אישור עבודה בארה"ב

• פותח הנושא ma10
  • פורסם בתאריך

ma10

New member
אישור עבודה בארה"ב

שלום, אני נמצאת כרגע בהליך של קבלה לעבודה בחברת היי טק אמריקאית שכמובן תדאג לי לאישורי עבודה לפני הגעתי לארה"ב. רציתי לדעת מה לגבי הארוס שלי האם ברגע שלי יש ויזת עבודה הוא גם יכול לקבל אישור עבודה? האם אנחנו צריכים להתחתן לפני המעבר לארה"ב על מנת שיוכל גם לעבוד? תודה מראש שיר

Cappuccino

New member
הגיע הזמן לבחור שמלת כלה../images/Emo70.gif

על E-1, בן זוגך יוכל לקבל אישור עבודה אולם רק כבעלך. עדי שאלה אותך לגבי סוג הויזה שתקבלי, מכיון שלא כל ויזות העבודה מקנות את האפשרות לבן/בת הזוג לעבוד אולם גם זאת כאמור, לבן/בת זוג נשוי בלבד. אם יש שאלות נוספות, לא להסס.

ma10

New member
באיזה שלב צריך להינשא?

בראיון שערכה לי החברה האמריקאית אמרתי שככל הנראה אגיע עם בן זוגי, האם עליי להודיע להם שאני מתחתנת? כלומר האם בבקשה שהם מגישים לאישור העבודה שלי, הם צריכים לציין שאני נשואה? או שאני יכולה להגיד להם בשלב מאוחר יותר? אני פשוט קצת חוששת שזה יפגע בסיכויים שלי להתקבל לעבודה אם זה כרוך בעוד פרוצידורה מצידם.... ועוד דבר, האם מספיקה חתונה אזרחית?

Cappuccino

New member
תשובות

נתחיל מהסוף, השילטונות האמריקאים מכירים בנשואין רק אם הם מוכרים ע"י מדינת ישראל לפיכך, למרבה הצער והבושה, חתונה אזרחית שנערכה בישראל ליהודים אינה מוכרת ואם נורא רוצים להמנע מחתונה דתית, צריך לקפוץ לקפריסין. אפשרות נוספת היא להינשא בארה"ב אולם בדרך זו, יוארך משך הזמן לקבלת אישור עבודה במספר חודשים, ב נ ו ס ף על שלושת החודשים מיום הכניסה לארה"ב, שזה משך הזמן הרגיל לקבלת אישור עבודה. החדשות הטובות הן שטיפול בבקשה לויזת עבודה של עובד נשוי, אינה מסבכת כלל את ההליכים, אינה מייקרת אותם ומאוד שיגרתית ומקובלת.

ma10

New member
ועוד כמה שאלות קטנות.... ל Cappuccino

ראשית תודה רבה בעבור המידע. ברצוני להבין עוד דבר לגבי הליך בקשת הויזה, אני חושבת שהחברה בארה"ב ממש בימים אלו מבקשת אישור עבורי, האם עלי להודיע להם שאני אתחתן בימים הקרובים או שהם יכולים להגיש על סטאטוס נשוי ורק בארה"ב אצטרך להראות את האישורים (מה שישאיר לי קצת זמן להתכונן לחתונה בארץ....) עדיין לא אמרו לי מה הפרוצדורה מול השגרירות בארץ, כיום יש לי ויזת תייר בתוקף האם אצטרך לקבוע תור לשגרירות בארץ עם בן זוגי? (מה שבפעם הקודמת לקח חודש וחצי...) אמרו לי שאיוש המשרה צריך להיות מיידי , כמה זמן לוקחים ההליכים של החברה האמריקאית מול הרשויות? ציינת שרק אחרי שלושה חודשים בן זוגי יוכל לעבוד באופן חוקי ובנתיים נצטרך להסתדר מבחינת הוצאות מחייה? שוב תודה רבה על העזרה שיר

על העורך דין שמטפל בבקשה מול האמריקאים

לדעת מייד שיש גם בן זוג, אני מניח שכדאי שתגשו לרבנות ותתחתנו מייד. מסיבה תעשו אחר כך. עדיף שהאפליקיישן יהיה מראש על שם שני בני הזוג.

ma10

New member
לא נראה לי שאפשר להתחתן מייד ברבנות!!!

כפי שציינתי אוש המשרה צריך להיות מייידי ולהגיש בקשה ברבנות להינשא לפי חומר שקראתי זה לפחות 45 ימים לפני מועד הנישואין. ולאחר שנישאנו עוד שבועים לקבלת האישור. אני ממש לא יודעת מה לעשות. העבודה בארה"ב זו ממש הזדמנות חד פעמית עבורי.... אולי עדיף להתחתן בקפריסין !?

לכו לרבנות תסביר שאתם חייבים להקדים את החתונה

אני בטוח שיימצה רב שתמורת תשלום הולם ייחתן אותכם. אם לא קפריסין זו דרך טובה. דברו עם עורך הדין האמריקאי שמטפל בויזות, ויפה שעה אחת קודם.

liv82

New member
לא רק תמורת תשלום הולם

יסכים רב לחתן אותם, אני בזמנו שביררתי עם הרבנות נאמר שיש אפשרות לסדר את הנושא, מאחר וכמובן שהם יעדיפו שנתחתן כדת משה וישראל ולא שנפנה לחתונה אזרחית, הם יעשו כל שביכולתם על מנת לעזור, השאלה האם את מוכנה לעשות טקס בלבד ובאמת את המסיבה אחר כך, אני יודעת שבהתייעצות עם המשפחה שלי נשמעו סיבות רבות לסירובים, לכן החלטנו ללכת על חתונה אזרחית ושנחזור לארץ עם סיום הרילוקיישן נעשה את החתונה והטקס יחדיו כמו שרצינו מלכתחילה.

למעלה