אישה עם סי אף מביאה לעולם שלישיה

sporTV

New member
חילוני יקר

זה לא הפורום המתאים למירמור בכל הקשור בנושא החברתי-דתי בישראל. מה גם שאני לא משוכנע שמה שכתבת נכון כל כך.... כשמדובר בביטוח הלאומי ובבירוקרטיה שלו, אפשר לסמוך עליו שהוא ימרר את חייהם של החילונים והדתיים כאחד.

sporTV

New member
אישה??

אולי נערה....... היא בת 20! היא לא נשואה לבן זוגה כי אם היא תינשא לו היא תאבד את הביטוח הרפואי. יילדו אותם בגיל 28 שבועות. שלוש הבנות נשאיות של הגן ולא חולות בו לפי הבנתי. בהחלט כתבה מעניינת.

LullaBelle

New member
תשמע, תראה...

אם לא ידעת, אני פמיניסטית, וכפי שהמשפט הולך, we prefer to be called women =)

sporTV

New member
סבבה

אבל את עברת את גיל ה-20.....כך שזה לגיטימי.

sporTV

New member
למה ברור?

באמת אני שואל - האם יש מצב שלהורה סיאפניק יוולד ילד ללא הגן? למרות שנראה לי שהתשובה די ברורה, כפי שציינת. בארה"ב זה כנראה לא כמו בישראל. ואגב, גם בישראל אם מתחתנים מאבדים זכויות בביטוח הלאומי למשל.

orii

New member
אין מצב

הורה CFניק יוליד ילדים שהם או נשאים או חולים - תלוי כמובן עם מי הוא מתחתן (נשא או לא נשא) ובמזל (במקרה שזה נשא יש 50% לילד חולה). אני חושב שאמרו בכתבה שהילדים נשאים ואינם חולים שזה בצעם מה שחשוב.

vikvik

New member
זה לא נכון ספורטי

וזה מאוד לא נכון להשוות מערכת בריאות של ארה"ב למערכת בריאות של הארץ. בארה"ב המצב קטסטרופלי מהבחינה הזאת. אנחנו מקבלים את כל שירותי הבריאותי - חינם ומערכת הבריאות בארץ עם כל החסרונות והפוליטיקות והסל הלא מלא וללא פיזיוטרפיה היא בין הטובות שיש. גם לא מאבדים זכויות בביטוח לאומי , אבל כן יש דברים שמשתנים , יש ועדות חוזרות ואולי הסכום יפחת , למרות שלמיטב ידיעתי זה עוד לא קרה בהתייחס לקצבה הבסיסית. מה שכן מאבדים זה את העזרה בשכר דירה ויש מקומות שגם את ההנחה בארנונה שהיא גם ככה נתונה לכל רשות עירונית.

orii

New member
זה לא נכון vikvik

זאת אומרת, לא לגמרי נכון. המצב בארה"ב הוא אחר לגמרי מבארץ אבל בטח שלא קטסטרופלי. המצב שם הרבה יותר טוב (למי שיש הכנסה) וגם הרבה יותר רע (למי שאין הכנסה). חוק הבריאות האמריקאי השתנה לפני כמה חודשים והעניים של ארה"ב הולכים לקבל תנאים הרבה יותר טובים בעקבות החוק. בתחום ה CF כשבוחנים את הצלחת הטיפול בארץ הוא בסך הכל ברמה של ממוצע + בהשוואה לטיפול בכל ארה"ב. אני לא יודע למה כולם כל הזמן אומרים שהטיפול בארץ ב CF הוא מהטובים בעולם. גם בהשוואה לאירופה אנו לא מגיעים ליותר ממוצע +.

vikvik

New member
לפעמים..

ובמיוחד בתקופה האחרונה אני חושבת שלקחת על עצמך את תפקיד נביא הזעם... נסכם את זה שהכל סובייקטיבי , כולל המחקרים. אני בוחרת להסתכל על המחקרים שמשרתים את המטרה ולא פוגעים בה.

orii

New member
לא מתחבר לתפקיד,

למרות שאני מבין למה לעיתים זה נראה כאילו לקחתי עלי את התפקיד. אני כמובן לא מסכים שהכל סוביקטיבי, במיוחד לא המחקרים. למרות שאני לא מתיחס לאף מחקר כפשוטו. המחשרים שמראים שהרמה של טיפול ה CF בארץ היא בינונית + משרתים את המטרה - להעלות את רמת הטיפול אבל פוגעים במטופילם שהיו רוצים להאמין שהם במקום הכי טוב האפשרי. אני כמובן מכבד את ההחלטות שלך.

LullaBelle

New member
והנה אמרת זאת בעצמך

"המצב הרבה יותר טוב למי שיש הכנסה" וזה הקאטצ' במערכת הבריאות האמריקאית. אם יש לך כסף - יש לך טיפול, רופא, תרופות, אשפוז, וכו'. ואם אין לך, אז לך תמות תחת שיח רענן ולאף אחד לא אכפת באמת. רמת הטיפול שלך תלויה בכמות הכסף שלך. classism טהור.

orii

New member
אני מסכים

יש הבדל אדיר בין המערכת שלנו לשלהם. חוק הביראות החדש שעבר לפני איזה חצי שנה (אחד ההשגים הבולטים - אם לא היחידים של אובמה), נותן ביטוח בריאות לעוד איזה 80 מליון אמריקאים שכיום אינם מבוטחים (דרך medicare). אבל גם אחרי החוק עדיין נשארים לא מעט מיליוני אזרחים ללא ביטוח. אורי

ממש טעות

אם אתה מתחתן אתה לא מאבד אפילו אחוז אחד מהנכות ואחרי שיש לך ילד מוסיפים לך לקיצבה הרגילה כי אתה צריך לפרנס את הילד

sporTV

New member
אני זוכר שחבר אמר לי

שאחרי החתונה הוא קיבל תוספת לקצבה טרם הבאת ילד לעולם. אז בקיצור, משתלם להתחתן או לא ?

אני לא חושבת שזה נכון

לדעתי יש ועדה שקובעת עד כמה האישה מסוגלת להיות עקרת בית למופת ואם היא מסוגלת מורידים לה את הקצבה

למעלה