אירוע ניווט ע"ש סרן גל לב-רן ד"ל

אירוע ניווט ע"ש סרן גל לב-רן ד"ל

שיתוף פעולה אצילי בין משפחת ניצולי שואה ודור שני לבין אירגון יוצאי זגלמביה. בכל שנה בחול המועד סוכות נערך אירוע ניווט ע"ש סרן גל לב-רן ד"ל אשר נפל בקרב בלבנון ב 1997 ושהוא דור שלישי לשואה. אימו ורדה לב-רן (דור שני) וסבו משפחת חבה יוצאי זביירצ'ה במחוז זגלמביה עורכים את האירוע, בשיתוף צה"ל היחידה ששלו, ואירגון זגלמביה. הטקס היציאה והחזרה מתקיים ליד "יד הזיכרון לזכר קדושי זגלמביה" בכביש למודעין. ראו בהזמנה.

אנימו

New member
בני - בהבאת ההודעה הרעדת נימי לבי

כי משפחת סבתי ששלוחות לה בארץ ורק לאחרונה הסתבר לי כי אחיה קבור בארץ, היא מזביירצה, כנראה, ונפטרה עוד לפני המלחמה. ולפני כשנתים שלוש איתרתי לאחר תחקיר חובק ארץ מישהו ממשפחת חבה ממחוז מייכוב (שם גם זביירצה לפי הבנתי) והיה מקורב לדודי. כמו כן , רק לאחרונה עסקתי בתיעוד קורות משפחת אח סבתי ומשפחתו שהגיעו מזביירצה בשנות ה-30. השם "חבה" מקובל מאוד בקרב יוצאי עירק דוקא אבל מסתבר ששם משפחה זה היה מקובל גם בפולין. קצרה היריעה מלתאר את מהלך התחקיר אבל האיתור עזר לי לשער קורותיו של הדוד בארץ בשנת 1930. דומני שהזכרתי אותו כאן בפרשת איתור קברו במרחביה. בקיצור, תודה ואתקשר לורדה לב-רן.

deebeebee

New member
עצוב לא פחות

זה שבמלחמות ישראל נפלו צאצאים רבים לניצולים אשר ראו בהם נחמה על אבדן בני משפחה בשואה. יהי זכרם ברוך.

יש לי ספר עם תיעוד בית הקברות

של זביירצ'ה. מי שערך ספר זה לפני כמה שנים הסבא של אותו חייל ז"ל מר אברהם חבה ומר יהלומי, שניהם פעילים באירגון.

אנימו

New member
מתנצלת שמטה את ההתכתבות מן האזכרה

לבן שנפל . לבי עם המשפחה .

1vardalr

New member
תודה לך בני

על פרסום הניווט לזכרו של גל בפורום ותודה לכל מי שהתייחס לניווט. אני מקווה לראות את כולכם בניווט באופן הזה נחלוק כבוד לגל ולהורינו בני זגלמביה ותיהיה לנו הזדמנות לספר לחיילים הרבים שישתתפו על המורשת המפוארת של הורינו ומשפחותיהם. אנונימו אשמח אם תיצור/י איתי קשר ונבדוק קשרי משפחה אפשריים. אבי אברהם חבה עוד צלול ברוך השם וגם הוא יוכל לעזור.

אנימו

New member
VARDALR- תודה על ההתייחסות.

הבהרה: אני זו היא. אצור עימך קשר ואשמח לשוחח עם אביך. לילה טוב.

למעלה