אירוח של ח"כ אבשלום ווילן

אירוח של ח"כ אבשלום ווילן

היום ב-17:00 נארח בשידור חי בבלוג טיוי את חבר הכנסת אבשלום (אבו) ווילן. אתם מוזמנים לשרשר לכאן שאלות. לתשומת ליבכם: רק שאלות רלוונטיות בנושא ההתנתקות יושארו בשרשור ויישאלו היום בשידור.

very dark girl

New member
כמה שאלות..

א. עכשיו כשחלק מהגירוש מאחורינו, מה דעתך על השיטה של צה"ל עד עתה? האם אתה תומך במבצע "יד לאחים" ואז המעבר לפינוי בכח או שהיית ממליץ על פינוי בכח ללא הקדמות? ב.מה דעתך על כך שבתקשורת מראים את המגורשים שהכניסו אותם במלונות 5 כוכבים אך המציאות היא בחלק מהם נכנסו לפינמיות של ישיבות ואולפנות? ובכלל, מה דעתך על התקשורת הישראלית בימים אלו? ג.מהם הציפיות שאתה תולה באריאל שרון, האם אתה ממליץ על המשך הנסיגה החד צדדית? ואם כן, נסיגה מאיפה? יום טוב.

eretzisroel

New member
מלון חמש כוכבים רק עד היום. מחר

צריכים להתפנות. לחלק גדול אין פתרונות דיור, לא זמני ולא קבע.

The West Star

New member
האם זה נכון שגבולות עזה

ישארו בשליטת ישראל? משמע, השליטה המלאה על הגבול תיהיה ישראלית? [כולל גבול אווירי יבשתי וימי?]

eretzisroel

New member
רק תחום האווירי והימי. הגבול עם

מצרים יפתח ליבוא חפשי של אמל"ח עבור ארגוני החבלה ועבור רשות הטרור הפלסטיני. שמעתי פליטות פה בתקשורת שמטרת ההתנתקות היא לספק דרכי מילוט לסיני עבור הפלסטינים במקרה שישראל תצטרך להרוס את עזה.

צחקן

New member
ח"כ אבשלום וילן, מספר שאלות :

ב"ה אני לא מבין למה צריכים את הנסיגה מגוש קטיף וצפון השומרון. א. בטחונית - זו סכנה. הרי הקסאמים יהיו במקום על גוש קטיף ניסנית דוגית ואלי סיני, הם יהיו על אשקלון אופקים. מה גם - שהדבר יאפשר למחבלים להגיע יותר מהר ללב הארץ. כמו"כ הוא נותן עידוד למחבלים. מה גם - שמצפון השומרון יוכלו לירות עלינו קסאמים ללא הפסקה, על הרבה ערים בארץ. ------- ב. עלות הגרוש. הגרוש אינו מצדיק את עלותו. עלות גרוש שבהתחלה הוערכה ב 4 מליארד (!!) ש"ח, כיום, ההערכה היא למ עלה מ 8 מילארד. אם הינו נותנים את הכסף הזה לאכות הסביבה, החינוך, התרבות, הספורט, תעשיה, עניים, מכוני מחקר, בריאות, סל התרופות, תח"צ (הגדלת תקציב הרכבת, הקמת תחנות אוטובוס חדשות רכבת קלה וכו' וכו'). ------- ג. טראומות החיילים. בנוסף לעליות של 8 מילארד ש"ח, המדינה תאלץ לשכור פסיכולוגים שיטפלו בבעיות החיילים והמגורשים (טראומה). החחילים יסבלו מכך לכל החים (דודי טיפל בנפגעי טראומה ממלחמת יום - כיפור) ויהיו להם מחלות נפש. ------- ד. אל תגיד לי אמריקה. אמריקה לא רוצה, ולא רצתה שניסוג בגוש קטיף ללא הסכם שלום אריק שרון בא לשכנע אותם שיתמכו בגרוש. ------- ה. בתי כנסת ובית קברות. אין שום היתר, הילכתי, להוציא אדם מקברו (אלא אם כן זה קבר שהותה שהוא זמני). כמו"כ איןה להרוס בתיכנסת כל עוד לא בונים חדש. יש להזכיר כי רק הגרועים שבשונאי ישראל הרסו בתי כנסת וחיללו בתי קברות. אני רוצה לשאול אותך, ח"כ אבשלום וילן, מדוע הצבעת לתוכנית אנטישמית(אין לי מילה אחרת להגדיר) שכוללת חילול בתי כנסת ובתי קברות? ---סוף---
מראש על התשובה

ems16

New member
התנתקות

שתי שאלות מרכזיות עולות בנושא זה: 1) למה נתנו שטח לערבים ולא קיבלנו כלום בתמורה? 2) מה היה השיקול לעשות את ההתנתקות? הרי אין אמונה בערבים וקידמנו אותם עוד יותר לדרום ואנו יודעים שהם ימשיכו לשגר קסמים ופצמרים ועוד... תודה אלינור

עשינו את זה כי אנחנו רובוטים של בוש

והשמאל בעד.... מה לעשות לשמאל הייתה פה דעה אני חושב שההתנתקות היא חרא למדינה שלנו אבל השמאלנים כל זהמן היו בעד {אין לי בעיה עם השמאל אני מקבל כל דעה רק תסבירו לי באמת למה צריכים את זה ואני רוצה פירוט מלא....

zohar111176

New member
אוייש באמת... רובוטים של בוש?

לאלינור שלום, לשתי שאלותייך יש תשובה אחת: לא נתנו שום דבר לערבים. יצאנו מעזה כי זה היה שיקול שלנו לאת משם לטובתינו. מצדינו - שיבואו האסקימוסים ויקחו את השטח. בשונה ממה שמבלבלים לך במוח ואומרים לך שהסיבה העיקרית היא השפעה אמריקאית, בואי אני אזכיר לך שהרצון לבנות גדר הפרדה - הם פה ואנחנו שם, באה דווקא מהעם עצמו בעקבות פיגועים רבים. ולרעיון הזה דווקא התנגדו הפוליטיקאים בהתחלה, ורק אחרי לחץ מהעם הם התחילו לאמץ אותו. אנחנו יוצאים מעזה לא בגלל ציפיות לשלום מצד הערבים, אלא על מנת לאבטח את שאר ישראל בצורה טובה יותר - על ידי יצירת חיץ בין שני העמים. אנחנו עושים את זה לא ככניעה לטרור ולא מתוך משא ומתן, אלא כמהלך חד-צדדי מצידינו - כי זה מה שמתאים לאינטרס שלנו. ובגלל זה אנחנו גם לא מצפים לקבל שום דבר מהצד השני - כי מהלך חד צדדי משמעו - אין צד שני - אנחנו עושים מה שטוב לנו. אנחנו מכתיבים! ואם זה משהו שבעבורו אנחנו מקבלים גם תמיכה עולמית - מה טוב. סיבות נוסםות לא לשבת בעזה - כי חיילים מתים שם יום יום. על קומץ אנשים יושבים המון חיילים שנהרגים. וישראל כבר הבינה שיותר קל להגן על ארץ יותר קטנה מאשר לשבת בתוך אוכלוסיות ערביות. ושלא יאיימו עלייך שכשנצא משם יהיה יותר קשה להגן עלינו. תראי מה קרה בלבנון. מאז שיצאנו משם נהיה לנו הרבה יותר טוב. ואנחנו עדיין יכולים להגן על עצמינו בצורה מצויינת, למרות כל האיומים שהיו לפני זה, שכשנצא משם יהיו כל ישובי הגליל מטרה למתקפות. אנשי השמאל עוד יוסיפו סיבות פילוסופיות-מוסריות ליציאה מעזה - הכיבוש משחית את צלם האנוש של החיילים עצמם, וגורם לסבל רק לפלסטינים שבעקבותיו צומח טרור שחוזר אלינו כבומרנג. ושאי אפשר לשלוט על עם שלם בלי לתת לו זכויות אזרחיות כמו לכל אזרח אחר. אנשי האסטרטגיה יגידו לך שאנחנו יוצאים מעזה כי אם כן נספח את עזה לישראל וכן ניתן לפלסטינים זכויות, הרי שמדינת ישראל תאבד את הרוב היהודי בה... בקיצור יש הרבה סיבות למה לצאת מעזה. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא מהן הסיבות למה לא לצאת? ותגלי שהן מתחלקות לשתיים: או סיבות פנאטיות דתיות (כי זו הארץ שלנו מבחינה דתית והסטורית...וכו' וכו') או סיבות ילדותיות (הם התחילו...) וינסו להפחיד אותך....שאם נצא משם יהיה יותר גרוע... ואני לא מצליח להבין מה יכול להיות יותר גרוע מלמות כל יום ויום, ולסכן את המשפחה שלך... אז תחליטי בעצמך איזה סיבות נראות לך יותר ענייניות, ואיזה סיבות נראות לך שטותיות של כאלה שינסו כל תירוץ כדי להמשיך ולהאחז בפיסת אדמה.

ems16

New member
לזוהר

האם האינטרס שלנו של מדינת ישראל זה לוותר על השטחים שלה?

yellow6

New member
בוש דווקא התנגד להתנתקות בהתחלה

כי הוא לא רצה שישראל תעשה הסכם חד צדדי ואז שרון שכנע אותו

היייי ../images/Emo13.gif

כמה שאלות: האם מרגיש שההתנתקות תתרום לשלום ולישראל? האם זה היה צעד נכון? יש אנשים שאומרים שההתנתקות תביא לחורבן מה אתה יכול להגיד להם? ההתנתקות עולה הרבה כסף... לא היה שווה לדעתך לעשות בכסף הזה משהו אחר? תודה רבה...

ועוד שאלה....

כשרצו לעשות את ההתנתקות ובהכנות להתנתקות הערבים לא הראו לנו שאפשר לסמוך עליהם כי אני זוכרת שהיו כמה פגיעות... מה אתה אומר על זה? האם אתה מסכים אם מה שאמרתי?

Che guevera

New member
לאבשלום וילן-שאלה

אתן לך סצנריו שעלול להווצר בעתיד - תקדים שאתם יצרתם אותו קמה ממשלה בראשות נאמר ליברמן,לנדאו ,ואו נתניהו,ואו כל מתנגד נחרץ אחר .ראש הממשלה מסדר לו סידור נוח,ומפטר שרים שעלולים להתנגד לתכנית שכבר דובר עליה בתקשורת והיו מספר ספינים שתארו את מסגרת התכנית שתקרא במסגרת מכבסת המילים,פינוי מרצון עם קצת עזרה בכוח. יש ישיבת ממשלה בה ראש הממשלה העתידית,מביא לממשלה את ההחלטה הבאה לפנות את : לשם דוגמא את מנרה,ואו את ההתיישבות הבילתי חוקית של הבדווים בנגב ואו סתם איזה כפר או עיר ערבית,והכל בשם השלום,כמובן עם פיצויים ממש כמו הפיצויים שאושרו למגורשי קטיף. הממשלה מאשרת,זה מובא לכנסת הכנסת מאשרת,זה מובא שוב לכנסת בין באי אמון ובין לאישרור ההחלטה הקודמת,אי האימון נידחה כמובן וההחלטה אושררה שוב בכנסת.זה מובא בפני בג"ץ-ובית המשפט מחוסר ברירה מאחר ויצר כבר תקדים משפטי לזה -לא מתערב בהחלטה ומאשר את חוקיותה כשר נכון?? אבל מה זה מסריח. שאלתי אליך מר וילן האם תתמוך במהלך שכזה??,האם תפגין את אותה נחישות של קיום החוק על כל פרטיו??האם שלטון החוק שוב יהייה נר לרגליך??האם ההתנגדות האלימה שכמובן תהייה (ובצדק)בין אם זה בכפר ערבי ובין אם זה ביישובים הבילתי חוקיים בנגב,גם אז תתמוך בשימוש בכוח רב??,טרנספר הוא טרנספר,ואין זה משנה אם הוא נעשה בחסות השמאל ואו בחסות הימין,ואו בין אם הוא נעשה ליהודים ובין אם הוא נעשה לערבים.

שלום לח"כ אבשלום ווילן

בתור אחת שמכירה את גוש קטיף ואת האזור כולו ושרוב משפחתי חיה במושבי אשכול, מה בעצם נותנת הגירוש הזה שהרי עכשו הגבול יהיה חבל אשכול והם שיחטפו את הפיגועים ואת הפצמרים ואת הקסמים, שלא נדבר על אשדוד אשקלון ועוד. ומדוע שזה יהיה באופן חד צדדי? וגם הרי זה ידוע שזה לא יגמר פה. ומטרתם היא ירושלים בירת פלסטין. ועוד דבר למה לא היה משאל עם ? ממה שרון מפחד?

Che guevera

New member
פניה לגולשים

זו הזדמנות לשאול את נציג השמאל הקיצוני שאלות נוקבות אנא עשו זאת בנימוס הראוי. ואל תיגררו לתגובות של כל מיני מקללים ,ואו סתם כאלה עם שפה ירודה. בואו נשמור על תרבות הדיון וכך נקבל גם תשובות עינייניות, במסגרת הכר את מתגדיך הפוליטיים והכה בהם באותה מטבע(פוליטית כמובן) ראו את שאלתי למר ווילן ותבינו למה אני מתכוון

למעלה