לזניות
אפשר לשחק עם המילוי ולהרכיב אותו ממה שיש בבית או מדברים שאוהבים, העיקר הוא לשמור על התערובת נוזלית מספיק כדי שדפי הלזניה יספחו מהם לתוכם בזמן האפייה. אני מבשלת באובן טוסטר ולא בתנור, אז הטמפרטורה המוצעת היא 180 מעלות, אבל הזמנים עשויים להיות שונים משלי (בערך 40 דק' לתבנית גדולה), אז צריך לבדוק מדי פעם עם מזלג, אם מצליחים לעבור את כל שכבות דפי הלזניה בקלות - הלזניה מוכנה. הנה כמה רעיונות:
לזניה פיצה: לטגן בצל קצוץ, להוסיף כף רסק עגבניות, קופסא קטנה של עגניות מרוסקות, שתי חבילות קוטג',מלח פלפל, וקצת שאריות של גבינות קשות מגורדות (לא הרבה! צריך להיות נוזלי). מתחילים משכבת רוטב ממש קטנה, מסדרים דפי לזניה ואז עושים שכבות: בערך שלוש שכבות של דפי לזניה, בכמות הנותרת שאמורה לכסות את הלזניה מלמעלה: שוברים ביצה, טורפים פנימה ואז שופכים מעל הכל. מכניסים לתנור, לקראת אמצע האפייה מוציאים ומפזרים גבינת פרמזן או גבינה צהובה מגורדת ומחזירים עד לסוף האפייה.
לזניה גבינות עגבניות מיובשות וזיתים המצרכים: 1 יח' גבינת 9% לאפייה של השף הלבן - או 1 יח' גבינת כנען של השף הלבן 2 יח' - פתיתי עמק של השף הלבן (300 גר' לכל יחידה) ½ חב' אבקת אפיה 3 ביצים 1 צנצנת עגבניות מיובשות ללא השמן (את השמן לשמור) מלח – לפי טעמכם קורט שאטה גרוס 2 צנצנות ממרח עגבניות מיובשות 1 חב' עלי לזניה 100 גר' זיתי קלמטה ללא חרצנים אופן ההכנה: 1. מערבבים את הגבינות , הביצים , התבלינים והעגבניות המיובשות. 2. משמנים היטב בשמן הזית תבנית אפיה, מרפדים אותה בעלי לזניה, מוסיפים מתערובת הגבינה ומרצפים בעלי לזניה, מורחים בממרח עגבניות מיובשות, מפזרים זיתים, מניחים עוד מתערובת הגבינה מרצפים שוב בעלי לזניה , שוב מורחים בממרח עגבניות ומניחים עוד עלה לזניה. 3. מפזרים מלמעלה פתיתי עמק ומכניסים לתנור ב – 170 מעלות ל – 20-30 דקות . מתכון של שף לבן - יוצא טעים מאוד וזה המתכון שאני משתמשת בו בדרך כלל ללזניית גבינות.
לערבב בקערה גבינת 9 אחוז או קוטג', שאריות מגורדות של גבינות קשות (פרמזן או צהובה, שוב - לא הרבה), 2 ביצים, מלח ופלפל. לצלות בתנור ירקות לאנטיפסטי - איזה שאוהבים, כך שיהיו עסיסיים ולא מיובשים. מרכיבים את הלזניה: מעט גבינה בתחתית התבנית, עלי לזניה ומעל בשכבות: תערובת גבינות וביצים ומעליהם מפזרים ירקות (אני אוהבת חציל וגמבה, אחותי שמה רק בטטות) ושוב עלי לזניה, חוזרים על השכבות מס' פעמים.
אני ממליצה שאם את לא בטוחה אם התערובת נוזלית מספיק - שתטבלי את עלי הלזניה במים חמים לחצי דקה-דקה, תשטפי במי ברז, ותעבירי למסננת - כך העלים כבר מוכנים ונשארת רק עבודת האפייה. כך אני עשיתי בהתחלה. בפעם הבאה שאכין לזנייה - אכתוב את הכמויות ואצלם, אעלה הנה תמונות ומתכון מדוייק