אירוע שירת האדם של "בקול"

noam_ma

New member
אירוע שירת האדם של "בקול"

במכתב האחרון של בקול הגיעו פרטים ראשוניים על אירוע "שירת האדם" שמארגן "בקול". השנה בהחלט צפויה תכנית עשירה ויפה.בין היתר, שלמה ארצייופיע בהתנדבות ותהיה שירה בציבור עם צביקה הדר. אבל, האירוע צפוי להתקיים ביום ששי. לדעתי, מדובר בעיתוי לא כל כך נוח -זה יום של סידורים להרבה אנשים שעובדים, ואנשים שומרי שבת די מוגבלים מבחינת הזמן הפנוי ביום זה. כמו כן, בשעות הבוקר קשה להיות עירניים לשירה בציבור סוחפת כמו בשעות הערב והלילה. מה דעתכם?

כיסוף

New member
לדעתי זה בסדר

היום גם מתקיימות חתונות בימי שישי אז למה שלא אירוע שכזה? ויש המון אירועים שמתקיימים ביום שישי בבוצוהריים כזה. וצביקה הדר פצצה של מנחה. את שלמה קרצי אני לא מתה עליו
עניין של טעם במוזיקה כמובן. אבל יפה שהוא בא לשיר בהתנדבות. ושירה בציבור גם עם מעירים עם כמה דליים של מים זה סוחף גם סוחף ולא משנה איפה. אין כמו שירה בציבור. אני חולה על הז'אנר של שירה בציבור.

elel1

New member
ואם זה

יהיה בערב באחד מימות השבוע , אז זה יפריע לך????? כי יש אנשים שזה מפריע להם ביום שישי....

כיסוף

New member
לי זה ממש ממש לא איכפת

להיפך ביום שישי נראה לי חמוד לאללה. מי שרוצה מגיע והכנות לשבת אפשר ביום חמישי כולל בישולים וכולל הכל מה שנשאר לבוא הביתה אחרי שירה בציבור להדלקת נרות. קשה לי להאמין שמי ששומר שבת רק מי שיהיה בערב השירה יטרח בשבת. מ'כפת לי זה ערב שלכם לא שלי. בעצם יום שישי שלכם - האירוע ביום שישי להביע דיעה על אירועים ביום שישי לא עולה כסף וגם לא כרטיס למופע שירה בציבור הזה.

elel1

New member
לא נורמליים האנשים במדינה הזאת.....

מה פתאום ביום שישי?????? למה מי יבוא רק רווקים יבואו לשם ומי שנשוי שצריך לעשות בישולים וקניות לשבת , נראה לכם שיבוא?????? לבקול מיד להעביר את זה לערב.........!!!!!!!!! ומיד....

0ne Man

New member
עד עכשיו

כל אירועי שירת האדם התקיימו בערבים, ואני מניח שארגון בקול מבקש לבדוק באירוע הקרוב, אם יום שישי בבוקר נוח יותר לציבור הרחב של לקויי השמיעה. ייתכן שעל פי מספר המבקרים באירוע של שירת האדם הם יגיעו למסקנה, שיום שישי בבוקר עדיף על רוב הציבור. מצד שני, ייתכן גם שהם יחליטו שאמצע השבוע בערב יותר עדיף. אי אפשר לדעת זאת אם לא מנסים לפחות פעם אחת.

noam_ma

New member
יותר הגיוני שבדיקה כזו תיעשה ע"י

גישוש ראשוני בין האנשים. ואם תאמר שזה מורכב ומסובך - הרי שיש דפי עדכון חודשיים ואפשר לשאול את השאלה הזו שם. אני, למשל, (נכון להיום) יודע שלא אוכל ביום ששי בבוקר להגיע לשם.

0ne Man

New member
אני מניסיון אישי שלי יודע

שלקויי שמיעה (ברובם) לא ממש אוהבים לענות על משאלים, גם אם יש להם דיעה בנושא. הדרך הטובה ביותר לבדוק איזה יום עדיף, הוא רק על ידי קיום האירוע ביום זה, ולהשוות בין מספר המבקרים ביום שישי לבין מספר המבקרים בעבר. תנו צ'אנס לארגון בקול, הרי הם עושים זאת למעננו! ולמה שאחד מנציגי ארגון בקול לא יכתוב לנו כאן על השיקולים, של בקול להעביר את האירוע ליום שישי?

צלף

New member
יום שישי זה טוב לערב שירה../images/Emo79.gif ../images/Emo35.gif

בס"ד לא שוחחתי אישית עם ראשי בקול על המניעים להעביר את ערב שירה ליום שישי, אני מניח שהשיקול המרכזי זה היה עלות כספית, כלומר ההוצאות על שכירת אולם ושכר להופעות זמר הם נמוכות ביום שישי. אבל מבחינת שומרי מסורת, דתיים וגם בעלי משפחות (אפילו חילונים) יש בעיה בקיום האירוע ביום שישי מסיבות כדלקמן:
השבת בחורף ניכנסת בין 16:15 ל- 16:30 ואז למי שגר נגיד בנגב או בגליל לא יספיק להגיע ולחזור במיוחד שבדרך כלל צריך לחזור הביתה ב- 15:00 כדי להתכונן לשבת ולהבטיח עצמו מפני היתקעות בדרך...
האירוע הזה בעצם מהוה מעין מפגש חברתי לכול חברי בקול וותיקי כש"ב שלא הולכים לפעולות חברתיות כל השנה, אז זה היום היחיד בשנה שבו הם ניפגשים, אז כל בעיה בגישה לאירוע פוגע בכל החברים הרחוקים הללו...
לאלו שמטופלים בילדים בגיל הרך והבינוני יש קושי בלמצוא סידור לילדים במיוחד שזה יום שהלימודים נגמרים ב-שעות 12-13 וקשה למצוא ביביסיטר או סידור לשעות אחרי צהריים לילדים שכולם עסוקים לשבת...
יש את השיקול של יום קניות לשבת, אבל עם זה דוקא אפשר להסתדר, אני אישית משתדל לעשות את הקניות בימים אחרים בשבוע, ולא ביום שישי שכולם בסופרמקטים...
ויש את הנוהג/הרגל שלא עושים הופעות וערבי זמרה ביום ששמש, כי זה לא מתאים, הרבה יותר מתאים ללכת לשיר בלילה (אנא לא לשאול אותי מה ההיגיון בזה ...)

noam_ma

New member
הערה קטנה: האירוע יתקיים באולם

הקאמרי החדש בת"א ואני מניח שהעלות היא בסבסוד או בחינם. וגם אם נניח שמדובר בשיקול הכלכלי - מה רע באולם דוהל שבו התקיימו האירועים בשנים שעברו? אולם בהחלט ברמה.

hearing

New member
אני גונב רגע על מנת להגיד ש:

האירוע אמור להתקיים בין 11:00 ל 13:00, כך שלא תהיה לך בעיה להגיע בזמן לפני שבת. בהחלט לקחנו את זה בחשבון, שיש אנשים שבאים מרחוק וצריכים לחזור לפני שבת. אני דווקא חושב שבשישי זה נוח להרבה אנשים, שקשה להם לבוא בערב אחרי יום עבודה ונסיעה ארוכה. זה בקיצור אבל אשמח לכתוב עוד אחר כך (גנבתי רגע בהפסקה)... עידו

noam_ma

New member
מספר הערות לעידו

א. מנסיון העבר, האירוע נמשך יותר משעתיים. הנסיון להגביל את האירוע לפרק זמן זה לא יצליח, לדעתי. יותר מזה, כשמביאים אורחים מהדרג הראשון כמו שלמה ארצי וצביקה הדר, אני סבור שאירוע כזה צריך להיות יותר מיוחד גם מבחינת הזמן, במיוחד אם ניקח בחשבון שצפויים גם נאומים במהלך האירוע. ב. בעיני רבים המגיעים לאירוע שירת האדם, מדובר גם באירוע חברתי ורבים מהנוכחים רוצים זמן נוסף לדבר עם חברים ולהכיר אנשים (כך היה בשנים קודמות). הגבלת הזמן ביום ששי בצהרים תימנע מרבים את האפשרות הזו. ג. מאחר ומדובר באירוע חד פעמי ומיוחד, גם אם האירוע יהיה בערב בטוחני שגם אלה שמגיעים מרחוק ישקיעו ויגיעו לערב. גם לחתונות אנשים משקיעים ומגיעים מרחוק אחרי יום עבודה.

0ne Man

New member
אני אישית מסכים עם דעתו של נועם

לדעתי, אירוע כל כך מיוחד כמו ערב שירת האדם, ראוי לו להתקיים באמצע השבוע, בשעות הערב, או במוצאי שבת. אנשים תמיד מתכנסים לפני ואחרי האירוע לשיחות רעים, וחבל שהאפשרות הזו תישלל הפעם. לדעתי, שעתיים בלבד לא מספיקות בכדי למצות את האירוע. מה גם, שימי שישי בבוקר התנועה בערים תמיד עמוסה וקשה לנסיעה ברכב פרטי, במיוחד למי שמגיע מחוץ לעיר. אבל בכל מקרה, אשתדל להגיע לאירוע, ולשיר עם כולם! אני רק מזהיר אתכם שהשירה שלי לא משהו....

noam_ma

New member
אישי, אל דאגה. לראשונה בחייך תוכל

לשמוע אולם שלם מזייף...

למעלה