אירוח בפורום – כפיר פרץ

Ofer Ringer

New member
החדרת ברגים ארוכים בעץ

כפיר, ראשית תודה והערכה על האירוח בסדנת ההדרכה של BOSCH, ולשאלתי: באיזה כלי עדיף להשתמש לצורך החדרת ברגים ארוכים בעץ, מברגה או אימפקט ומה צריכות להיות התכונות של הכלי המיועד להברגת ברגים ארוכים בעץ? האם נדרש חור מקדים לצורך הברגת הבורג?

אומנם לא כפיר....אבל מנסיון אישי אין כמו מברגת אימפקט להחדרת ברגים ארוכים לעץ. כשהבורג מוחדר באמצע הקורות, גם אין צורך בקידוח מקדים. לאחרונה יצא לי להחדיר מאות ברגים עם כלי מאוד נחמד של חברת יונדאי דווקא. זאת מברגה חשמלית אינפקט, וניתן היה לרכוש אותה במחיר של כ 400 ש"ח. להבדיל, יש גם למקיטה כלי דומה, עולה החל מ 1200 ש"ח ומעלה. אז מי שצריך כלי כזה לעבודות מזדמנות, הכלי של יונדאי בהחלט מספיק. יתרון לכלי חשמלי, פחות בעיות עם סוללות שמתעוררות אחרי כמה שנים, ואז מתברר שהסוללות עולות כמו כלי חדש.... אז למי שאין בעיות של חשמל בסביבה, שיחשוב על זה.

Ofer Ringer

New member
אם כבר

ענית על פניה לכפיר, אני מצפה לתשובה מלאה לשאלתי על תכונות הכלי הנדרשות.במידה ואינך בקי בתשובה - השאר למומחים לענות, תודה!!!

yulevi

New member
תשובות המקצועיות הן של כפיר

בבקשה למי שרוצה להגיב ולענות יש לכבד את הפורום והאורח ,להגיב בהתאם לתשובת אורח הפורום,כל יתר התגובות תמחקנה

אוי, איזה קבלת פנים......./images/Emo3.gif למה נראה לך שהתשובה שלי אינה של מומחה ? סליחה שהפרעתי.

yerets

New member
מובילים לתבניות לראוטר (Router Bushing Guide)

ברשותי ראוטר משולב של בוש דגם GMF 1400 CE. אשמח לשמוע האם ואיך ניתן לחבר לראוטר של בוש מובילים לתבנית (נסיון שלי לתרגם את: Router Bushing Guide) סטנדרטיים. לחידוד השאלה, המיפתח בבסיס הראוטרים של בוש הו יחודי ואיננו סטנדרטי (הסנטנדרד של B&D), ולכן באופן רגיל לא ניתן לחבר לו את המובילי הסנטדרטיים (ראו כתובת אינטרנט מצורפת). ידוע לי שבארה"ב בוש משווקת מתאמים. האם לדיקו משווקת פתרון כל שהוא? תודה, שלמה

אביזרים לראוטר

שלום שלמה, אנחנו משתייכים לשוק האירופאי ומהמגוון המוצע שם, אנו מביאים את הכלים והאביזרים. אין בשוק האירופאי את האבזור שאתה ציינת . אבל יש חנויות יעודיות לכלי נגרות ואבזור נילווה ומשלים, אין לי ספק שיש שם את הפתרונות האלה. מה גם שחברי הפורום הקבועים כאן, הם בעלי מקצוע יצירתיים במיוחד ומכירים את החנויות הנכונות לרכישת הציוד גם אם אין לספק X. אני מצרף קישור של אתר BOSCH העולמית לתחום האביזרים, ובו תוכל לנווט בקלות לגבי האבזור הקיים עבור כל הכלים. http://www.bosch-pt.co.uk/accessories/index.shtml כפיר.

קלאץ' או אימפקט

עופר שלום, תודה רבה, אני שמח להתארח בפורום הנפלא והמקצועי שלכם. כאשר מבריגים בעץ בורג עד קוטר 5 מ"מ ועד אורך של 8 ס"מ,מומלץ מאוד לעבוד עם מברגת קלאץ' (וגם אז יש לבדוק את סוג המברגה והתכונות שלה בעיקר לגבי כושר ההברגה). מקוטר של 5 מ"מ ואורך של 10 ס"מ ומעלה יש לעבור לאימפקט. הסיבות הן, שמברגת אימפקט מגיעה לאיזור ה 3000 סל"ד וככל שהיא תכניס את הבורג יותר לעומק, היא תאט את הסל"ד שלה וכך נוכל לשמור על עבודה נקיה ללא השקעת הבורג בעץ. מברגות קלאץ' מגיעות ל סביבות 1400 סל"ד, שם נהיה חייבים רגישות יתר על מנת שהבורג לא יעבור את "גובה האפס". לגבי קידוח לפני הברגה,מומלץ ורצוי לקדוח חור שקטן ב1-2 מ"מ מקוטר הבורג, הקידוח יעשה בעצים קשים (אלון,בוק,איפאה) בדרך זו , נוכל לפלס דרך נוחה לבורג,נשמור על המברגה ממאמץ מיותר והכי חשוב שלא נפוצץ או ניצור בקע בעץ. כפיר.

ראוטר וטרימר

יהודה שלום, הטרימר,מיועד לעבודה כדי "לרוץ" על הקנט.הוא בעל ציר של 1/4 אינץ (6.35 מ"מ).גודלו הפיזי הוא קטן והוא קומפקטי ונח לתפיסה ביד אחת. הרוטר, מיועד לעבוד על גוף פלטת העץ או המשטח. מיועד לעבוד עם כרסמים גדולים יותר, הציר יכול לקלוט כרסמים של 1/4 ו 1/2 אינץ. וכאשר בסיס ההינע הוא גדול, הקצה השני המכרסם, יכול לגדול ולעמוד במשימה בכבוד.גודלו הפיזי של הרוטר מחייב תפיסה עם שתי ידיים "בשתי אוזניו", על מנת לייצב ולהוביל אותו על גבי העץ. כפיר.

סוגי סוללות .

צביקה שלום, שאלת את אחד השאלות החשובות. לצערי, רוב הציבור אינו מודע לאופן השימוש הנכון בסוללה ולדרכי הפעולה המקצרים את אורך חיי הסוללה. אמר מי שאמר "אי הידיעה אינה פותרת מעונש" , כאן העונש הוא כלכלי. כאשר אנחנו מדברים על סוללות נטענות, ישנם שלושה סוגי סוללות : ניקל קדמיום – NICD ניקל מטאל – NIMH ליתיום – LI-ION הזוג הראשון חייב בפריקה מלאה של הסוללה לפני הכנסתה לחשמל לטעינה, הנושא הזה נקרא בשפה מקצועית "אפקט זיכרון". למטען תפקיד חשוב מאוד, בממוצע,כלים עד 500 ₪ הם בעלי מטען איטי, הטוען בין 3-5 שעות טעינה. אסור לטעון יותר מזה !!!.המטען ימשיך להזרים חשמל ולהרוס את הסוללה ובשורה התחתונה יקצר את אורך החיים שלה באופן משמעותי. הכל משימוש לא נכון. יש מכנה משותף אחיד לכולם. החום ,הוא האוייב הגדול של הסוללה באשר היא סוללה. OVERLOAD – עומד יתר על המברגה והברגה בקוטר גדול מן היכולת, הורס את הסוללה . ויש הבדלים טכניים מהותיים אותם צירפתי בקובץ. כפיר

פפו

New member
מאוד לא מדוייק.

לניקל מטל אין בעיית זיכרון. המינוס שלה הוא פריקה יחסית מהירה כשהיא ללא שימוש

Ofer Ringer

New member
תחזוקת ואפיון סוללות

כפיר, 1.מה האיפיונים של סוגי הסוללות השונות, יתרונותיהם, הנחיות לתחזוקתם וטעינתם, 2. האם ניתן להחליף (להעיר) תאים מתים? מנסיוני, כשסוללה חלשה ברוב המקרים הסיבה נובעת מתא אחד או יותר אשר משבש את סגירת המעגל. 3. האם סיבת פריקת הסוללות בכלים בייתים נובעת מאופי המטען שאינו מפסיק טעינה בשלב סוללה מלאה, (מה שנקרא מטען חכם)? מה שגורם לסוללה שבטעינה להיות במצב טעינה זמן רב ומיותר, וגורם לסוללה התחממות יתר..

arsar

New member
עופר - הרשה לי הערה כללית:

מראש יובן שאינך בן יחיד בכל הנושא של "התאכזבות" מסוללות ובעיקר נטענות למיניהן. אינני חשמלאי מקצועי, אבל לאחרונה (כיוון שהתאכזבתי כמוך) קראתי כמה מאמרים של אנשי מקצוע בנושא הסוללות הנטענות. להשוואה - מסתבר שסוללות ליתיום מתרוקנות במהירות גדולה כמעט מפי 10 מסוללות אלקליין. או בלשון אחרת - יש יצרנים (ואני בעל ניסיון קטן מכדי להמליץ) שסוללותיהם הנטענות - הרכבן וטיבן גורמים להתרוקנות מהירה, ויש סוללות עם התרוקנות איטית בהרבה ואני מניח שזה קשור לאיכות חומר הסוללה והרכבה. ועכשיו - מבלי להמעיט מידיעותיו של כפיר - שכמעט לא החכמנו (לצערי) אך לפחות התחלנו להבין - נשאר לבדוק אצל חברים... בהצלחה

שימוש נכון בסוללה

שוב שלום עופר, לגבי סעיף 1 עניתי לצביקה. 2. לגבי החלפת סוללות, בתוך הסוללה של המברגה מונחות מספר סוללות נטענות. כאשר הסוללה חלשה לאחר טעינה או נגמרת מהר, סביר מאוד להניח שלא כל הסוללות בתוך הסוללה מקולקלות. ישנן מעבדות שפותחות,בודקות את הסוללות אחת אחת ומחליפות את הפגומות. (ככל הידוע לי הפעולה הזו היתה נפוצה ביותר בשנים עברו והיום פחות ופחות עושים את זה). 3. כן כן וכן. ולא משום שהכלים עצמם הם ביתיים. הסוללות הן ניקל קדמיום והן זהות לחלוטין, סוללות כאלו קיימות גם בכלים מקצועיים. הנקודה היא המטען שממשיך להזרים חשמל בביתי ומפסיק להזרים חשמל במקצועי. כפיר.

מתי מי

New member
ניסור עקום בג'יגסו

ידוע העובדה הקיימת בעת ניסור עם מסור ג'יגסו, והיא שהניסור בלשון המעטה לא תמיד ישר, היינו החתך לא מאונך. ויוצא זוותי. ( עקום זוועה) למה זה קורה? גם כשאתה לא לוחץ יותר מידי. האם יש אפשרות? שבחברת Bosch קיים פיתרון, לקבלת קווים אנכיים של 90 מעלות? בעת ניסור במסור ג'יגסו?

ניסור ישר בג'יגסו

שלום מתי, כדי לחתוך ישר, יש לעשות ארבעה דברים עיקריים : 1. לבדוק את תקינות ויישור הבסיס ברמת הפלס. 2. לבדוק אם הציר קיבל מכה ולא מושך את המסורית לאחד הצדדים. 3. חובה לעבוד עם מוביל צד,אשר יוביל אותך ישר. 4. חייב במסורית מתאימה (אני ממליץ לך על מסורית מדגם T144DP), שהיא המסורית העבה ביותר שקיימת והיא זו שתוביל אותך ישר מאוד (לא תוכל לעשות איתה פיתולים). שים לב* הדגם של המסורית היא לא T144D המפורסמת, אלא הדגם שרשמתי. כפיר

מתי מי

New member
חובה לעבוד עם מוביל צד,אשר יוביל אותך ישר.

מה זה בדיוק מוביל צד? איך? איפה? ואם אני צריך פיתולים, מה עושים? תודה

yerets

New member
שאלות לגבי משור שולחני

1. כיום לדיקו מציעה רק משור שולחני אחד GTS10 שעד כמה שאני ששמעתי ממשתמשים בפורום הם ממש מרוצים ממנו (על אף שהוא נחות מהגרסה האמריקאית - מודל 4100). אולם משור זה מתאים בעיקרו יותר לעבודות קטנות/ניידות. אתם מתכוונים להציע בעתיד הקרוב גם משורים גדולים יותר שמתאימים לסדנאות ולעבודות גדולות יותר? האם יש לכם המלצות לסוג העבודות שכדאי או לא כדאי לעשות במשור זה? 2. לגרסה האמרקאית ניתן להשיג בארה"ב תוספות שונות, כמו Dado Blades (אינני יודע את התרגום לעברית) וסרגלים ומאריכים שונים. האם גם בארץ ניתן להשיג תוספות אלו? האם התוספות שנרכשות בארה"ב מתאימות למשור שנמכר בארץ? 3. עד כמה שידוע לי למשור זה יש שני בסיסים אפשריים, בסיס מתקפל ללא גלגלים (בסיס בצבע כתום), ובסיס מתקפל עם גלגלים. האם תוכל לומר מה היתרונות של כל אחד מהבסיסים? באיזה מקרים עדיף להשתמש באחד מהם?

מסור שולחני GTS 10

שוב שלום, 1. לא מתוכננים דגמים נוספים של מסור שולחני גדול יותר מ 10". היות והמכשיר הזה עונה על רוב הצרכים של המקצוען הנייד (פתרונות שינוע בהמשך..), או לבית המלאכה. ניתן לחתוך איתו את כל סוגי העץ כמובן.לגבי מה לא לעשות, צריך לזכור שהמסור הזה נועד לחיתוך עץ. לעיתים, קונים את המסור לחיתוך אלומיניום. מחליפים ללהב המתאימה וזו אחת הטעויות, משום שהשבבים והתלתלים שהאלומיניום מייצר, נופלים לתוך המסור ונכנסים למנוע. לכן,מומלץ מאוד לעץ,וחותך גם אלומיניום אבל לא לקנות אותו מראש עבור שימוש זה בלבד. 2. על המסור שלנו אפשר בהחלט לשים להבי דאדו. בהדרכה האחרונה שקיימנו לחברי הפורום, אחד החברים הביא את הלהבים האלה,גם לו יש מסור כזה בבית והלהבים מתאימים.המסור הוא פלטה של 60 ס"מ ויש לו מעין גשר של עוד 60 ס"מ ובסך הכל 120. 3. לגבי ניוד המסור,אתה צודק. ישנם רגליים אדומות קבועות וישנה עגלת אלומיניום עם גלגלים כאשר יש לך אפשרות לקפל את המתקן בעוד המסור עליו, ולחסוך יופי של מקום. אני מצרף קישור לקטלוג הוירטואלי שלנו, דפדף לעמוד 10 למטה ותראה את פתרונות הניוד כמו גם את מגוון המסורים. http://www.v-catalog.com/accounts/netgo/?publication=66 כפיר.

yulevi

New member
כפיר ברשותך שאלה נוספת

כידוע לכולנו מותגים שונים מייצרים במקומות שונים את מוצריהם ,האם תוכל לומר לנו באיזה מדינות ותחת איזה פיקוח מוצריכם מיוצרים

למעלה