אישור צו מילואים חריג

אישור צו מילואים חריג

בתקופה האחרונה הצבא שולח יותר ויותר צווים חריגים באישור. הכוונה שעל הצווים יש חתימה אלוף/ראש אגף מבצעים ולכן אין צורך בחתימת החייל. למרות המצב הביטחוני והמלחמה המתקרבת בעירק, יש הרגשה כאילו ידו של האלוף קלה על החתימה. האם לדעתכם כדאי להשאיר כך את המצב שאדם אחד יכול לאשר בהתראה של ימים ספורים להוציא את איש המילואים ממשפחתו, מעבודתו, מילדיו ומלימודיו, או שיש לשנות את התקנה כך שהצבא ייאלץ לתת דין וחשבון בהוצאת צווים חריגים לוועדת החוץ-והביטחון לפחות אם לא לממשלה

אין צדק יותר ממך

כח ושלטון אפשר לעשות בהם שימוש לרעה ושימוש ולטובה ואף פעם אין לתת לבן אדם אחד את כל הכח הזה כי אף פעם אי אפשר לדעת מה לעשות איתו בכל אופן גם אם הבן אדם הוא ישר כמו סרגל או לא צריך מישהו ניטרלי שיפקח עליו ועל כל מעשיו (כמו היועץ הממשלתי) שאחראי על הסדר כך שאם אותו בחור בעל הכח והדרגות יחליט להיתשגע או יתחיל להיות מושחת יהיה מישהו שיעצור ויפיל אותו לפני שהוא יגרום לנזק תאמין לי לפעמים אני שואל את עצמי מה אני עושה במדינה הזאת יותר מדיי בלאגן ואין מספיק זמן לנקות

יעל :-)

New member
האם ניתן לדחות צו שכזה?

אני לא ממש מבינה בתחום ורציתי לדעת האם ניתן לעשות משהו בקשר לצו חרום בהוראת אלוף? האם ניתן בכלל לדחות צו שכזה?

syair

New member
עכשיו

אני כבר לא מבין. אני אישית מתנגד לצבא באופן כללי, אבל לפי דעתי מי שבמילואים אמור להסתגל למערכת הצבאית, ואם עכשיו יש מלחמה? תה צודק בזה שצריך שיהיה מישהו שיפקח על זה, אבל תמיד יש את הפיקוח האחרון, כמו בג"צ וכו´.

למעלה