אירוע של מולטי טראומה

inbale

New member
אירוע של מולטי טראומה ../images/Emo101.gif../images/Emo104.gif

נניח שהגעתם ראשונים לאירוע של מולטי טראומה כרגע זה לא משנה אם זה פיגוע או תאונת דרכים - אתם עברתם במקרה במקום והגעתם. מה יהיה סדר הפעולות הראשוני שלכם? מה תהיה הפעולה הראשונה שתעשו ומדוע?

את מתכוונת...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

לארוע רב נפגעים או לפצוע מולטי טראומה ? לשני המקרים יש במד"א תו"ל מוכן...אם תרצי אפרט... הרבה בריאות
אמנון מרגלית

inbale

New member
הכוונה היתה לאדם היחיד שמגיע../images/Emo104.gif

אני לא מדברת כרגע על פרוטוקולים של טיפול אלא אדם שהוא חובש,מתנדב,אח אחות וכו.. שמגיעים לאירוע רב נפגעים כשאר לנפגעים יש בעיקר פגיעות מולטי טראומה מה הדבר הראשון שהיית עושה? והכוונה היא שאין לך ציוד באיזור או אמבולנס...קריאה לעזרה? להתחיל לטפל? למיין פצועים? לארגן את האזרחים באיזור לסייע? להתמקד בטיפול בפצוע מסויים? מה האינסטינקט הראשי שלכם יהיה?

טוב אז אני...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

מתקשר למוקד מד"א כדי למסור פרטים ולדאוג להגעת כוחות ההצלה. עוד אני כותב...פיצוץ באוטובוס בצומת יגור....אני "מתחבר" לרדיו... הרבה בריאות
אמנון מרגלית

המשך...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

עוד פיגוע, עוד הרוגים, עוד פצועים... אם לחזור לנושא האר"ן : סדר הפעולות שלי : א. סריקת הזירה תוך שמירה על ביטחון אישי ב. דיווח למוקד מד"א הקרוב : כמות נפגעים (מאות/עשרות/בודדים) ומצבם ג. הגדרת "שטח טיפול בנפגעים" והסתייעות באזרחים נוספים להעברת נפגעים לאותו שטח (גם כדי להרחיק אותם מאזור סכנה וגם כדי לאפשר תנאים בסיסיים לטיפול) ד. סריקה נוספת על הפצועים בנקודת ריכוזם תוך הגדרת קשים/בינוניים/קלים ה. התחלת טיפול מציל חיים הרבה בריאות
אמנון מרגלית

ממש לא תיאורטי...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

מכיוון שחווינו..והיינו...ועשינו ....אז הנ"ל מאד מעשי . ה"פטנט" זה להתנתק מהמראות הקשים, לספור עד 10, לקחת נשימה עמוקה של אוויר ו...להתחיל לעבוד. זה פשוט מציל חיים. אח"כ (וזה מה שתמיד קורה) מותר להשבר, לבכות, ולהיות שוב בן אדם ולא מכונה... הרבה בריאות
אמנון מרגלית

למעלה