מנוף),ויסות אלקטרוני,משקל. הסוד הגדול בתוצאות חיתוך טובות,טמון במסוריות. ישנו מגוון אדיר של מסוריות לאפליקציות שונות ומגוונות וככל שיודעים להתאים את המסורית לאופי וסוג החומר מקבלים את החיתוך הדרוש. כאשר משתמשים בעזרים נוספים כדוגמת, מוביל צד,מסילה,או מחוגה, מקבלים דיוק גדול יותר. כפיר.

yulevi

New member
אפתח בשאלה ראשונה

כפיר יקיר הפורום והקהילה
אבקש הבהרה והסבר בנושא רמות הכלים של הסדרה הכחולה לעומת הסדרה הירוקה

הבדלים בין רמות הכלים

יהודה שלום, ראשית, ברכות חמות על הפורום הנפלא והמקצועי שלך. על החברים הנפלאים כאן שפשוט חולי עץ ללא תקנה. לשאלתך, בין הכלים הירוקים לכחולים ישנם הרבה הבדלים והם תלויים בכל משפחת מוצרים. ככלל, הכלים הירוקים שלנו מיועדים לחובבן,לצרכן הפרטי בביתו. ואילו הכלים הכחולים מיועדים לבעלי מקצוע שעובדים יום יום.ההגדרה המדוייקת שצריך אדם לשאול את עצמו אם הוא לא בטוח איזה כלי מתאים לו היא "האם אני מתפרנס מהכלי הזה?".גם אם התשובה היא 'לא', עדיין יש יתרונות רבים בכלים הכחולים על פני הירוקים שעושים את העבודה קלה ומהירה. בכלים החשמליים ישנם הפרשים בוואט,שכן חייב בעל המקצוע כלי חזק יותר, שיעבוד זמן ממושך יותר ומאומץ יותר. המברגות המקצועיות על פי רוב מגיעות עם שתי סוללות, ישנן ורסיות של סוללה אחת או שלוש סוללות.מגיעות עם מטען מהיר מאוד וחכם שיודע להפסיק להזרים חשמל לסוללה כאשר הוא מלא, וגם סוגי מטענים שמקררים את הסוללה על ידי ונטה שפולטת את החום החוצה . במסור אנכי, אנחנו נהנים מדיוק גדול יותר,מכושר חיתוך גדול יותר וכמובן מבסיס מאסיבי ויצוק. BOSCH העולמית מייצרת (כמעט) לכל כלי ירוק וכחול, אנחנו בוחרים להביא לארץ ולשווק את מה שמצאנו לנכון מתוך למידה של צרכי השוק. כפיר.

שאלה לגבי ליטוש

שלום כפיר נהנתי משני המפגשים הקודמים איתך. ניגש לשאלה המשטחים שאני מלטש בזמן האחרון עד 30 על 30 ס"מ בדרך כלל פרוסות עץ. את ההקצעה הראשונית בניתי ג'יג מיוחד עבור ראוטר שעושה את עבודת ההקצעה די חלק.. מהמלטשות רוטטות (ללא מותג) אני מאוכזב. מבקש המלצה על מלטשת טובה שתעשה את העבודה. צריך להגיע למשטח חלק לפני פוליטורה.

ניירות ליטוש

שוב שלום, ככל שהמספר נמוך יותר הגרעין גס יותר ולהיפך. לנו יש החל מגרעין 40 ועד 240, בשוק יש 400 וכמדומני גם 600, מאסטר עדין. כפיר.

מלטשת אקסצנטרית

שלום בני, תודה רבה, אני מקווה ומצפה לעוד כאלו בהמשך. על מנת ללטש במהירות בקלות ועל עץ, אני ממליץ על מלטשת אקסצנטרית שהיא גם רוטטת וגם יוצאת מעט מהבסיס הסיבובי שלה,דבר המקנה לה כיסוי שטח גדול יותר. במלטשות ישנם שני דגמים 5" ו 6", היות ואתה מלטש שטח קטן, אני ממליץ לך על ה 5" שהוא קטן וקומפקטי עם אחיזה נוחה ומיקרו פילטר לאיסוף הנסורת ובלבד שנייר הליטוש יהיה עם חורים. http://www.ledico.com/?CategoryID=469&ArticleID=459 כפיר.

lioni7

New member
עזרה בבחירת מקדחה

הי, אנחנו רוצים לקנות מקדחה טובה הביתה, השימושים הם בעיקר ביתיים, כולל קדיחה בממ"ד ובעמוד בגינה שיש עליו אבן חיפוי חזקה משהו (המקדחה הקודמת של חברה לא ידועה שבקה בגללו). העיניין הוא שאנחנו באמת רוצים משהו טוב שיחזיק שנים. איזה דגם היית ממליץ? האם אנחנו צריכים פטישון? תודה!

מקדחה מול פטישון

שלום, את מציינת צורך קלאסי בפטישון. ההבדל בין מקדחה לפטישון הוא,שמקדחה מייצרת את הרטט על ידי שני גלגלי שיניים שמתחככים זה בזה ומרעידים את זנב המקדח, אל מול הפטישון שמצוייד בבוכנה,ודוחף חזק את המקדח או האיזמל קדימה. המקדחה מיועדת לקידוח בחומרים רכים או בחומרים קשים ולא צפופים כגון : גבס,עץ,מתכת,בלוק,איטונג.(רק בבלוק תצטרך להשתמש ברטט) כאשר תיתקל בחומר צפוף כמו בטון מזויין על כל הוריאציות שלו כגון : חגורות בטון,עמודים,משקוף,רצפה חשופה,אבני שפה,ממ"ד,טרומי, תדע כי רק הטכנולוגיה של הפטישון תדע לקדוח מהר ולא לאמץ את המכשיר או המשתמש. כפיר.

BRONCO

New member
האם בעקבוות כך שלדיקו מעוניינת למכור כמה

שיותר כלי עבודה ולמקסם רווחים ואני מדבר על (מברגות) לדיקו מביאים מברגות ברמה נמוכה ולא עונה לציפיות של מברגה מקצועית? איך תסביר בבקשה כאשר אני מחזיק ברשותי מס' מברגות גם של בוש וגם של חברות מתחרות כל הפוטרים האוטומטים של בוש נפתחים בזמן עבודה הסוללות מתרוקנות מהר מאוד בעבודות, גם בעבודות לא מאומצות ויש צורך בהטענות מרובות מאוד,מה גם אורך החיים שלהם קצר מאוד (פחות משנה) גם בעבודה וגם לא בעבודה בהשוואה לסוללות של חברות אחרות ששם הסוללות מחזיקות שנים ללא בעיה כל שבוע לדיקו מביאים מודלים של מברגות חדשות עוד לא ראיתי יצרן כלי עבודה שמחליף בשנה מס' פעמים מודלים של כלים ??????? בברכה

milch

New member
נא לא לקחת קשה

זאת המציאות שגם אני חוויתי, לא אתיחס לתדירות החלפת הדגמים.

הוספת דגמים למגוון רחב

שלום ברונקו, אתה צודק לחלוטין . לדיקו רוצה למכור כמה שיותר מברגות (ולא רק מברגות אגב). BOSCH העולמית היא חברת כלי העבודה שמשקיעה 4.3 מליארד יורו במחקר ופיתוח ! כאשר אתה משקיע,אתה מקבל תוצאות ויכול להנות מהטכנולוגיה העומדת לרשותך ולייצר פתרונות, של מחיר,משקל,צורת אריזה,וואט,וולט,מומנט סגירה,תאורה על המכשיר,סוללה נוספת ואבזור נלווה. לכל שינוי כזה או אחר ישנו שינוי במקט אבל לא במברגה! אותה הגברת בשינוי אדרת. ישנו בלבול מסויים ואני אעשה סדר. אנחנו לא מחליפים מברגות אלא מוסיפים דגמים וגאים להיות החברה עם משפחת המברגות הגדולה ביותר בשוק. לגבי החלפת דגמים, מברגה ממוצעת ממקט X תמכר בממוצע כשלוש שנים , אני מסכים איתך לחלוטין שלעיתים, השפע מבלבל ונותן את התחושה שאתה ציינת. כפיר.

blazer12

New member
ברונקו אני חושב שאתה מגזים ../images/Emo58.gif

כל המברגות לא טובות, כל הסוללות דפוקות ,כל הפוטרים נפתחים ?, חחח לא הגזמת בכלל. יש לי מספר כלים של מספר חברות ואני בענף הבניה 18 שנה.מתמצא, אני קצת. נראה לי שאתה לא יודע לתפעל מברגה ונכנסת להוציא קיטור. כל הכבוד על היוזמה של תפוז.תבורכו.

BRONCO

New member
השחצנות כאן מפה והלאה, סה"כ זה פורום נגרות לא

איזה פורום פילוסופיה,אפשר להתיחס בצורה יותר הגיונית לטענות של גולשים אין לי עניין ליצור התלהמות מיותרת אבל צריך לזרוק את הדברים ליבואן בפנים גם שזה לא נעים לו לשמוע אתם ועוד כמותכם משלמים הרבה מאוד כסף על כלי עבודה טובים ואני לא חושב שמגיע לאף אחד שיקבל כלים נחותים בעבור תשלום על כלים איכותים ומי שרוצה להיות בת יענה ולקבור את הראש בחול שיבוססם לו תודה לפירגון

ramia56

New member
מלטשת GEX-125-1

יש ברשותי מלטשת כנ"ל, האם יש בעיה עם שימוש בנירות לטש ללא חורים שהינם יקרים ביחס לכאלו שללא חורים ?

למעלה