אישור עבודה EAD על ויזת L, ומגבלות על בן זוג

אישור עבודה EAD על ויזת L, ומגבלות על בן זוג

שלום לכולם,
קיבלתי הצעת רילוקיישן לניו יורק מהחברה שלי שיושבת במנהטן, ויזת L1.
בן הזוג שלי עובד בארץ בחברת הייטק עם משרדים נוספים גם בניו ג'רזי.
התוצאה הרצויה עבורנו הוא שבן זוגי יוכל להמשיך לעשות את העבודה שלו כיום מהמשרד בניו ג'רזי, אבל הבנתי שתהליך הוצאת אישור העבודה EAD יכול לקחת כשלושה-ארבעה חודשים שבמהלכם יהיה אסור לו לעבוד.
אני חושש שהמצב הזה יאלץ אותו לאבד את מקום העבודה שלו ולא בטוח כמה מהר הוא יוכל למצוא מקום עבודה חדש בניו יורק.
השאלה שלי האם יש איזושהי פרצה שיכולה לאפשר לבן זוגי להכנס לארה"ב על ויזה L2 ולהמשיך לעבוד ולקבל שכר ישראלי דרך הארץ?
אם יש צורך, אנחנו מוכנים גם להתפצל למשך התקופה ככה שאני אהיה בארה"ב והוא בארץ עד שיאושר הטופס, השאלה היא רק אם זה תקין מבחינת הרשויות?

אשמח לתשובה או לכל הצעת עזרה, ותודה מראש!
 

liviur

New member
נשמע שתאלצו להתפצל.

הוא יצטרך להיכנס איתך , לעשות כמה דברים בסיסים (לבקש SSN , לשלוח טופס לEAD) - אבל למיטב זכרוני אין ממש בעיה אח״כ לחכות מחוץ לארה״ב לזה.
 

liviur

New member
אלא אם יבקשו Biometrics!

אצלינו לא ביקשו (לפני 3 שנים + 2 חידושים)
 

ilanvag

New member
לגבי זווית ההגירה -- אין בעיה. ליביו כבר ענה לך.

הוא יכול להיכנס, להגיש בקשה לאישור עבודה (EAD), ואז לחזור ארצה ולעבוד בארץ במשך 4-5 חודשים, עד שיגיע אישור העבודה (זהו משך הזמן בימים אלו). לא מומלץ שהוא יעבוד בארה"ב לפני קבלת האישור, כיוון שזו עבירה-לכאורה על חוקי ההגירה.
&nbsp
אבל רק להיות בטוח שאני מבין את התוכנית ארוכת הטווח -- אתם רוצים שהוא יעבור איתך לניו-יורק, אבל בפועל ימשיך לעבוד בתור עובד ישראלי מול החברה בארץ, לקבל משכורת בארץ בשקלים, ולשלם מסים בישראל -- ישירות דרך התלוש?
&nbsp
ראשית, לא ברור לי בשביל מה זה טוב. הדרך ההגיונית יותר היא שהבחור יעבור לעבוד ישירות מול הסניף האמריקני, בתור עובד ישיר שלהם -- אלא אם זה ממש בלי אפשרי. בעבודה ישירה מול המעסיק האמריקני, סביר שיישאר לו נטו גבוה בהרבה.
&nbsp
אבל שנית, ברגע שהוא L2 בארה"ב ועובד עם EAD, הרי הוא מחויב בהגשת דוחות לדוד סאם. אם הוא בעצם עובד מול ישראל ומקבל משכורת בארץ, אני כבר רואה פה פוטנציאל הסתבכות, כיוון שלא יודע אם הדוד סאם יאהב את העובדה שהוא משלם מסים רק בישראל ולא בארה"ב, בעודו עובד בארה"ב. לא מבין בזה, אבל שווה לבדוק היטב את הנקודה הזו.
&nbsp
המלצה חמה -- חפשו רו"ח תותח בעל התמחות בשתי מערכות המיסוי (ויש רבים כאלה בארץ) ,שלמו לו כמה שצריך, וקבלו ייעוץ מפורט והמלצה לדרכי פעולה. עדיף לעשות זאת מראש, במקום להיתקל בהפתעות שונות בהמשך.
 

Nobilis

New member
אני מניח שהכוונה היא...

שהוא ישאר עובד של החברה הישראלית (מקבל משכורת בשקלים בישראל, וכו') לתקופה שבה הוא מחכה לאישור עבודה.
 

ilanvag

New member
אני לא בטוח שזו הכוונה.

הוא כותב "התוצאה הרצויה עבורנו הוא שבן זוגי יוכל להמשיך לעשות את העבודה שלו כיום מהמשרד בניו ג'רזי" -- ואני לא בטוח שהכוונה היא רק לתקופה שעד לקבלת EAD.
&nbsp
יש מצב, שאי אפשר להעביר את ה-req מישראל לארה"ב, ושאין להם תקן בארה"ב, ולכן הוא מתכוון שהבחור ימשיך לעבוד מהמשרדים של החברה בניו-ג'רזי, אבל להיות כפוף לחברה בארץ ולקבל משכורת בישראל -- לכל משך השהייה בארה"ב, ולא רק לחודשים הראשונים.
&nbsp
ואת הנקודה הזו שווה להבהיר. אם זה כמו שאני הבנתי, אזי יש פה השלכות מיסוי שצריך לבדוק מראש.
 
הי, סליחה על התגובה המאוחרת

הכוונה שלי היא היא לא לקטוע את רצף העבודה של בן זוגי.
הוא נמצא כרגע במגעים עם החברה שלו לגבי התנאים שבהם הוא יכול להשאר מועסק אצלהם גם לאחר המעבר לארה"ב, וקטיעה של כמה חודשים שבהם הוא לא יכול לעבוד לא תקל על זה.

מה שכן, הכוונה היא שברגע שאנחנו מקבלים את ה EAD להעביר אותו לשלוחה האמריקאית על תלוש משכורת אמריקאי.

אגב, האם מבחינתו לדווח שעות עבודה מהמשרד בניו יורק ולקבל על כך שכר מהארץ לפני ה EAD נחשב להפרת ה L2? כי טכנית היא לא עובד אצל מעסיק אמריקאי...
 

patita

New member
אנחנו ביררנו לגבי הגשת אישור עבודה ואז יציאה מארהב לכמה חודש

חודשים ומה שאמרו לנו זה לא לעשות את זה, כי יש סיכוי גבוה שיפסיקו את הטיפול בבקשה לאישור עבודה כשבן הזוג ייצא מארהב, הוא יצטרך להגיש בקשה חדשה כשיחזור ועלולים לעשות לו בעיות בפעם השנייה. אנחנו על ויזת J אז אולי זה שונה, אבל לא בטוח שזה אפשרי.
אנחנו במצב דומה וזה דיי מבאס
 

ilanvag

New member
מי אמרו לכם את זה?

כי יש לנו פה כמה בפורום שעשו בדיוק את זה, ואני מכיר עוד כמה מחוץ לפורום (כולם על ויזות J, אגב) -- ולא הייתה שום בעיה.
&nbsp
ולכן מסקרן אותי מי היו אלו שאמרו לכם לא לעשות את זה.
 

patita

New member
התקשרו למלקה שאחראית על הנושא

כבר לא זוכרת למי בדיוק, אבל אלו שמתעסקים עם זה. לאור כל השינויים וההקפדות החלטנו לברר את זה כדי שלא יעשו לנו בעיות.
 

ilanvag

New member
"המחלקה שאחראית על הנושא" - איפה?

באוניברסיטה? בשגרירות האמריקנית? USCIS? בבית הלבן?

&nbsp
יש המון אנשים -- במיוחד באוניברסיטאות -- שאו שאין להם מושג מהחיים שלהם בכל מיני דברים שהם טיפה הצידה ממה שהם עושים, גם אם הם במחלקה "האחראית" (ונתקלתי בזה אישית בעבר); או יעדיפו לתת לך עצה "בטוחה" כדי להימנע מבעיות וצרות בעתיד, גם כאשר אין שום בעיה פוטנציאלית.
&nbsp
בכל מקרה -- סתם שתדעו, ניסיון עבר מלמד שאין שום בעיה. לא יודע אם השינויים בשנה האחרונה בנושא הגירה השפיעו על משהו, אבל אני לא חושב שיש השפעה על הנושא הזה. תהליך EAD הוא לא אחד התהליכים אשר אמורים להיות מופסקים באופן אוטומטי כאשר מבקש הבקשה יוצא מארה"ב.
 

patita

New member
ב-uscis

בדיוק בגלל שבאוניברסיטה לא ידעו. גם אותו פקיד שענה לא ידע ובירר עם הממונה עליו. התשובה הייתה שלא בטוח שיבטלו, אבל יש סיכוי. אנחנו החלטנו שלא מתאים לנו לקחת את הסיכון, כל אחד יחליט כראות עיניו.
 
למעלה