אישור זכויות מחברת (שו"פ9

תושב4

New member
אישור זכויות מחברת (שו"פ9

ערב טוב..אני בשלב מכירה מתקדם לבית בשומרון והקונה נדרש להביא אישור זכויות מחברת אזורים. הבית הינו יחידה אחת אך כיוון שהבית היה בעבר מפוצל לשתי יחידות מגורים באישור הנוכחי מצוין שלא הובאו מסמכים כדין שהינו יחידה אחת מאוחדת.זאת למרות, שלבית היתר מהמועצה שהוא חד משפחתי וקיבל אישור רשות המיסים. עדיין חברת אזורים לא מוכנה להנפיק לי אישור זכויות מעודכן..מה לעשות?

zammy

New member
בעייה של המוכר

המוכר עשה פעולה תכנונית, איחוד שתי יחידות דיור, ללא הסכמת חברת אזורים .
הועדה המקומית הוציאה לו היתר אולם התרשלה בכך שלא טרחה לבקש ממנו אישור בעל הקרקע -חברת אזורים ולכן קיבל היתר ואזורים לא קיבלה מידע ולכאורה אין הסכמתה לפעולה.
החברה מכרה מגרש לבניית בית דו משפחתי בעל ערך מסוים וכעת יש על המגרש בית עם יחידה אחת, כלומר נפגע ערך המגרש והבניין.
החברה צודקת.
כמו כן , אם המגרש היה דו משפחתי והמוכר מחזיק בפועל את כל המגרש וכל הבנייה עליו , צריך להיות בידיו חוזה ,או שני חוזים, שיראו רכישת שתי יחידות.

תושב4

New member
אישורים נדרשים

ערב טוב!
דבר ראשון את הבית קנינו מאוחד כך שאתה צודק שהבעלים הקודמים היו צריכים להסדיר את העניין.דבר שני היתר הבניה התבצע ע"י הרשויות באופן אוטומטי ללא התערבותנו. אבל לעניינו של דבר, לא ברור למה מערימים קשיים רבים על אנשים הגונים. דבר נוסף שלא ברור, למה היתר מהמועצה ואישור מרשות המיסים לא מספיק?! הרי אלו אישורים משפטיים חוקיים המעידים על סטאטוס הבית. בכל מקרה אני לא מעוניין להיות צודק אלא רק למכור את הבית. אשמח אם תוכל לייעץ או לעזור בעניין.

תושב4

New member
אישורים

ערב טוב!
האישורים שנדרשנו לספק הם:
1. אישור מהמועצה שהבית היה שתי יחידות מגורים ואוחד ליחידת מגורים אחת. אזורים לא הסכימה לקבל את האישור של המועצה להיתר בניה שמגדיר את הבית כחד משפחתי וגורשת את הנוסח לעיל.
2.אישור מרשות המיסים על שהם יודעים שהבית מאוחד. אזורים לא מעוניינים באישור מס שבח בלבד.

למעלה