אישה בזבזנית

doodi dood

New member
אישה בזבזנית

אישתי טיפוס מאוד בזבזן, חולת שופינג במובן המלא של המילה. לאחרונה אפילו התחילה לבלבל לי את המוח על איזה בושם יוקרתי שמנתח רקח לאישתו שהיא חייבת להשיג לחג, לא משנה.. בקיצור, אני כבר לא יודע מה לעשות איתה ואיך להסביר לה שאנחנו לא מסוגלים לעמוד בכל הרכישות המוגזמות שלה! איך מכניסים לבנאדם לראש שמשפחה וילדים זה מעל הכל??

ורד1982

New member
אישה בזבזנית

בושם יוקרתי בתקופה של מיתון? אני לא רוצה להכנס לכם לכיס אבל נשמע לי עסק לא זול בכלל אחותי פעם הייתה בזבזנית מטורפת עד שהצעתי לה לעזור לה לנהל את התקציב ולהשאיר אפשרות לפינוק פה ושם כל עוד זה לא פוגע בתקציב... ניסית לדבר איתה?

doodi dood

New member
אני מסכים עם כולכם

ותאמינו לי שכבר שלחתי מייל גם לאלון גל. (לא מצחיק). כבר הצעתי שנלך לייעוץ, אבל היא בכלל מכחישה שיש לה בעיה. למזלי היא עדיין לא מצאה את הבושם האינפנטילי הזה שכנראה עולה כמה מאות אם לא אלפים!

../images/Emo130.gifבזבזנות

האם, כמו שציינה ורד, שוחחת איתה על הנושא? הכוונה שלי היא לשיחה רצינית ורגועה, אשר אינה קשורה ליום ספציפי בו קנתה משהו שהרגיז אותך, אלא לשיחה "על המצב". על המצב הכלכלי במשפחה, על מאזן הוצאות הכנסות. האם היא יודעת מה מצב החשבון בבנק? יש דרגות שונות של בזבזנות או של קנייה כפייתית, כצעד ראשון הייתי מנסה שיחה הדדית, שמתמקדת במצב ובפתרונות ולא שיחה שמפנה את האצבע אליה. נסו להגיע להסכם על הוצאה חודשית ידועה מראש (עם אפשרות לחריגות סבירות של דברים לא צפויים הכרחיים). אם אין שיתוף פעולה הייתי קובעת פגישה עם יועץ כלכלי משפחתי, במטרה לראות איך משפרים את המצב, שם מתוך אופי התהליך, הוא יבקש פרוט הוצאות ושם היא תוכל לשמוע מאדם אחר ולא ממך את הדברים שאתה טוען כלפיה. לפעמים אנחנו מוכנים לשמוע ביקורת מאיש מקצוע גם אם הוא אמר בדיוק את אותן מילים שאמר לפניו בן הזוג. מה דעתך? דבי.

לא מכניסים לה לראש !

אם תשתמש בגישה של "להכניס לה לראש" זה עלול להתגלות לך כנסיון לדבר אל הקיר ! איזה עוד אפשרויות קיימות לדעתך שהיא תוכל להבין את הקושי שהקניות האלו יוצרות ? שהיא אומרת שהיא "חייבת להשיג לחג" למה היא מתכוונת ? עוד נקודה למחשבה : קניות מוגזמות לפעמים באות על מנת לפצות על חוסר של משהו אחר . האם קיימת אפשרות שתוכל לחשוב מה הוא אותו חוסר שעליו היא מפצה בבזבזנות ?

ogold1

New member
ניהול התקציב המשפחתי

היי אני מציעה לכם לשוחח על הדברים. אל תסתיר את רגשותייך בנוגע לעניין הזה. שים את כל "הקלפים" על השולחן. אמור לה שאין בכוונתך לפגוע בה או למנוע ממנה ליהנות מהחיים, אך המצב הכלכלי לא מאפשר לכם להמשיך "לחגוג" על חשבון המינוס. השיחה צריכה להתנהל בנינוחות ולא בווליום גבוה. עלייך להציג את המצב כפי שהוא. אם יש צורך להציג בפניה תדפיס של המצב בבנק, תשלומים שלא שולמו וכו'. נתח את החריגה הפיננסית שלכם פר חודש והוכח לה באיזה מצב תהיו בעוד כשנה- שנתיים אם לא תתחילו לחשב את צעדכם הכלכליים הקרובים. אמור לה את הדברים בנועם, ללא הטחת האשמות. מתוך רצון וכוונה אמיתית לשרת את כלכלת המשפחה ולא בכדי להתנצח איתה ולהוכיח אותה על טעותה באגרסיביות. הכינו ביחד רשימה של הכנסותיכם אל מול הוצאותיכם הבסיסיות כל חודש. החליטו מה התקציב שאתם מייעדים לכל תחום (למזון, ביגוד, חשמל, הוצאות כלליות וכו') סכמו ביניכם שאם יישאר "עודף", היא תוכל לבזבזו כאוות נפשה. בהצלחה! חג שמח!
אורלי גולד

doodi dood

New member
תגובה

לא משנה מה אני אגיד, תמיד זה יגמר במריבה. ולכל רכישה גם יש לה הסבר: שאת זה היא חייבת, וזה במבצע, ואת זה היא צריכה... אני מסביר לה שבושם זה מותרות ושאנחנו לא חיים בעשירון העליון.. אבל אוכל בגדים לילדים זה חובה, זה הישרדות! אבל היא פשוט לא עומדת בפיתויי, אני חושב שזה מחלה כמו אלכוהוליזם!!

bat41

New member
doodi dood יקר!

השימוש בביטוי "חייבת להשיג" מצביע על כפייתיות. זאת אומרת שעד שהיא לא תקנה את הדבר שאותו סימנה, היא לא תרגע. עד לפעם הבאה. לא נראה לי שע"י שיחות והסברה תוכל לשנות את המצב, היות וזה חזק ממנה ובלתי נשלט, גם אם היא מבינה הגיונית שזה מיותר. אנשים כפיתיים זקוקים לעזרה מקצועית (לפעמים תרופתית) בהצלחה!

ורד1982

New member
בהחלא נשמע כמו כפייתיות

מוגזמת לטעמי אבל מהצד השני אני מכירה לא מעט נשים שמתנהגות ככה ההבדל הוא שיש נשים שיכולות להרשות לעצמן ויש כאלו שצריכות לקנות בגדים ואוכל לילדים ולפרנס משפחה ואז זה מאוד לא הגיוני. לדעתי אבל קצת הגזמת עם הטיפול התרופתי, כולה בחורה שאוהבת שופינג (לא ראיתם את הסרט שיצא לא מזמן על בחורה שמכורה לשופינג?)

למעלה