אירוח פסיכולוג מומחה בפורום

אירוח פסיכולוג מומחה בפורום

שלום לכולם, בשבועות הקרובים נארח פסיכולוג מומחה בתחום החרדה בבני נוער וכמובן נעדכן לפני מי ומתי. בנוסף הפורום מגובה על ידי צוות גדול של פסיכולוגים מומחים בתחום החרדה ולכן נשמח להתייעץ ולקבל ממכם תגובה באיזה תחום מעניין אתכם לארח פסיכולוג מומחה בפורום... אנו נשתדל לעשות את המקסימום על מנת ולתת מענה מלא לבקשתכם. (דוגמאות של תחומים שונים בחרדה - עיכוב סלקטיבי, OCD, חרדה חברתית, נושא תרופות בחרדה ועוד') נשמח לתגובתכם צוות הפורום

אממ

אותי מעניין OCD, ותרופות שקשורות לחרדה, תודה

omriwei

New member
שאלות

תוכלי לעלות לאתר מספר נושאים הקשורים ל- OCD ותרופות שמעניינים אותך ? תנסי לרכז מספר שאלות, בגדר "הכה את המומחה"

אממ...

OCD של דת מסקרן אותי, אף פעם לא ממש הבנתי את הנושא. והייתי רוצה לשאול אם הופעת הOCD מתרחשת כתוצאה מארוע מסויים כלשהו, או שאדם שיש לו OCD, צפוי שזה יגיע לו בתקופת חיים מסויימת? אם בכלל הייתי רוצה לדעת קצת על פריזמה, לקחתי את התרופה שנים בלי לדעת מה אני לוקחת, ועכשיו אין לי אפילו את הקופסא כדי לבדוק. ובמסגרת החשיבה על העבר- איזה מינון של פריזמה ילדה בת 11 אמורה לקבל? ובגיל 18? הייתי רוצה לדעת את ההבדלים, זה יסביר לי המון. תרופות טיבעיות אם יש, ואם כן מה היתרונות שלהן (שוב, אם בכלל) זה מה שעולה לי לראש כרגע תודה מראש :)

sapironet22

New member
מעיפים אותי מהבצפר.

כמעט בטוח. [95 אחוז שכן]. למה?! כי איימו עליי כבר שאם אני אמשיך ככה, יעיפו. המשכתי ככה.. איך ככה? בלא להגיע לשיעורים, לא להקשיב בשיעורים, לא להכין שיעורים, בלא להגיע למבחנים, בחנים,בלא להגיש עבודות. בקיצור- אני לא מתנהגת כמו תלמידה. מאחרת , מחסרת , על ימין ועל שמאל. כמו סטודנטית חופשייה. נגיד בשבוע לומדים ששה ימים - מתוכם חצי אני לא מגיעה. ואם אני מגיעה זה לחצי יום, או עושה לעצמי מערכת חדשה. מאחרת- מתוך 365 ימים בשנה.. אניל א יודעת כמה לומדים בדיוק אבל בכל יום שלומדים- לא הייתה פעם אחת שלא איחרתי. התעודה ? על הפנים.. הכל כמעט נכשלים.. למה? כי אני לא לומדת. אין לי מטוביציה ללמוד. אין לי מה שידחף אותי ללמוד. אני אצל פסיכולוגית. זה לא עוזר. כלום לא עוזר. תמיכה מהשפחה , יש. תמיכה מחברה- יש. תמיכה מכולם? יש! אבל מעצמי ? אין. למה? כי אני לא עושה את המינימום. כי אני לא משתדלת. כי אני מבטיחה ולא מקיימת. נכון, לא טוב לי בבצפר. בכלל לא. ובגלל זה אין לי כוח לקום בבוקר לבצפר. [ בנוסף לזה שאני הולכתלישון מאוחר].. בגלל זה אני לא מצליחה להרים את עצמי לבצפר. ונכון, שאני מיואשת ולא לומדת מרוב ייאוש של להשלים כל כך הרבה חומר. ונכון, שאין לי סדר יום. באה- ישנה, אוכלת, טלוויזיה, מחשב.. וככה נראים בערך החיים המשעממים שלי. כולם מאוכזבים ממני. אני מאוכזבת מעצמי. אני כבר אובדת עצות.לא יודעת מה לעשות. אז עכשיו יש שתי אפשרויות : או שמעיפים אותי מהבצפר. או שמשאירים אותי כיתה.. מה יותר גרוע? מי שקראה- באמת תודה . אני מעריכה את זה.

למעלה