אישור עבודה בקנדה

tim5a

New member
אישור עבודה בקנדה

היי יש לי שאלה האם מישהו יודע על אישורי עבודה לקנדה? קראתי שזה עולה משהו כמו 1300$ האם מישהו יודע ויכול לתת כמה תשובות מאיפה וממה מתחילים ?

אישור עבודה בקנדה עולה 150 דולר קנדי

כלומר פחות מ 550 ש"ח. משלמים את הסכום הזה בשגרירות. לצורך קבלת רשיון עבודה לא חייבים להשתמש בשירותים של עורך דין. המעסיק יכול למלא (בחינם) טופס בקשה לחוות דעת HRSDC והעובד ממלא לבד טופס פשוט ומציג אישורי השכלה וניסיון. זהוא. יש מעסיקים שמשתמשים בשירותים של עורכי דין אם הם נמצאים על ה"קוו האפור" ואז בהחלט ייתכן שעורכי דין מקבלים כסף. במרבית המקרים העלות הזו נופלת על המעסיק ולא על העובד.

tim5a

New member
אישור עבודה

האם הבנתי נכון שהסכום הוא כ 150$ ולא 1300$ וזה אישור שמשלמים בשגרירות ואני יכול לעבוד בכל עבודה חוקי בקנדה? האם אני חייב למצוא מעסיק לפני שאני נוסע לעבוד שם?כי אני רוצה לנסוע למספר חודשים לקנדה לעבוד וגם לטייל בזמן הפנוי אם יהיה בכלל... אבל מעדיף לעבוד חוקי מאשר להתפס שם כעובד זר. לכמה זמן האישור עבודה תקף? ושוב תודה על התשובות המהירות

מה לא ברור בתשובתו של המושבניק

לגבי העובדה שזה עולה 150? מה בתשובתו משאיר לך עדיין פתח להבין שזה עולה 1300? לשאלותיך היותר שפויות: 1) כן, אתה חייב למצוא מעסיק, והוא גם צריך לעשות בשבילך חלק מהתהליך (ואם הוא דורש ממך יותר מה150$ של האגרה אז תתרחק ממנו) 2) האישור בתוקף כל עוד אתה מועסק על ידי אותו מעסיק.

tim5a

New member
אישור עבודה

אולי אנחנו לא מדברים על אותם אישורים או שאני לא הבנתי כל כך מאתר maka כי זה מה שרשום בחלק מההודעות שם "בעניין האישור עבודה, זה יקר, רוב החברות לא מסבסדות אבל שווה לעשות זה כמו שהבנות אמרו לכמה שנים ואתה ממש לא חייב לשום חברה! זאת חותמת בדרכון!! יש חברות שאומרות שאתה מחוייב להם אבל זה שקר הם סתם מנסות לשכנע אותכם להיות איתם. עכשיו אני עוזרת להרבה חברות שלי מהארץ למצוא עבודה בקנדה... " "מומלץ להוציא אישור עבודה סביבות 1300 דולר למספר שנים כמו שאמרו כאן. יש חברות שלפעמים עוזרות עם זה קצת או נותנות החזר אבל הרוב לא"

canada06

New member
מה שרשום שם לא מדוייק, בלשון המעטה. תבדוק גם

בקישורים של "שאלות נפוצות" וגם באתר הרשמי. המושבניק נתן לך תשובה טובה וללא אינטרסים, מה שלא כל כך בטוח לגבי האתר maka

חד משמעית אישור עבודה בקנדה הוא תלוי מעסיק

והוא עולה 150 דולר, כל מי שגובה יותר מבקש מהעובד לשלם עבור ההוצאות של עורך הדין שמטפל בתיק, או סתם רוצה לעשות כסף על גבו של העובד או שזה תשלום עבור טיסות מגורים ואוכל אבל זה לא קשור לרישיון אלא אם כן מדובר בשכר טירחה של עורך דין...... אי אפשר לעבוד אצל מעסיק אחר. רישיון העבודה הוא למעסיק נקוב בשם בלבד.

gilad_no

New member
לא מדוייק

על אישור העבודה רשום במפורש שהוא מותנה בכך שאתה ממשיך לעבוד אצל אותו מעסיק. מהרגע שאתה כבר לא עובד אצלו - אישור העבודה מבוטל. אישור העבודה היחידי שהינו פתוח לכל עבודה, הינו בתור בן\בת זוג לסטודנט או למישהו עם אישור עבודה ספציפי לחברה. יש גם אפשרות לקבל אישורי עבודה פתוחים בתור אזרחים צרפתיים, אבל אני מניח שלא על זה מדובר.

gilad_no

New member
צרפת

אני יודע שלצרפתים יש אפשרות לקבל וויזה זמנית המאפשרת להם לעבוד כאן. אני לא בטוח אם זה תקף לכל קנדה או רק לקוויבק. אני מכיר מישהי בעלת אזרחות צרפתית שבדקה את הנושא ושמעתי זאת ממנה. אני אבקש יותר פרטים ואכתוב כאן את מה שאמצא.

gilad_no

New member
אל תתפסו אותי במילה,

אבל הנה מה שעדכנו אותי: לבעלי אזרחות צרפתית (ואולי גם לאזרחות אירופאית אחרת - לא בטוח), יש אפשרות לקבל אישורי עבודה בקלות. מתוך קנדה זה יכול לקחת מספר חודשים, אבל אפשר להוציא בצרפת תוך מספר ימים. זה יחייב לנסוע לצרפת למספר ימים ולהוציא את זה שם. האישור הוא לכל קנדה ולא רק לקוויבק. מי שזה רלוונטי לגביו, שייבדוק בשגרירות צרפת מה בדיוק התהליך (לא הצלחתי לקבל מידע מלא ואני לא רוצה להטעות סתם)

NorthernStar

New member
מדובר באישורי עבודה זמניים

המוגבלים במכסות ובגיל. מעבר לזה, לא מדובר בהסכם ייחודי עם צרפת. למיטב ידיעתי, יש הסכם הדדי כזה בין קנדה לאוסטרליה.

למעלה