אישור לטיפול הורמונלי - עזרה ממי שמבינה

ליה59

New member
אישור לטיפול הורמונלי - עזרה ממי שמבינה

יש לי אישור לטיפול הורמונלי שהונפק לי מד"ר רבינוביץ' משנת 2007 בערך.
האם אני צריכה אישור חדש על מנת להתחיל טיפול הורמונלי עם מעקב צמוד אצל אנדוקרינולוג? אני שואלת, כי ככל שידוע לי ד"ר זלוצובר (שטופלתי אצלו), לא מטפל בטרנסקסואליות יותר.
נכון להיום יש לי אישור מגניקולוגית לתרופות שבהם טופלתי בעבר, אבל מבלי להיות במעקב אצלה, אלה רק אצל רופאת המשפחה שמטפלת בי.
היות ואני צריכה טיפול חדש (תרופות חדשות ומינונים שונים), הייתי רוצה לקחת הורמונים באופן יותר מסודר.

במידה וצריך אישור חדש, מישהי כאן יודעת עם ד"ר רבינוביץ' מקבל טרנסקסואליות?
האם יש רופא או רופאה אנדוקרינולוגית שמוכנים לטפל בטרנסקסואליות? (אני בקופ"ח מאוחדת אגב).

תודה

יו איפה

New member
את לא צריכה אישור מחדש אם זה פשוט המשך הטיפול

גם אם הייתה איזו הפסקה בטיפול יש לך את רופאת המשפחה שיכולה לסכם במכתב את הטיפול שקיבלת ולהוסיף שכרגע את צריכה "עידכון לטיפול".
מה שחשוב זה להגיע עם זה ועם בדיקות דם עדכניות לאנדוקרינולוגית שאת תקבעי אליה תור (חוץ מיונה גרינמן שעובדת בכללית מומלצות גם רופאות נוספות מאיכילוב וזה לא משנה מה קופת החולים שלך).

ליה59

New member
תודה רבה על התשובה, המשך לשאלה

אוקיי, הבנתי מה אני צריכה לעשות.
עוד שאלה ברשותך, האם יש רופא או רופאה באזור הצפון שאת מכירה שמטפלים בטרנסקסואליות?
במידה ולא, אילו רופאות נוספות מטפלות בטרנסקסואליות - את יכולה לפרט? (שם, טלפון וכו'...).

את יודעת האם יונה גרינמן (הבנתי שהיא מומחית בתחום), מקבלת מטופלים חדשית?

תודה לך מראש :)

יו איפה

New member
הי ליה, לצערנו אין רופא/ה מומלץ באיזור הצפון

לא קיבלתי בעצמי המלצות חדשות על רופאים בצפון הארץ שמנוסים או לפחות טרנס-פרנדליים ויכולים לרשום טיפול הורמונלי לשינוי מין.

ההמלצות העיקריות הן לרופאות אנדוקרינולוגיות בבית החולים איכילוב בתל אביב, לא מדובר על צורך להגיע לרופאה יותר מ3 או 4 פעמים בשנת הטיפול הראשונה (את כנראה לא מוגדרת כמישהי בתחילת הטיפול לכן לא תהיי חייבת להגיע למעקב אצלה, זה משהו שגם ככה נעשה עם רופא המשפחה).

ד"ר יונה גרינמן הפסיקה לקבל מטופלים חדשים רק בבית החולים איכילוב אבל בשביל זה היא הייתה אחראית להכשרת שאר הרופאות המומלצות בנושא הזה.
http://www.tasmc.org.il/Internalmed/Endocrinology/Pages/Gender-Identity-Disorder.aspx

למעלה