אישור יציאה מארה"ב לשנתיים

shiran910

New member
אישור יציאה מארה"ב לשנתיים

בן זוגי וילדינו (בני 3,5) אמורים לקבל גרין קארד (כבר אחרי ראיון), אין לנו אפשרות לעבור לגור עכשיו בארה"ב ונצטרך לבקש אישור יציאה לשנתיים. הבנתי מהפורום שכדי לקבל אישור צריך לשהות בארה"ב יותר מחודש (בשביל כל התהליך) ואין לנו אפשרות כזאת. האם זה בסדר שרק בן זוגי יגיש את הבקשה עבורו בלבד(ללא הילדים)? והילדים יצאו מארה"ב ללא האישור

zuki3

New member
לא

פעולה כזאת תכניס אתכם למלכודת אין סופית,
אם תעשו את זה והילדים לא יהיו בארצות הברית שנתיים,
הגרין קארד שלהם יבוטל, ואז הם יצטרכו לעבור את התהליך מחדש,
אבל ילדים קטינים ובני זוג (כמוך), מחכים שנתיים לפני תחילת התהליך, מה שיוביל לזה שכשאת תקבלי גרין קארד, תצטרכו לחכות עוד 3 שנים עד שהילדים יקבלו שוב פעם.
מה שאתם יכולים לעשות, זה לטוס להפעיל את הגרין קארד, לחזור לישראל ולטוס שוב פעם רק לביומטרי ולהגשת הבקשה.
מה שהיה יותר נכון (בדיעבד) זה שרק בעלך יוציא גרין קארד, יטוס לבד, ואז כשיבקש עבורך יבקש גם עבור הילדים.

guy56782

New member
אתה בטוח?

אם היא אזרחית ומביאה את הילדים לארהב (עם גרין קארד כמובן), היא לא יכולה לאזרח את הילדים מיד ולהוציא להם דרכונים אמריקאים?

naf86

New member
ממה שידוע לי - כן

אם ילדים נכנסים עם גרין כארד ונכנסים לארה"ב עם ההורה האמריקאי, אפשר להוציא להם מיד דרכונים אמריקאים.

KallaGLP

New member
לא אם אתם רוצים שישמרו על הגרין קארד.

אולי יש לכם אפשרות לצאת ולחזור שוב כשתקבלו את הזימון לביומטרי (צריך לוודא זאת, אני לא בטוחה) או לא לבקש את האישור ולדאוג שיבואו לארה"ב פעמיים בשנה (במצב כזה לא הייתי מסתכנת לבוא פעם בשנה כי זה עלול למשוך תשומת לב ולעורר שאלות, כל האנשים שאני מכירה שנמצאים מחוץ לארה"ב ורוצים לשמר גרין קארד באים לפחות פעמיים בשנה).

KallaGLP

New member
אפשרות נוספת: להפעיל את הגרין קארד עכשיו

ולחזור בשביל להוציא REP בעוד כמה חודשים, אחרי שהתארגנתם על שהייה ארוכה קצת יותר.

John the Savage

New member
הסיבה בגללה נדרשים לחכות כחודש ל-REP

זה לצורך זימון לביומטרי, כלומר לקיחת טביעת אצבעות וצילום.

ילדים מתחת לגיל 14 לא זקוקים לטביעת אצבעות. מה שניתן לעשות זה לצרף לבקשות של כל אחד מהילדים שתי תמונות פספורט בכדי שלא יצטרכו לזמן אותם לצילום. קח בחשבון שיש כאן סיכון מסויים, שכן במידה ובהגירה יחליטו שהתמונות לא ברורות מספיק או לא עונות על הדרישות בכל צורה אחרת, עלולים לזמן אותם לביומטרי למרות הכל.

למעלה