עכשיו הבנתי שכנראה זרקתי אותה מתי שהוא.... יש לך אלטרנטיבה אחרת לשלב הכיווץ, או שזה ממש חובה? אוף, תכננתי ללבד הלילה...ועכשיו נראה שזה לא יצא לפועל (אלא אם כן תהיה לך תשובה מפתיעה)...
רק שמאפשרים פחות חיכוך וכוח בעבודה. באופן זמני אין בעיה. גם אני ליבדתי בשבת נעליים בסגנון הספרים שהבאת לנו ומאחר שהשארתי את כל הציוד אצל הדס, כיווצתי בעזרת מגבת.
טוב...להלן התוצאות. אני מאוכזבת ../images/Emo10.gif
ולמה? כי: 1. הבפנוכו עשיתי במרינו וכל הצמר מבחוץ השתלט עליו. 2. הקצוות ממש מזעזעות ואני לא יודעת מה ללמוד מזה לפעם הבאה, זה נראה לא עבודה נקייה וזה ממש מציק לי. 3.ציפיתי לקבל משהו הרבה יותר קשיח ועבה. בפעם הבאה אעשה עוד כמה שכבות זה אמור לעזור לא?
וסבון זו טכניקה לא קלה בכלל. היא דורשת הרבה הרבה עבודה והתמודדות עם תיסכולים. אני מכירה את זה טוב. עד היום אני מתמודדת עם זה ועד היום חווה הרבה תיסכולים. הצמר שבחרת לעבוד איתו זה גוטלנד טבעי או מהמשפחה שלו. זה צמר שמתלבד נהדר אפילו יותר מדי נהדר ונדידת הסיבים שלו חזקה מאד וצריך לקחת זאת בחשבון. על לבן נדידת הסיבים תראה נורא אבל צבע כהה אחר זה יכול לצאת מעניין. לגבי הקצוות את צריכה לעבוד בשלבים. לגזור וללבד את החתכים ולגזור שוב בליטות וללבד שוב עד שאת מגיעה לתוצאה יחסית סבירה ואז אפשר להחליק וליישר עם המחט. יש גם אפשרות לתכנן אחרת את כל העבודה מראש להניח צמר בצורה שאת רוצה ויצור שוליים ולקפל אותם פנימה ואז ללבד הכל. כלומר את יוצרת את התיק פתוח מראש. מקווה שאני מובנת.