אירוח בפורום – כפיר פרץ

עבודה עם ניירות ליטוש ללא חורים

שלום רמי, אין בעיה לעבוד עם ניירות לטש ללא חורים, אבל אז קורים שני דברים . 1. אתה מאמץ יותר את המנוע שאמור לינוק דרך החורים את הנסורת מהעץ. 2. כאשר אין חורים, אין פינוי של השטח ויוצא שאתה מלטש את המלוטש כפיר.

רוני1955

Active member
מברגה

היתה לי מברגה סינית של וולף, החזיקה מעמד בערך חמש שנים. כשהיא נחלשה, קניתי ב 17.12.09 בהום סנטר בעפולה מברגה של בוש PSR 12 .אחרי הטענה מלאה, היא יושבת ללא שימוש יומיים, וסוגרת לא יותר מחמישה ברגים. הסוללה נגמרת. אני מחזיק את הכלים ברכב לכמה ימים מדי פעם, ואני לא יכול לסמוך עליה. יש לי גם מברגת "מלפפון" של מקיטה, אם היא נמצאת ברכב שבועיים ללא טעינה, היא שומרת על הכוח שלה. השאלה שלי - מה לעשות עם המברגה. האם יש לכם מקום מסודר לזריקת ציוד שלא צריך?

בדיקת מעבדה.

שלום רוני, יש בידך מכשיר מצויין וללא ספק אחד הכלים האהובים ביותר על לקוחות פרטיים. אתה מוזמן לשלוח את המכשיר עם הסוללה והמטען אלינו לבדיקת מעבדה. מה גם שהכלי בתקופת האחריות. כפיר.

artagel

New member
כפיר שלום בהמשך למפגש לדיקו 2 ביקשתי

ממך הסבר לכלי החדש -רוטוזיפ- הבטחת הסבר. ושאלותי לגביו האם הרוטוזיפ מתפקד גם כטרימר ויכול להחליף אותו ולהיפך? במראה קצת דומה אליו. האם קיימת אפשרות לשימוש בכרסמים דומים לטרימר והאם הוא בעל תפסנית " 1/4? מה משקלו? נוחיות באחזקה ביד? היות ולא ראינו את הרוטוזיפ במפגש קשה לי לדמיין את מיקום מתאם שואב האבק ולעומת זאת בטרימר הראית את מיקום המתאם שלדעתי לוקה בחסר ,בשילוב המתאם שטח ראיית עבודת הכרסום מוסתר ולכן חשוב לי נושא זה,בימים הקרובים אני מתעתד לרכוש טרימר אך קצת שוקל בגלל הנתון הזה. בבקשה הבהר נתונים אלו כפי יכולתך,תודה.

מכשיר רוטוזיפ מול טרימר

שלום דוד, רוטוזיפ הוא מותג אמריקאי מוביל כ 30 שנה. הרוטוזיפ כמכשיר מיועד בעיקרו לחיתוך חומרים קשים בדמות קרמיקה וגרניט פורצלן,כאשר החיתוך נעשה בעזרת כרסם יהלום,והחיתוך עצמו הוא יבש ללא צורך להוסיף מים. המכשיר אידיאלי בעיקר ליצירת חור של 4" באריחים על הרצפה על מנת לקבע את קופסת הביקורת. עד היום נעשה שימוש בכל מיני דרכים יצירתיים על מנת לעשות את החור, המכשיר הזה מביא את הבשורה הטובה,הקלה והמהירה. לשאלתך, אמנם המכשיר הוא בעל אותו וואט וסל"ד כמו של הטרימר שלנו GMR 1, אך הוא שונה במספר דברים מהותיים. הציר של הרוטוזיפ קולט כרסמים עד 4 מ"מ,בעוד שהטרימה קולט עד 4\1 (6.25 מ"מ), כך לא תוכל להשתמש ברוטוזיפ עם הכרסמים לטרימר שודאי יש לך . מבחינת גובה,הרוטוזיפ גבוה ב 10 ס"מ יותר מהטרימר,לכן כאשר תתקל בהתנגדות בכרסום,עדיף מכשיר קטן יותר, מה גם שיד אחת אוחזת בגוף המכשיר ויד נוספת תומכת מעליו. באריזה, המכשיר מגיע עם כרסמי יהלום לגרניט פורצלן\קרמיקה,עץ ולמתכת. הכרסם לעץ, הוא מעיין מקדח ספירלי לכל אורכו שאיתו תוכל לבצע כמעין חיתוך של ג'יגסו ממרכז החומר, אין אפשרות לעשות עם המכשיר קנטים,שהוא יעודו המרכזי של הטרימר. לגבי נראות החתוך בשאיבת אבק, המתאם עצמו הוא שקוף ואין בעית הסתרה של זוית הראיה,גם בטרימר וגם ברוטוזיפ. מבחינת המחיר, הטרימר עולה בממוצע 550-600 לפני מע"מ בעוד שהרוטוזיפ עולה 1400-1500 לפני מע"מ בממוצע. עזרים נילווים http://www.rotozip.com/Shop/CategoryBrowse.htm?HID=6 כפיר.

bellaiguan

New member
בנושא מקצוע

שלום רכשתי מקצוע של בוש מהסדרה הכחולה לפני זמן לא רב. רציתי לרכוש מתקן עבור המקצוע על מנת לעבוד איתו הפוך נאמר לי שאין בחיפוש באתר של בוש ראתי שכן יש מתקן שאלתי היכן ניתן לרכוש ולמה אין לכם בתודה

מתקן להיפוך מקצוע

שלום, האביזר הזה קיים אך ורק לדגמים הישנים, למקצוע החדש הוא לא מתאים כפיר.

arsar

New member
דרמל

כפיר שלום ובהצלחה לך ולנו - שכן זה ניסיון ראשון אצלנו וכולנו מקוים להצלחה והמשך דומה. ושאלתי: יש ברשותי דרמל מודל מס. 2! נקנה בשנת תרפפ"ו! אבד לי אחד מהתפסנים (Collet). פעם פניתי אליכם במייל ואמנם נעניתי - אך התפסנית שהראו לי בתצלום לא תאמה לשתי התפסניות האחרות שנותרו. האם תוכל לעזור? שאלה שניה: קיבלתי במתנה לפני שנים משחזת ציר בוש מס.1210 , 500 וואט 27000 סל"ד במצב מצוין. אין לה שום אביזרים נוספים. מותאמת הן לציר 6 מ"מ והן ל-1/4" .בגודלה כמעט שאין לי שימוש בה כיום. האם יש איזה אביזרים בעזרתם יהיה אפשרי להפכה לרוטר? או לשימוש מתאים אחר? ואגב - מה מירה כיום? תודה.

דרמל ומשחזת ציר

שלום, אינני יודע מה דרמל מספר 2, הדרך הטובה ביותר לדעת אם יש התמזל המזל ונשארו חלקים לכלים מימים ימימה, היא לשלוח את הכלי אלינו בצירוף הבעיה ואנחנו נזהה ונבדוק. למכשיר אין אבזור נילווה שיהפוך אותו לרוטר, למעט כרסמים לגירוד והחלק של מתכות. מבין משחזות הציר, היא הקטנה ביותר והיא כמו אחיותיה הגדולות מיועדות לעבודה במתכת. לגבי המכשיר מחיר ממוצע של 800-900 + מע"מ כפיר.

mati447

New member
כלי עבודה

מאיזה סיבה כדאי לקנות את הכלים של בוש כאשר ישנם בשוק מוצרים מצוינים של מתחרים אשר ללא ספק נמכרים יותר, מומלצים יותר על ידי רוב החנויות למרות שלפעמים אפילו קצת יקרים יותר חוץ מזה שהשוק מוצף בכלים זולים יותר המיועדים לעבודה של שנה ויותר ובמחיר שהם עולים שווה להחליף כל זמן קצר ולהתחדש בכלי עבודה מעודכן

yulevi

New member
../images/Emo244.gif מטרות הארוח

הארוח נועד על מנת לתת לגולשים כלים נוספים כגון:איך עובדים נכון עם הכלים,עשה ועל תעשה,איזה אביזר מתאים לאפליקציה איקס. נפתחה הזדמנות חד פעמית לשאול גם על כלים עם ייעוד שונה מנגרות ב 2 ימי הדרכה שנערכו לחברי הפורום השתתפו כ 60 איש וכולם עדים לכך שנציגי לדיקו BOSCH לא מכרו ולא ניסו למכור שום דבר לאף אחד מהמשתתפים כולנו קיבלנו את ההדרכות ברעב גדול ונשאר לכולנו טעם של עוד והובטח לנו יום הדרכה שלישי. הארוח לא נועד לצורך יחסי ציבורלחברת לדיקו BOSCH אלה לתת אפשרות לשאול שאלות ולקבל עוד מידע גם לכאלה שלא היו בימי ההדרכה. לא מעט מהחברים משתמשים בציוד הייעודי לנגרות תוצרת חברת BOSCH לשביעות רצונם . חבר הגיע ליום ההדרכה עם ג'יגסו עתיק בן 26 שנה עם חלק שבור בעמדת השרות שלפו לו מיד חלק חלופי,וזה אומר הרבה מאוד. אף חברה לא ערוכה עם מחלקת הדרכה לקבל אותנו בזרועות פתוחות כחברת לדיקו,ימי העיון תוכננו בקפידה רבה, בהתאם לצרכי חברי הקהילה בתכנון מוקדם ומדוקדק בין מחלקת ההדרכה לביני,כולנו מרגישים טוב ונוח עם היחס של חברת בוש אלינו. שוב תודה לחברת לדיקו BOSCH בשמי ובשם עשרות המשתתפים

מה חשוב בבחירת יצרן וספק ?

שלום מתי, שאלה מצויינת ! אין ספק שאנחנו בתור צרכנים נהנים כאשר יש תחרות בין החברות. כל אחד קונה על פי דעתו הוא,עיצה מחבר,מהמוכר בחנות, או אפילו קריאת דיעות באינטרנט.ישנם מספר דברים שחשובים ללקוח מעבר למחיר בקניית מותג כזה או אחר. לקוחות שבוחרים בנו, הם לקוחות שבראש ובראשונה לא מתפשרים על איכות המוצר,בטיחות המוצר ונוחות המוצר. לא מתפשרים על המבחר שהחברה יודעת לייצר,בחדשנות שלה,בהבנה את צרכי הלקוח ותכנון מראש של דגמים לאופי השוק,בותק של החברה המייצרת ושל הספק המייצג בארץ. בשירות לאחר מכירה. חלקי חילוף זמינים במלאי על המדפים של החברה בארץ ולא על מדפי היצרן בחול, אספקה מהירה מהיום למחר לחנות,מעבדה מקצועית המחוייבת לאמנת שירות אותה החברה קבעה לעצמה ומתקנת כלים מקצועיים תוך 24 שעות מרגע שהכלי מגיע אליה ,מענה אנושי שם השירות הטלפוני מהיר ומצויין, בו העובדים עוברים הכשרות על גבי הכשרות, פריסה ארצית של הספק במאות נקודות מכירה ברחבי הארץ.אתר אינטרנט ידידותי ומרשים,רכב הסיירת שיודע להגיע ללא עלות למפעל, לבית מלאכה או בית עסק בין אם הוא בצפון הרחוק או בדרום הרחוק ולתת לאותו בעל מקצוע להתנסות עם כלי כזה או אחר, כדי לדעת אם הוא מתאים לו. חברה ששולחת את אנשי ההדרכה שלה לחול להשתלמות, על מנת להעביר ידע במרכז ההדרכה בחברה חינם לכל דורש, בין אם הוא איש מכירות,בין עם עצמאי ובין אם לקוח פרטי שרוצה לדעת איך מבריגים נכון. חברת לדיקו BOSCH גאה לעמוד בכל פרמטר שציינתי לאורך ולרוחב. כפיר.

רוני1955

Active member
כלים של בוש

משהו השתבש לי כאן. היה נדמה לי שמנהל הפורום כתב משהו על מחיקת תגובות שלא נראו לו. כתבתי תגובה לזה, ונעלם לי המקום לשרשר את זה. לכן אני מוסיף את זה כאן. אמור לבוא נציג של חברה שממתגת את עצמה די גבוה. יש, חוץ ממני, אנשים נוספים מאוכזבים. כדאי שנציג החברה ישמע גם את זה, ולא רק יענה את מה שטוב לו. הוא חייב לנו את זה. לגבי עצמי, אני מאוכזב פעמיים. אני מאד אשמח לשמוע את מה שיש לו להגיד לאו דוקא על הכלים החדשים שלהם. אני אשמח לשמוע מה יש לו להגיד למאוכזבים שביננו. למה יש כזה הבדל עצום בין הציפיות של האנשים מכלים של "בוש", לבין המציאות האמיתית? מה יגרום לי או לכל אחד אחר ללכת מחר לחנות, ולבקש דוקא כלי של בוש? כבר מזמן ידוע שאיכות היא מילת המפתח, ולא ההתרפקות על העבר. אנשים מוכנים לשלם על איכות. יש כאלה שיקנו כלים זולים, אבל בהתאם לזה גם הציפיות שלהם.יש כאלה שיעדיפו לשלם יותר, תמורת איכות. הבעיה שאני רואה היא שהכלים של בוש הם באיכות ירודה, ובמחיר של כלים איכותיים. כרגע אני במצב של המתנה. לאור התשובה שאקבל כאן, אחליט אם אני אבקש שיחליפו לי את המברגה באחת אחרת של בוש, או שאבקש שיחליפו לי אותה תמורת שתי מברגות של וולף. עם העודף שעוד ישאר לי, אלך לאכול ב"פלאפל הנשיא" (ליד "פלאפל גולני").. נכון שבזמנו הכלים של בוש נחשבו לאיכותיים ביותר, אבל מאז זרמו הרבה מים בנהר ה"יאנג צה", והדברים השתנו. חבל. אני מבקש שתמליץ לי מה לבקש בהום סנטר בעפולה ביום ראשון כשאהיה שם.

מור דגן1

New member
שאלה לגבי מברגה

כפיר שלום, יש ברשותי מברגה כחולה(אני לא זוכרת את הדגם אבל זה 12 וולט), שרכשתי בהמלצת ידיד קרוב לפני כארבעה חודשים אציין כי המברגה מצויינת, חזקה במיוחד ובהחלט עונה על הדרישות. האם תוכל לפרט לגבי המטען? כיצד להתייחס לנורות שלו? בנוסף, קראתי שאתם מעבירים סדנאות לנשים, אשמח אם תוכל להרחיב טיפה בנושא. תודה, מור

מברגה מקצועית וסדנת נשים

שלום מור, חסרים פרטים בדגם הספציפי של המברגה שתשליך על המטען. המטען שלך הוא מטען מהיר של שעה(או חצי שעה תלוי בדגם). לגבי המטען, כאשר הנורה הירוקה מהבהבת - הסוללה בטעינה, כאשר הנורה הופכת לירוקה רציפה - הסוללה טעונה במלואה, וכאשר הנורה מהבהבת מהר מאוד, המטען מצביע על תקלה בסוללה. הסוללה שלך היא ניקל קדמיום או ניקל מטאל ויש חובה להכניס אותה לטעינה רק כאשר היא מרוקנת לחלוטין מחשמל. לגבי סדנת נשים "סדנת הנשים" היא מפגש חד פעמי המתקיים בבית "לדיקו" בראשון לציון בין השעות 17:00-21:30 במהלך הסדנה נלמד: מהו בורג?מהו דיבל? איך מתאימים בינהם? מהי מברגה ? מהי מקדחה? מהם כפתורי ההפעלה שלהן ? אילו סוגי קירות יש ואיך קודחים נכון? נדבר גם על תחום עבודות העץ, איך חותכים נכון?,אילו סוגי מלטשות יש ? איך מלטשים לגימור נקי וחלק ועוד כלי מיני כלים יעודיים ומעניינים לאפליקציות פחות מוכרות. המטרות : 1. לחשוף את המשתמשות בבית לידע שכבר קיים. 2. להוסיף לביטחון העצמי לשימוש בטכנולוגיה חכמה מאוד וקלה לתפעול. 3. לוותר על שירותיו של גבר כזה או אחר (בן הזוג,שכן בעל מקצוע) ולעשות דברים לבד. ההשתפות בקורס היא ללא עלות אך מותנית ברישום מוקדם כפיר.

yulevi

New member
סדנת הנשים מומלצת

ישנן חברות בפורום שהשתתפו בסדת הנשים

arsar

New member
ברור שקורה שמתאכזבים מכלי. ובהזדמנות שנוצרת -

כאן לדבר עם נציג החברה - נראה לי שכדאי שתדבר גם על מקרים של חוסר שביעות רצון שקרו לך אישית. ברצוני להדגיש כאן - כאחד שבעברו עסק בעבודתו בכלי עבודה ובמכונות שונים - אני אישית מעולם לא התאכזבתי מתוצרת בוש. כמובן שהיו לי לא מעט אכזבות מכל מיני כלים וסוגי תוצרת למיניהם. למקום עבודתי תמיד רכשתי את הכלי הטוב ביותר ולא התאכזבתי. באופן פרטי - קניתי בהתאם לכיסי וכאלו גם היו ציפיותי. אני אישית מברך על אירוע שכזה, ובהחלט הייתי מרוצה לביקור מומחים מחברות נוספות כפי שכבר הוזכר כאן. שתהיה יצירתנו נאה ועבודתנו ברוכה.

zvika f

New member
שאלה על סוללות

האם תוכל להסביר על סוגי הסוללות במברגות המתקדמות ואיזו סוללה עדיפה

yulevi

New member
שאלה שנשאלה

לפני מספר ימים נשאלה בפורום השאלה הבאה על ידי‬ bellaiguan מה ההבדל בין טרימר לרוטור זו הזדמנות לקבל תשובה מקצועית

למעלה