אירוח ח"כ שריד בתפוז- 20.1 ב- 16.00

blackcat2

New member
אירוח ח"כ שריד בתפוז- 20.1 ב- 16.00

בעקבות החלטת ועדת החינוך של הכנסת שלא להאריך את תוקף תקנון פיטום האווזים יתארח ח"כ יוסי שריד ,בפורום יחד בתפוז. ח"כ שריד הינו חבר ועדת החינוך וידוע כפעיל פוליטי מרכזי למען זכויות בע"ח. באירוח נדון במאבק לזכויות בע"ח ובנושאים אקטואליים כלליים. אתם מוזמנים לשרשר שאלותיכם. מצ"ב לינק. יום טוב

Red Star

New member
../images/Emo31.gif

אתם הוגניסטים הורסים את השמאל. תראו מה קורה בארץ - המצב הכלכלי-חברתי, איכות הסביבה הנרמסת, המבוי הסתום המדיני, דו"ח דוברת, ואתם מתעסקים לכם בזכויות בע"ח. תתביישו לכם.

לגמרי לא מסכים

אין נושאים "לא חשובים"! האם כל עוד נמשך הכיבוש ונמשך ההרג ההדדי עלינו להשלים עם כל התופעות השליליות ה"פחות חשובות"? האם כל עוד נמשך הכיבוש ונמשך ההרג ההדדי לא אכפת לנו מהתעללות בבעלי-חיים, מהאלימות בכבישים ובבתי-הספר, מהרס הסביבה, ממצב החינוך ומשאר הצרות? ובנוסף, הגולשים הוזמנו להציג לח"כ שריד גם שאלות שאינן קשורות בהכרח לנושא הנ"ל.

doresh shalom

New member
../images/Emo41.gif

אם כך, אתה רוצה להגיד לי שסיום הכיבוש חשוב לך בדיוק כמו הפסקת ההתעללות בבע"ח? אני בהחלט חושב שאפשר להגיד על דבר מסויים שהוא חשוב יותר או פחות, זה לא אומר שאדם אחר יסכים עם הקביעה הזאת שהרי חשיבות היא סובייקטיבית. ועוד דבר, אם אנחנו אומרים שנושא מסויים חשוב ממשנהו אין זאת אומרת שאנו לא מתעניינים/פועלים למען אותו נושא, אלא רק שיש נושא שאנו מתעניינים בו יותר / פועלים יותר למענו / וכו'.

תשובות

א. גם אם נושאים מסויימים נראים למישהו "פחות חשובים", אין זאת אומרת שלא צריך לדון גם בהם, ולכן ביקורתך הנוכחית על ח"כ שריד בנידון נראית לי שגוייה. ב. לי אישית נושא ההתעללות בבעלי חיים נראה חשוב מאוד. בלי קשר לנושאים אחרים.

doresh shalom

New member
לי אישית ../images/Emo41.gif

נושא ההתעללות בבעלי חיים לא חשוב כלל וכלל.

Alexco

New member
ממש סיבה לגאווה

כמו שגנדי היטיב פעם להגיד, חברה נמדדת ביחסה לבעלי חיים.

Alexco

New member
באמת?

לא חשובה כרגע פעילות עבור בעלי חיים. האם אתה עושה את המינימום עבור בעלי חיים, דהיינו לא לפגוע בהם בעצמך? האם תזונתך צמחית?

Red Star

New member
????

אתה מעז להשוות בין אלימות בכבישים ובבית הספר, הרס הסביבה, ומצב החינוך לבין... התעללות בבעלי-חיים?? לאיזו רמה הגענו??

א. איפה ראית ש"השוויתי"?

אתה מוכן להצביע על מילה שלי היכולה להתפרש כ"השוואה"? עד כמה שזכור לי, מניתי רשימה של נושאים חשובים בהם חובה לעסוק, בלי קשר אחד לשני. ב. לעניות דעתי, שמירת צלם אנוש היא נושא חשוב עד מאוד. לעניות דעתי, יש היאבק ליצירת אווירה ציבורית שתגנה בחריפות התעללות כלשהי - בחלשים, בילדים, בנשים, בחוסים, בבעלי-חיים, בטבע ובסביבה. כבל דבר! ג. ישנם דברים שאי-אפשר "להסביר". למשל, בן-אדם יומר לנו: "בשביל מה לתקצב תאטרון? מי צריך את זה? אותי בכלל לא מעניין תאטרון!" אבל, ברוך השם, גם אם קשה להסביר לאותו בן-אדם בשביל מה צריך תאטרון - כאשר הוא אישית אכן "לא צריך אותו", בכל זאת עדיין מתקצבים (במידה מספקת או לא מספקת) את התרבות ושאר "המותרות" מסוג זה. ד. אתם סדיסטים? אגב, יש סוגים שונים של סדיסטים. רוב הסדיסטים החיים בחברה האנושית, בדר"כ מנסים להסתיר את נטייתם זו. רק מעטים ממש מצהירים עליה בריש גלי...

Red Star

New member
סדיסטים? בוודאי שלא

אני לא נהנה לגרום כאב, סבל או צער לאף אחד. אבל אני לא חושב ששזה חשוב מכל היבט שהוא להתעסק ב"זכויות" בעלי חיים לפני נושאים אחרים. ונכון, אתה לא השווית בנושאים, אתה פשוט שמת אותם באותו מקום. כאילו מה שנחשב הכי חשוב זה הנושא המדיני, וכל השאר זה דברים שצריך להתעסק בהם למרות שהם פחות חשובים. ובנושאים הפחות חשובים מיקמת את החינוך, את איכות הסביבה, את האלימות, ובעלי חיים. אז אני חושב שכל הנושאים הללו חוץ מהאחרון הם חשובים באותה מידה כמו הנושא המדיני אם לא יותר, בעוד שנושא בעלי החיים הוא הרבה פחות חשוב. בעלי-חיים אינם שונים מהותית מצמחים ולכן לא ניתן להקנות להם את אותו המעמד הערכי שיש לבני-אנוש. חד וחלק.

Alexco

New member
תגובה

"-חיים אינם שונים מהותית מצמחים ולכן לא ניתן להקנות להם את אותו המעמד הערכי שיש לבני-אנוש" מהו בעצם ההבדל ה"מהותי" בין בעלי חיים לבין בני אדם? ההבדל המהותי בין בעלי חיים לבין צמחים הוא כמובן זה שצמחים הם חסרי יכולת חישה.

Red Star

New member
זה לא הבדל מהותי

אין הבדל מהותי בין פרה ועגבניה משום שהחישה של הפרה היא מנגנון מכניסטי - בדומה למנגנונים מכניסטיים אחרים שיש לעגבניה. האדם לעומת זאת הוא לא ישות מכניסטית אלא ישות מודעת לעצמה שיכולה לפעול ע"פ תכלית וכוונה ולא רק מתוך סיבה, ויכולה להקנות משמעות לדברים, בניגוד לצמחים ובע"ח. זה הבדל מהותי. מכיוון שלדעתי הסוציאליזם או תיקון החברה נובע מערך החירות, אני לא יכול לומר שהמאבק להטבת תנאיהם של בע"ח הוא מאבק חברתי, שכן בע"ח אינם יכולים להיות חופשיים - אין להם רצונות.

Alexco

New member
"מעז"?? אתה בור ונבער

פעילי זכויות בעלי חיים לקחו חלק מרכזי בתנועה לזכויות האזרח בארצות-הברית ומוקדם יותר בתנועה עבור זכות בחירה לנשים. גם היום רבים מפעילי זכויות בעלי החיים פעילים גם בתחומים נוספים. הרס הסביבה - תעשיות המזון מן החי הן מהמזיקות ביותר לסביבה ולכדור הארץ, משום שהן יוצרות פיצוץ אוכלוסין אדיר של בעלי חיים שצורכים מזון ומים ומפרישים הפרשות וגזים. אלימות בכבישים ובבית הספר - נובעת בדיוק מתוך אותה תפיסה שמאפשרת אלימות נגד בעלי חיים. אנשים משתמשים בכוח כי... הם יכולים. לאיזה רמה הגענו? הגענו לרמה שאנשים שעוטים על עצמם מעטה חברתי ושמאלני מתכחשים למאבק חברתי שלם וחשוב מתוך התנשאות, זלזול, בורות ואטימות.

RED STAR, תחשוב על הדברים האלה.

יש בהם מידה רבה של אמת... אגב, ערכנו לפני זמן-מה סקר באחד הפורומים, אולי בפורום יחד, והתברר שהרוב המכריע של הצמחונים שבינינו, היו מבין המזוהים עם השמאל
לשמאל אופייני יותר רגש החמלה הטבעי, הספונטני...

Red Star

New member
אתה יודע מה אתה מזכיר לי?

את הקומוניסטים המורעלים שמאשימים את הקפיטליזם בכל דבר רע בעולם, ללא יוצא מן הכלל. קפיטליזם זה רע וגורם לתופעות שליליות, אבל האם אשמתו היא בכל? אכילת חיות לעומת זאת לא גורמת לתופעות שליליות באופן משמעותי. הטיעונים שהבאת הם מגוחכים במקרה הטוב וקנטרניים במקרה הפחות טוב. אלימות בגל אכילת חיות? זיהום אוויר בגלל גידול חיות לצרכי מזון? אם זיהום היה תלוי רק בעניין זה, היה לנו פה גן עדן. היה אפשר לחיות בחיפה. אם אלימות הייתה תלויה רק באכילת חיות היינו רואים הרבה פחות שוטרים.

Alexco

New member
נו באמת

זכויות בעלי חיים הן נושא חשוב יותר מכל הנושאים שציינת. אין אף בני אדם שחיים בתנאים של תרנגולות סוללה או אווזים מפוטמים, וכמובן ההבדל המספרי- מיליארדי בעלי חיים מנוצלים בתעשיית המזון ועשרות מיליונים בתעשיית הניסויים. עם זאת זה מתנשא ומגעיל לשפוט אדם שפועל עבור מאבק מסוים בטענה שזה לא המאבק החשוב ביותר, במקום לכבד אותו על כך שהוא נלחם על כך שהוא ישאיר אחריו את העולם מקום טוב יותר. תתבייש לך. אגב, ספר לנו נא על השגייך בתחום שינוי החברה, הכלכלה, איכות הסביבה, השלום או החינוך. זה יהיה מעניין. אני באופן אישי יכול לטעון שתרמתי רבות לקידום חרם הצרכנים על תעשיית הבשר שבשל שיקולי היצע וביקוש מציל בעלי חיים, נקודה.

למעלה