אישור ניכוי מס במקור בארץ כשעובדים ומשלמים מיסים בארה"ב

adifrank

New member
אישור ניכוי מס במקור בארץ כשעובדים ומשלמים מיסים בארה"ב

אני גר ועובד (שכיר) בארה"ב מזה 6 שנים. אזרח אמריקאי. כבר לא נחשב תושב ישראל.
לאחרונה זכיתי במענק מגוף בארץ והם אמורים לשלם לי כ-30 אלף שקלים לחשבון בנק ישראלי שעדיין יש לי.
לצורך כך, אני נדרש להגיש להם אישור ניכוי מס במקור ממס הכנסה.
כשגרתי בארץ, הייתי בסטטוס שכיר.
1. איך משיגים אישור ניכוי מס במקור כשלא נמצאים בארץ?
2. איך בדיוק זה עובד, הרי אבקשו לדעת כמה אני עומד להרוויח בשנת המס הנוכחית. האם מדובר רק בשכר בארץ או שגם צריך לכלול שכר בארה"ב? הרי על השכר בארה"ב אני משלם מס הכנסה בארה"ב, לא בארץ.
תודה

ilanvag

New member
למה אתה קורא "מענק" ?

תגדיר בבקשה מהי התמורה/שירות/מוצר שאתה מספק בתמורה לאותו "מענק".

אם מדובר במענק אמיתי, כגון מילגה כלשהי (הצטיינות, פרס וכדומה), כלומר אתה לא מספק שום תמורה (בגלוי או בסמוי) כנגד אותו מענק - אז ייתכן שבכלל לא צריך לשלם על זה מס... רק הבעיה היא שאתה כבר לא תושב ישראל, כך שהעסק קצת יותר מסובך.

אז אם אותו "מענק" הוא בעבור עבודה שביצעת בתשלום, אז במטותא שיעבירו לך את הכסף לחשבון בנק אמריקני, בתמורה לחשבונית שתשלח להם.

אבל אם מדובר באמת במענק, אז תן לנו הסבר יותר מפורט על הרקע ובמה מדובר - ונראה איך לכוון אותך.

adifrank

New member
למה אתה קורא "מענק" ? :Re

מדובר במענק מטעם מועצה לתרבות מפעל הפיס עבור פרויקט תרבות. הפרויקט נעשה באופן עצמאי ולא כעבודה או שירות עבור אף גוף והוא לא קשור למפעל הפיס. אז זה יותר כמו האפשרות הראשונה שהעלת --

"מילגה כלשהי (הצטיינות, פרס וכדומה), כלומר אתה לא מספק שום תמורה (בגלוי או בסמוי) כנגד אותו מענק".

ilanvag

New member
אם היית תושב ישראל,

ועד כמה שאני זוכר את פקודת מס הכנסה (אין לי כרגע זמן לחפש אסמכתאות) - אזי נראה לי שמענק שכזה אמור להיות פטור ממס... כמובן, בהנחה ואכן אתה מוכיח לרשויות שלא סיפקת שום תמורה, ושמדובר במענק אמיתי.
&nbsp
מאחר ואתה לא תושב ישראל, אין לי מושג מה קורה.
&nbsp
לדעתי, אתה צריך רו"ח ישראלי, אשר יטפל בעניין וייצג אותך מול רשויות המס.

למעלה