אישור על חיסונים בצבא לבדיקה הרפואית?

DV Selectee

New member
אישור על חיסונים בצבא לבדיקה הרפואית?

לחברי הפורום שלום,

בעוד כשבועיים נבצע את הבדיקה הרפואית. קיבלנו במייל את מסמך הדרישות הכללי מהמרפאה ובו צויין שצריך להביא תיעוד לחיסונים שבוצעו בצבא. כמובן שאין לנו את המסמך הזה ואני משער שלא נספיק להוציא אותו בזמן (עם בירוקרטיה ואתר לא נגיש בעליל של אכ"א).

האם אנו מחוייבים להגיע עם טופס תיעוד חיסונים מהצבא? חשוב לציין שאני ואשתי המועמדים ולא קיבלנו שום חיסון מיוחד במהלך השירות מעבר להתחסנות הרגילה ביום הגיוס.

תודה רבה.

stas87

New member
אתה לא מחוייב להגיע עם שום תיעוד

פשוט אם אין תיעוד יעשו לכם חיסונים.
&nbsp
בגדול אתה צריך חיסון טטנוס בתוקף (עד 10 שנים), MMR (לא משנה ממתי העיקר שעשית) ופוליו בתוקף מהשנה האחרונה (פוליו מלפני יותר משנה לא תופס)

DV Selectee

New member
יש לנו פנקסי חיסונים מלאים

לגבי טטנוס, אני חושב שעושים בצבא והשתחררנו לפני פחות מ5 שנים, צריך תיעוד מהצבא?

MMR עשינו.

לגבי פוליו, אני חושב שעשינו את כל החיסונים בילדות ולמיטב הבנתי זה אמור לתת חסינות כמעט מלאה(99%), האם אתה בטוח במה שאתה אומר שצריך לעשות כל שנה?

מהצבא אמרו לנו שכמעט ואין סיכוי להשיג את התיעוד על החיסונים כי המוקד הטלפוני מפוצץ בפניות ופשוט לא עונה לטלפון.

tair1986

New member
הייתי בבדיקות רפואיות בדיוק לפני שבוע

היה לי רק פנקס חיסונים בן שבוע עם 2 חיסונים שעשיתי לפני שבועיים, טטנוס ושפעת.
בבדיקה עצמה הרופא רק אמר לי לעשות MMR שעלה 82 שקל בבית מרקחת למטה.
אין לי שום תיעוד מהצבא ואף אחד לא ביקש גם..

DV Selectee

New member
שפעת עשינו לפני כחודש וMMR עשינו כילדים

לגבי טטנוס, כנראה שעשינו בצבא אבל אין לנו דרך להשיג תיעוד משם. יש טעם לעשות שוב? או שיש דרך אחרת לפתור את זה?

stas87

New member
רק תיעוד, אם אין תצטרך לעשות עוד פעם..

להשיג תיעוד יקח לך הרבה זמן...זה לשלוח לם פקס.. הם מעבירים לתל השומר.. הם מאתרים.. ואז שולחים (לי לקח כחודשיים עד שהגיע הביתה האישור חיסונים בצבא).

אני כשהייתי באוגוסט בבדיקות הייתי צריך פוליו מה 12 חודשים האחרונים.

כשקבעתי בדיקה אצל הרופא זה היה רשום במייל
"Please note that as of July 2014 all applicants will need to perform a Polio booster vaccinations, unless they have proof of vaccination during the twelve months prior to examination"

יכול להיות הורידו את הדרישה עכשיו, אבל תראה אם רשום במייל.

tair1986

New member
לנו לא אמרו ולא שאלו על פוליו בכלל

לפני שבוע כשעשינו את הבדיקות, ואין לי שום תיעוד לחיסון של פוליו..
אולי באמת השתנו הנהלים.

DV Selectee

New member
המידע לגבי חיסונים קצת עמום במכתב שקיבלנו

ציטוט מהמכתב:
"Immunization requirements for Visa applicants are age sensitive and are subject to change according to protocols prescribed by the State Department. In those cases wherein additional immunizations are necessary, these will be performed during the medical examination for an additional fee."

או מהדרישות במכתב:
"- All immunization records (infant, school, travel, army)"
"- Lab tests relating to immunizations (eg measles mumps rubella varicella), if available"

ואלו כל התיעודים הנוגעים לחיסונים במכתב.

חושב ללכת שבוע הבא לעשות בדיקות מעבדה לחזרת, אדמת, חצבת ואבעבועות רוח. יש טעם לעשות את זה? יש כאלו בדיקות בכלל? כי נראה שהם דורשים משהו כזה.

אז MMR יש לנו מתועד וגם שפעת (גם פוליו מהילדות, אבל נראה שזה לא מתאים לדרישה שstas פרסם). אין לנו תיעוד לטטנוס למרות שכנראה עשינו (יש לי תיעוד מ2008 אבל בטח זה כבר לא רלוונטי). אז כדאי לעשות בשבוע הבא במרפאה בקהילה? (וגם כנראה חובה)

tair1986

New member
מה שציטטת זה גם מה שאנחנו קיבלנו במייל מהרופא

זה נראה כמו משהו גנרי..
לגבי טטנוס אם אני לא טועה זה בתוקף ל10 שנים.
אולי יש תלות גיל גם.
אני בן 31, ורק MMR הייתי צריך לעשות במרפאה (חוץ מטטנוס ושפעת שעשיתי עצמאית שבוע לפני).
קח בחשבון שתוצאות יכולות לקחת זמן, אם אתה מתכוון לעשות בדיקות של נוגדנים בדם כדאי שתעשה את זה במהרה.

למעלה