אישורים לילדים - מאיזה גיל?

gils33

New member
אישורים לילדים - מאיזה גיל?

באיזה גיל תרשו לילדכם להכנס לפייסבוק? i c q מתי? האם תבצעו מעקב אחרי השיחות שלו/ה? באיזה גיל תקנו לו פלאפון?ואיזה? ואם כבר קניתם פלאפון כמה הקצבה תאשרו או שלא תקציבו בכלל? לדוגמא אצלנו: הגדול כמעט בן 11,מרשה לו פייסבוק,יש פלאפון,הכי פשוט שיש,לשיחות בלבד,עם הקצבה של 50 ש"ח בחודש. איי סי - חייב כי לכל הכתה יש כבר....... אוף - קשה
איך אתם?

AlonPe

New member
פיייי.... הדור שנולד עם העכבר ביד....

אייסיקיו היה לגדול כמעט מייד אחרי שלמד לכתוב! גם כן - כי "לכל הכיתה יש כבר..." אבל מהר מאוד איבד עניין. לפני כשנה התחברנו לפייסבוק. את החשבון של הקטן (הסנדויץ') עשיתי דרך המייל שלי, ככה שאוכל לפקח על כל מה שנכנס ויוצא. האמת שבינתיים העניין שהם מגלים בפייסבוק, הוא כל המשחקים הנילווים. היה לנו סיפור עם זה - שבגלל הנקודות שהוא צבר באחד המשחקים, איזה ילד פרץ לו לחשבון! לחשבון של הפייסבוק ולמייל!!! הפגיעה היחידה היתה עוגמת נפש על השלבים/ניקוד במשחק שהלך פייפן, אבל הוא קיבל שיעור טוב על הסכנות הפוטנציאליות האורבות ב-נט! כמובן שאנחנו מזהירים וחוזרים ומזהירים - "לא לדבר עם זרים", ולא למסור פרטים אישיים וכו' וכו', ולא סתם מזהירים, אלא גם מסבירים למה, והם גם מבינים את זה. בעיניי מבחינות רבות העולם ה-"וירטואלי" לא שונה בהרבה מהעולם ה-"אמיתי" (כמובן שלשחק במחשב, לא יכול להחליף את הלרדת לחצר ולשחק עם חברים... אבל זה לא סותר, זה לא במקום... אלא שזה שייך לדיון אחר...) כלומר גם מההיבט הזה של הסכנות - כמו שלא תסגור ילד בבית ולא תמנע ממנו לצאת לשחק עם החבר'ה בצ'כונה, ככה גם אין צורך - או יותר נכון אסור (בעיניי) למנוע מהם לצאת ולשוטט במרחבים הוירטואליים! יש לשמור ולהשגיח, להזהיר מפני הסכנות - ויש כאלו, אבל לא צריך להימנע! בדיוק כמו שצריך לשמור ולהזהיר מפני הסכנות - שאורבות ברחוב, בחצר בביצפר. וזה מעביר אותנו לנושא הבא שהזכרת - הפלאפונים. אז הנה - לא מונעים מהם לצאת לשחק עם החבר'ה בצ'כונה, אבל "קושרים" אותם עם "אזיקים אלקטרוניים"! הם קיבלו פלאפונים מהרגע שהתחילו ללכת לביצפר. וזה בשבילנו - לא בשבילם. ולא - אין הגבלה - כי אין צורך, הם כמעט ולא משתמשים בפלאפון, לא ממש מדברים (בנים!
)

motior

Member
אצלנו

פלאפון - מרגע שהם הולכים לבד מבית הספר הביתה. לגדולה זה יוצא מגיל 10 ולקטן כבר מגיל 9. שניהם לא מדברים הרבה בניידים - אנחונ לא מבצעים מעקב צמוד. פייסבוק - לגדולה מהשנה (גיל 11). לקטן אין משלו אבל הוא משתמש בשלי - שניהם משתמשים כמעט בלעדית למשחקים ICQ - אין להם ולא ביקשו. לגדולה יש SKYPE אבל כמעט לא משתמשת. הזהרנו את שניהם רבות לגבי גלישה בטוחה - הם למדו על זה גם בבית הספר

schlomitsmile

Member
מנהל
את שני הגדולים שלי הדברים האלה לא מעניינים השלישי בן 7, אז יש עוד כמה שנים ../images/Emo13.gif כשיבקש, נראה.

בגיל 11 וחצי

יש פייסבוק, יש נייד, יש מסנג'ר. הכללים ברורים ואני חוזרת עליהם מידי פעם כדי לוודא שהם ברורים וזכורים.

yetush

New member
איי מצחיק אותי איך הזמנים השתנו

לי היה ICQ ראשון מגיל 17,כנ"ל פלאפון ומסנג'ר. הפייסבוק שלי קם לאויר כשהייתי בגיל 24 וחצי.

motior

Member
מצחיק

לי היה אימייל ראשון בגיל שלושים ומשהו (בעצם היו לי אמיילים "פנימיים" לארגון קודם),ICQ בגיל כלשהו מעל 25 ופייסבוק בגיל 41. פלאפון בגיל 33.

Unsteady

New member
צודק...

ICQ היה לי למשך כמה חודשים בגיל 16 - מהתיכון, אצלי עד היום אין פייסבוק, מי צריך את השטות הזו? ואנשים מתמכרים לזה...

AnonymousGirl1

New member
אמנם

אנ`לא גבר ולילד שלי עוד לא מלאו 12 חודשים, אבל הוא כבר מתעניין בטלויזיה, מתלהב כשהוא רואה את הלפטופ שלי ומקיש עליו בטירוף, אני לא רוצה לדעת מה יהיה כשיגדל ויגיע לגיל בגרות. לדעתי הפייסבוק מוקדם בשביל בנך, לא חסרים שם סוטים למיניהם.. בהצלחה /tapuzforum/images/Emo20.gif

zvibalas

New member
אז ככה

פייסבוק - כנראה שאני לא ארשה לו עד לגיל מאוד מאוחר, וגם אז - אני אהיה זה שיאשר את החברים שלו. פלאפון - אני אדחה את הקץ, רק כשלא תהיה ברירה נקנה לו פלאפון בלי שום קשר, כבר היום בגיל 5 יש לו סקייפ, כדי שהוא יוכל לדבר עם בני המשפחה (איתי בעבודה, ועם סבא/סבתא)

למעלה