אירועי ספורט אירופאים בישראל..

אירועי ספורט אירופאים בישראל..

אחרי היורו עד גיל 21 בכדורגל הנה כמה תחרויות ספורט בינלאומיות שאמורות להתקיים בישראל וכמה מועמדויות צפויות לטורנירים מרכזיים (יעני לא מסוג הבית האזורי בטניס נשים או טורנירים של 3-4 מדינות בפלייאופ לאליפויות כדוריד או רוגבי וכולי).

אליפות העולם במיני גולף 2013, באשדוד
אליפות אירופה בהרמת משקולות 2014, בתל אביב
אליפות אירופה בסיף לצעירים או משהו כזה 2014, בירושלים (התחרות המרכזית באירופה בסיף תתקיים בשטרסבורג)
אליפות אירופה בכדורגל לנערות 2015 בישראל, (לא פורסמו האצטדיונים המארחים)

מועמדויות צפויות:
אליפות אירופה בשחייה בריכות קצרות, בריכת וינגייט, 2015
אליפות אירופה בשחייה, בריכת וינגייט, 2016
יורובאסקט 2017 במועמדים 4 האולמות נוקיה בת"א, הארנה ירושלים, רוממה חיפה, עירוני חולון.
אליפות אירופה בכדורגל 2020 (תחרות שתפוצל בין 13 מדינות) מועמדים אצטדיונים טדי בירושלים, סמי עופר חיפה והלאומי החדש ברמת גן (כולם מעל 30,000 מקומות).

מי ששמע על עוד טורנירים מוזמן לשרשר.

u999

New member
יורובאסקט לא רלוונטי

אאל"ט הגמר דורש מתקן עם 15,000 מקומות. פעם דברו על אירוח משותף עם תורכיה... אבל...

יש עוד כמה

אליפות עולם 470 בחיפה ב-2015
יגשו למכרז בעוד חודשיים לאליפות אירופה בהתעמלות אמנותית באולם החדש בחולון שנה הבאה (שלפי יזכו) ולאליפות העולם בהתעמלות אמנותית 2015 (שלדעתי לא יזכו)

אני תוהה על מועמדויות שישראל לא מגישה..

למשל אליפות אירופה בכדורעף (2017 פנויה) ואליפות אירופה בכדוריד (2018) שמבחינת מתקנים הדרישות כבר די דומות לאירוח היורובאסקט. אני מתאר לעצמי שזה תלוי בדומיננטיות של ענף הכדורסל על פני ענפים אחרים. בכל מקרה 4 האולמות הגדולים בארץ (חיפה-ת"א-חולון-ירושלים) לא יספיקו וכדי לממש תוכניות אירוח צריך לא רק היכל של 15,000 מקומות לפחות אלא גם לממש תוכניות נוספות כמו הארנה בראשל"צ. הכי חבל שתוכניות לאולמות אחרים של 5000 מקומות התכווצו. באשדוד מורחב האולם ל3200 במקום אולם חדש של 5000. בהוד השרון יוקם אולם של 2500 בלבד במקום 5000. בנתניה מדובר על אולם של 3000 מקומות במקום ה5000 שתוכנן במקור וגם בבאר שבע ובתל אביב (האולם של הפועל) יכילו רק 3000. ומצד שני אליפויות אירופה בכדורעף פוצלו כמה פעמים בין 2 מדינות למשל פולין-דנמרק, איטליה-סרביה, אוסטריה-צ'כיה, איטליה-בולגריה, מה שאומר שאפשר לחלוק אירוח עם קפריסין או יוון בקלות. אבל בכדוריד/כדורסל צריך מספיק מתקנים לארח לבד. גם ענפים אחרים ישראל יכולה להתמודד על אירוח למשל אליפות אירופה בכדורגל נשים שיש לנו מספיק מתקנים סבירים לארח אותה כבר ב2015 או לארח שוב את אליפות אירופה בכדורסל נשים (2017 לפחות, אירחנו את הטורניר ב91 בתל אביב)

nitsansh

New member
בדרך כלל יש 2 חסמים עיקריים לאירוח תחרויות

בינלאומיות גדולות בישראל. הסיבה הראשונה היא כלכלית מכיוון שאירוח תחרויות דורש משאבים כספיים שאין ברוב הענפים והשניה הוא המצב הבטחוני הבלתי יציב.
הסיבה הבטחונית מונעת קיום של אירועים גדולים מכיוון שקשה למצוא חברת ביטוח שתסכים לקחת את הסיכון ומדובר בביטוח בסדר גודל של 9-10 ספרות אם זה אירוע ממש גדול.
אם מדובר באליפות עולם אז נוספת בעיה פוליטית שמדינות מוסלמיות יכשילו את ההצעה הישראלית מסיבות פוליטיות.

מראש דובר רק אליפויות בדרג היבשתי, האירופאי

כי ברור שישראל לא יכולה לארח טורנירים עולמיים אלא אם יימצאו מראש ענפים שאין בהם הרבה ספורטאים מוסלמים ממדינות ערב כמו אולי רוגבי, אתלטיקה קלה, גולף, טניס, ענפי מים שונים (שיט, גלישה וכולי) ואז נכנסים שוב לשאלת התשתיות כשישראל בשלה יותר לארח טורנירים אירופאיים אבל לא עולמיים בהם נדרשים הרבה יותר מקומות ביציעים.

אבל ישראל יכולה לארח גם מיניאולימפיאדה

שיש בה הרבה ענפים ושוב לאירופאים בלבד. יש אולימפיאדת הנוער האירופי (לנוער, כל שנתיים, אפשר ללמוד על הטורניר בערך הפסטיבל האולימפי האירופי לנוער) ומעליה יש את המשחקים האירופאיים (סוג של אולימפיאדה אבל רק לאירופה בלבד שתתקיים אחת ל4 שנים) ומה שטוב הוא שהמכביה נותנת לנו ניסיון מוקדם לאיך לארח טורנירים כאלו אבל צריך לרכז את המשחקים בהם להרבה פחות ערים ממה שאצלנו נהוג במכביה.

הבנתי שיש עוד שאיפות לאירוח טורנירי כדורגל..

חוץ ממה שכבר אוזכר אליפות אירופה לנערות עד גיל 19 (ב2015) ואחד משלבי הבתים ביורו 2020 (שכל שלביו יפוצלו בין 13 מדינות). הטורנירים האחרים שנאמר שישראל תבקש לארח הם משחק הסופרקאפ השנתי וגם גמר הליגה האירופית (גמר ליגת האלופות הנחשב יותר ספק אם אי פעם נארח גם אחרי שיבנו את האצטדיון הלאומי מחדש).

אבל נכון לעכשיו גם טדי המורחב נראה קטן מול גודל האצטדיונים האחרים שאירחו את הסופרקאפ וגמר הליגה האירופית את שלרוב עוברים את ה50,000 מקומות, מספר מקומות שרק בעתיד יהיה אולי בטדי בי-ם ובלאומי בר"ג.

nitsansh

New member
אליפות עולם לבוגרים אין סיכוי שנארח

כתבתי בהודעה אחרת למה אירוע עולמי לא סביר שיהיה בישראל...

nitsansh

New member
אני לא יודע אם זה הוזכר בפורום... סביר שלא...

אליפות אירופה לנוער בניווט ספורטיבי היתה מתוכננת להתקיים השנה בישראל (בחודש נובמבר אם אני זוכר נכון) אבל בעקבות אירוע בטחוני שהיה בנובמבר שעבר בדרום הארץ האיגוד האירופי החליט לא לקיים את האליפות בישראל למרות שהמיקום המתוכנן היה בכלל בגליל...
באיגוד הניווט הישראלי לא התייאשו ומתכוונים להגיש מועמדות לאירוח אלייפות בשנה הבאה או בעוד שנתיים... אני לא זוכר כרגע את הפרטים ואם זה חשוב למישהו לדעת אני יכול להפנות אותו למקורות...
באותו ענין... באליפות העולם לנוער שהתקיימה בשבוע האחרון הצליח ישראלי לעלות לגמר א באחת התחרויות וזה נחשב ל הישג נדיר בענף הזה...
אם יש ענין אני יכול לספר עוד הרבה על ענף הניווט בישראל...
אני התחלתי לעסוק בספורט הזה לפני כשנה וחצי ומצאתי בו הרבה ענין... לא כתבתי על זה עד עכשו בגלל שזה לא ספורט אולימפי וגם לפי כל קנה מידה הוא לא משמעותי בגודלו ובהישגיו אבל אם יהיה ענין אני אשמח לעשות את זה...
אולי גם זו דרך לעורר ענין בפורום... להפנות זרקור לענפים שנמצאים באפלה מבחינת הענין לציבור...

ככה פורסם.

הכוונה לחלק באופן חד פעמי את הטורניר בין כמה מדינות במקום מארחת אחת גם כי לא היו הצעות טובות לאירוח וגם סוג של סיכום 60 שנה לטורניר. יש אולי סיכוי קלוש שאם טורקיה לא תארח את האולימפיאדה אותו קיץ שיתנו לה את הטורניר. אבל בגדול 6 מדינות יארחו את 6 הבתים בשלב א', ואז התחרות תנדוד כל שלב (שמינית, רבע, חצי, וגמר) לעוד ערים. ישראל תשאף לארח בשלב הבתים הראשון. 4 מדינות ושלוש משחקים.

האמת הסיכוי של ישראל לארח ביורו לא גדול

כי אופ"א דורשת אצטדיונים של 50,000 בשלב הבתים וכרגע למרות התוכניות לא טדי ולא האצטדיון הלאומי החדש עוד לא מכילים 50,000 ויותר.

לא ברור לי לגמרי כמה התחרות בינלאומית

בפארק אשדוד-ים ביולי 2013 אמור להתקיים הטורניר והנה ציטוט חלקי מאתר ההתאחדות הישראלית למיניגולף

מר גרהרד צימרמן סייר בארץ והתרשם מהאתרים המיועדים לפארקי מיניגולף, נפגש עם ראשי הערים הרלוונטיות ועם בכירים במשרד התיירות. כל זאת, במסגרת שיתוף הפעולה עם ארגון ה- WMF ותכנון התחרות הבינלאומית שתתקיים באשדוד במקביל למשחקי המכביה ה- 19, ביולי 2013. את הביקור סיקר עיתונאי גרמני.

האם זה אומר שהטורניר הבינלאומי בעצם הכוונה שזה טורניר גולף של המכביה שהוא לפי תקנון בינלאומי אבל רק ליהודי התפוצות או פתוח לכל הספורטאים בתחום שרשומים בהתאחדויות המיניגולף בעולם..

nitsansh

New member
אם מדובר בפארק החדש בין רחוב משה דיין וחוף

הקשתות, אז הוא טרם נפתח לציבור נכון לאתמול בבוקר... כשביקרתי שם לפני כמה חודשיים כשניתן היה להכנס אליו לא זכור לי שראיתי משהו שקשור לגולף...
סליחה על הבורות... מתי בכלל מתקיימת המכביה??

מכביה רשמית בין 18-ל30 ביולי

אבל הבנתי שבאופן לא רשמי תחרויות יתקיימו גם ב17. חוץ מזה יש נבחרות שמקדימות ובאות עוד קודם כדי להספיק לטייל וכל מיני. למשל פורסם שביום ראשון ה7 ביולי כבר נחתה המשלחת האמריקאית.

וככל שהבנתי המיניגולף יהיה גם באשדוד גם בנתניה

למעלה