אירופה עולה בלהבות ועלולה להיעלם

maya1220

New member
אירופה עולה בלהבות ועלולה להיעלם

זה מה שאומר שר החוץ לשעבר של גרמניה: יושקה פישר .

מזהיר כי "צפוי משבר כלכלי שהדור שלנו לא ראה כמותו", וקורא לזנוח את מדיניות הצנע

לדבריו, "במאה ה-20 גרמניה הרסה פעמיים את אירופה, תהא זו אירוניה אם תהרוס את הסדר האירופאי שוב"

האם זה רציני?
כנראה שלא נותר אלא לדאוג מחאה כאן כבר לא תעזור

baudrate

New member
טוב, עדיין לא ממש להבות

המשבר הכלכלי באירופה הוא משבר חמור. אבל דבר אחד צריך לזכור, שמתוך הריסות הסדר הישן עולה סדר חדש.
ההימור שלי הוא שאיחוד אירופי זהו כורח כלכלי ופוליטי, כי מדינות לאום אירופאיות לא יכולות להתמודד לבדן עם
האתגרים של המאה ה 21, עם עלייתן של הודו וסין לדרגה של מעצמות על כלכליות וטכנולוגיות,
וגם חזרתה למשחק של רוסיה, השכנה הגדולה מהמזרח...
יש פשוט מאבק על דמותו של האיחוד האירופי, האם גרמניה תהיה השחקנית הדומיננטית בו?
או אולי יווצרו חוקי משחק חדשים? ומה יהיה המחיר שכל אחד באיחוד האירופי ישלם בשביל קיומו, מרצון או מחוסר ברירה?

אני מציע להזכר ב1861, בפריצת מלחמת האזרחים האמריקאית. היו אז אנשים שהספידו את קיומה של ארה"ב כישות פוליטית מתפקדת,
מי חשב שמאה שנה אחר כך היא תהיה מעצמת על?

סופי65

New member
הוא עדיין פוליטיקאי ובכל זאת..

המאמר הנ"ל כולל כמובן התיחסות שלו כנגד השלטון בארצו- וזה לדעתי מקשה על מציאת פתרון אמיתי לבעיה.. (כל בעיה!)
ו(כמובן, אין שום קשר הגיוני בין מעשי גרמניה במלחמות העולם לבין המצב הנוכחי. )

הגישה של התיחסות הציבור ה"חזק" ל"חלש" יותר כהכרח בדרך למצוא פתרון, נכונה מעיקרה, אבל.... היא לא עצרת בגבולות אירופה.
משבר כלכלי רציני במדינות ה"עולם הראשון" יוביל מיידית לקטסטרופה של ממש ב"עולם השלישי"- מדינות עם אוכלוסיה מאוד עניה שמתקיימות במידה רבה מייצור מוצרים בעלות אפסית לציבור המערבי העשיר. למה זה יוביל?
להגירה במימדים אדירים, לאבטלה אדירה, לפשיעה , לצורך אמיתי של מדינות מפותחות יותר להגן על גבולותיהן ו..כנראה למלחמה (שתהיה מן הסתם תוך שימוש בנשק "קצת" יותר נוראי מהמלחמות הקודמות).
וכמו שכתב כאן המגיב לפני- יכול להיות שכמו בפעמים הקודמות, אחרי המלחמה הנוראית והצטמצמות משמעותית של האוכלוסיה, ניתן יהיה אולי להתחיל משהו חדש...

אבל..אולי אפשר אחרת?
אולי נלמד את הלקח מההיסטוריה שלנו , נחשוב קצת איך צריך להיראות העולם ה"יותר טוב" שאחרי מלחמה כזו, ו...נבנה אותו כבר מעכשיו כך?

SupermanZW

Well-known member
הוא הגזים לגמרי

נכון שיש באירופה משבר כלכלי חמור שהולך ומחמיר, אבל אירופה לא הולכת להיעלם גם אם היורו יעלם וגם אם האיחוד האירופי יתפרק.

maya1220

New member
אתה רציני???

על סמך מה אתה אומר זאת??
אמנם הוא לא נקי מאינטרסים, אבל דבריו בהחלט מבוססים.
אגב שמת לב למיתון שמזדחל לאט לאט אבל בעקביות?
מה לעשות וגוש היורו מהווה חלק נכבד מהכלכלה העולמי, אם הוא מתפרק ...
תהיה בעייה חמורה לא רק באירופה.

baudrate

New member
גוש היורו לא יתפרק כל כך מהר

הוא פשוט יקבל צורה קצת אחרת. כל שינוי מלווה בכאב.
המיתון והצמיחה הם שני פנים של הכלכלה. כנראה שאי אפשר זה בלי זה.

מתכNET

New member
המשבר נובע מההגירה המוסלמית

מיליוני טפילים מוסלמים נשענים על מערכת הרווחה האירופאית

SupermanZW

Well-known member
באיסלנד כמעט אין מוסלמים, מדוע היא קרסה?

לא המוסלמים אשמים במשבר באירופה אלא הממשלות באותן מדינות אשר מדיניותן היא זו שמשכה לאותן מדינות את טפילי כל העולם, רובם מוסלמים אך לא כולם.

טפילים תמיד היו ותמיד יהיו, רק מדיניות שממררת את חיי הטפילים יכולה למנוע מהם להגיע למדינה בה מיושמת כזו מדיניות, בשווייץ הבינו את זה ולכן טפילים הפסיקו להגיע אליה, בשאר המדינות עדיין לא ולכן טפילים ממשיכים להגיע אליהן.

לא עכברא גנב, חורא גנב.

SupermanZW

Well-known member
הענין הוא שכלכלות יכולות לקרוס גם בלי מוסלמים

מדיניות הרווחה של מדינות אירופה משכה אליהן פאראזיטים. לא הפאראזיטים אשמים במדיניות הרווחה אלא המטומטמים שבחרו בה ויישמו אותה.

מתכNET

New member
זה נכון,אבל זה לא מפריך את טענתי

המהגרים המוסלמים מציבים אתגרים לא קלים על הקופה הציבורית.

SupermanZW

Well-known member
ואפשר גם לגרום לכך שהמהגרים המוסלמים לא יהוו

נטל. אפשר להפסיק לחלק כסף לבטלנים ופאראזיטים ואז הם ירעבו ויברחו למקומות אחרים.

מתכNET

New member
אבל אז חברייך מהשמאל יצעקו "גזענות"

זה מה שאתם בשמאל הרדיקלי לא מבינים יש רצוי ויש מצוי.....
לא כל האנשים טובים,לא כולם רוצים לעבוד,ליצור ולתרום לחברה.

SupermanZW

Well-known member
מי שלא רוצה שירעב למוות

אסור לעודד בטלנים ופאראזיטים.

מי הם בדיוק "חבריי בשמאל הרדיקאלי"? האם כל מי שלא חושב כמוך הוא בשמאל הראדיקאלי? הא? גזען שונא ערבים שכמוך! האם כל ערבי הוא בטלן או פאראזיט?

יש לשפוט אנשים על פי מעשיהם ולא על פי שיוכם האתני מוצאם או דתם.

אגב, לא יכולת לייחס לי שיוך מופרך יותר מאשר לשמאל הראדיקאלי, מפני שכליברטאריאן אני ממוקם בימין מבחינה כלכלית.

מתכNET

New member
אי אפשר לטפל בתופעות ללא הכללות

שאחרת כל פעם שנצביע על תופעה מסוימת מישהו יזכיר
שהשכן הערבי שלו הוא פרופסור ומכאן לא יכול להיות שרוב הערבים
בעולם הם אנלאפבתים

SupermanZW

Well-known member
אפילו אם זה היה נכון, האם יש הצדקה להפלות אדם

כלשהו אך ורק בשל השתייכותו לקבוצת אוכלוסיה מסויימת?

אם תענה כן אתה גזען ואם תענה לא עליך להפסיק להשתמש בהכללות גזעניות.

מתכNET

New member
כן! כי הסטטיסטיקה לא משקרת

הקשר בין הגזע לתופעה נעשית עי" הסובייקט עצמו ולא ע"י מי שמנתח את התופעה!
יותר מכך אני טוען שמי שנותן קרדיט לאדם מגזע כלשהו למרות שהסטטיסיקה מוכיחה אחרת הוא גזען לא פחות ממי שמפלה!!

אתה לא מפחיד אותי כשאתה קורא לי גזען,אני חושב שזו אווילות לטעון שאין קשר בין גזע ל"פשע".

ואם לא נצביע על הקשר לא נוכל לפעול על מנת להתירו!!! וז בדיוק ההיפך מגזענות! אתה מעדיף את התקינות הפוליטית על פני פתרון הבעיה!

אני מפרסם שאחוז הערבים המעורב בתאונות דרכים הוא גבוה מאוד על מנת שנוכל לרכז מאמץ במגזר הערבי למניעת תאונות

אתה לעומת זאת מעדיף את"הכבוד" הערבי,לא לפגוע בהם,שזו כמובן גזענות כי אתה מניח שלערבי ה"כבוד" חשוב יותר מחיים

SupermanZW

Well-known member
כאשר אתה מפנה שנאה כלפי מי שאתה רוצה כביכול

לפתור לו את הבעיות אל תצפה לשיתוף פעולה. לא תוכל לקבל שיתוף פעולה מאלה שאתה מזלזל בהם ופוגע בהם בכוונה.

שנאה וגזענות רק יוצרות בעיות, לא פותרות בעיות.

אם אתה רוצה להפחית את כמות התאונות במגזר הערבי עליך להשקיע בתשתיות ובחינוך במגזר הערבי ולא לצאת מנקודת הנחה שהסיבה שיש אצלם יותר תאונות היא עצם היותם ערבים (כי אז אתה בעצם רומז ששום דבר לא יעזור, כי ערבים תמיד יעשו יותר תאונות בלי קשר לכלום)

למעלה