אישור תרופות

פנטזי1

New member
שלום לכולם!

היום התרגזתי כל כך,אבא שלי מקבל כל הזמן "אריספט"וכל חצי שנה צריך לחדש את האישור לתרופה.היום קיבלנו תשובה שלילית,לא אישרו לו את המשך קבלת התרופה,בהתחלה אמרו שזה כבר לא בסל התרופות אך שניסינו לברר נאמר שהרופאה שמאשרת החליטה שאין טעם להמשיך עם התרופה אחרי כל כך הרבה שנים שהיא כבר לא עוזרת.איך היא קובעת כזה דבר?היא בכלל לא מכירה את החולה,הרופאה המטפלת כתבה מכתב ומבקשת לאשר אתהתרופה והיא מחליטה מה שהיא רוצה כדי לחסוך לקופה כסף.אבא שלי אמנם חולה כבר כ8 -7 שנים אבל הוא עדין אוכל לבד מתרחץ לבד שולט בצרכיו והרופאה שלו קבעה שכן להמשיך עם התרופה וגם המליצה לתת לו "אביקסה"כדי לשמר את מה שנשאר לו ולמנוע הדרדרות אבל לקופה לא איכפת הם מעדיפים כנראה שהחולים יפסיקו "לנצל "את הקופה,הם עולים להם יותר מידי כסף.יותר טוב שהוא ילך למוסד מצידם ויסיים שם את חייו.אנחנו נאבקים לשמור עליו בבית כל עוד זה אפשרי והקופה רק מנסה להקשות.

zs1957

New member
לפרסם בתקשורת את כל הסיפור

קופות חולים שונאים תקשורת כח היא מבקרת אותם. אם תפני לתקשורת שתפרסם את סיפורך תקבלי א התופות מהר. בהצלחה !!! מחזיקה לך אצבעות. זהבה שחם

ענתי44

New member
זהבה זה משהו שצריך לתת לו את הדעת

אומנם כעיתונאית במי"ל אני " שמחה" שיש לתקשורת עבודה, אבל, לא יתכן שמשפחות, שגם ככה נאבקות לטיפול הכי טוב, מסור ומכובד ביקירם יאלצו להתמודד עם דברים מהסוג הזה, או שלי. וזה משהו שעליו אנחנו צריכים לבוא עם או שינוי חקיקה או איזה הסדר חדש שקופות החולים לא יעשו את זה יותר!!!!

פנטזי1

New member
הייתי שוב היום בקופ"ח אצל מנהלת

הסניף היא בדקה ,התשובה שהגיעה היא "נדחתה הבקשה,הסיבה:לא עפ"י הוראות רישום בסל הבריאות.הפסקת מימון הקופה עפ"י קריטריונים שנקבעו בסל הבריאות להפסקת מימון לתרופות הנ"ל. מישהו יכול להסביר לי איך פתאום השתנו הקריטריונים?אבי מקבל מהקופה את התרופה מנובמבר 2001 ועכשיו הם מפסיקים בלי לבדוק אם זה עוזר לו או לא. העצה היחידה שהמנהלת נתנה היתה להפגש עם הרופאה המחוזית -קבעתי פגישה למחר ויש אפשרות להגיש ערעור רק שאני מתארת לעצמי שזה לא יעזור. הרופאה המטפלת ממליצה להמשיך עם התרופה אבל הם עושים הכל כדי לא לאשר =לחסוך כסף לקופה.אפשר להתפוצץ במדינה הזאת!!! אולי למישהו יש רעיון או נסיון או עיצה מה עוד ניתן לעשות? התרופה עולה " רק" 700 ש"ח לחפיסה של 28 כדורים+אביקסה או התחליף שעולה 300 ש"ח +עוד תרופות לכל מיני צרות אחרות,בשביל מה צריך את קופת חולים ? כדי לשלם להם דמי חבר?

zs1957

New member
תמשיכי להלחם אל תוותרי הם שקרנים

שיראו לך בכתובים שהחוק בוטל. אם לא תפני לכלבו-טק,לאלינה דיין לשומר מסך. הם מאד ישמחו לעשות כתבה על הנושא שלך. ותראי שכאשר הסיפור שלך יגיע לתקשורת יתנו לאמך את התרופה. בהצלחה בפגישה עם הרופאה המחזית. מחזיקה לך אצבעות. זהבה שחם

פנטזי1

New member
טוב, הייתי היום אצל הרופאה המחוזית

בקופ"ח ולא עזר כלום,היא ניסתה לבקש אישור נוסף והתשובה שלילית,והסיבה היא הירידה המשמעותית שחלה השנה במבחן המינימנטל,לכן לא מגיע לו לקבל יותר את התרופה כי אין לה כבר השפעה.ככה הם אומרים ,אבל זה שהוא עדין מתפקד באופן עצמאי זה לא חשוב,רק המינימנטל קובע.והרופאה המטפלת מנסה לנחם אותי שבמילא לפי המחקרים לתרופות האלה אין שום השפעה לטובה על החולים.אני לא יודעת אם הן משפיעות או לא ,אני רק יודעת שאין לי שום רצון לעשות עליו ניסויים ולהפסיק את התרופות ולראות איזה השפעה תהיה עליו.עד היום הם לא בדקו בצורה כזאת ועשו השוואות בין תוצאות המינימנטל ,פשוט הרופאה שאישרה את התרופה עד עכשיו עזבה את הקופה והיו צריכים להעביר את הבקשה לאישור במרכז בתל אביב.מישהו היה צריך להוכיח שם כנראה את עצמו על חשבונינו.

zs1957

New member
להוציא הכל לתקשורת.

היי פנטזי 1 תכתי לגדעון רייכר מתרגז במעריב. . הוא יפרסם את הסיפור ויקבל את תגובתם.אני מאמינה שזה יצליח. בהצלחה במאבק. זהבה שחם

פנטזי1

New member
האם יש עוד מישהו מנתקל בתופעה הזאת?

שקופ"ח מפסיקה את התרופה לאלצהיימר בגלל ירידה במבחן המינימנטל?אף על פי שהחולה עדיין בבית ומתפקד עדין בפעולות היוםיום? כמה שנים החולים שלכם מטופלים בתרופות כמו ה"אריספט"?

ronnyw

New member
הפסקת התרופה

שלום, גם אצלנו הפסיקו תרופה אחרת (אקסילון), בטענה (מקצועית) שהיא מפסיקה להשפיע לאחר שלוש שנות שימוש. כיוון שדי הסכמתי עם טענת הרופאה - לא עשיתי מזה עניין. הרופאה אמרה גם שכל ההשפעה של התרופה נתונה בספק, ושיש אסכולות שטוענות שנזקה רב יותר מתועלתה. כבר כתבתי בפורום לא אחת, שאינני יודעת אם אכן התרופות האלו מסייעות, וגם אם כן - קשה לאמוד את מידת התועלת. תרופות שמשפיעות על פעילות מוחית (ראו למשל את ההתלהטות סביב הריטלין, כפי שמופיעה בגליונות "סוף שבוע" האחרונים במעריב) הינן תמיד תרופות שנויות במחלוקת, ונראה לי שקשה להוכיח שקופת החולים מקמצת. הם תמיד יכולים לטעון שעניינית התרופה אינה מועילה/מזיקה/לא נחוצה, וייתכן גם שהם צודקים. אינני רוצה לרפות את ידיכם, אבל נראה לי שקשה פה להוכיח "קייס".

ענתי44

New member
אוי רוני יקירתי../images/Emo24.gif

קופת חולים, בלי קשר איזו מהן, מקמצת ופוגעת. כשאתה צעיר חזק בריא כמו שור ומשלם אז אתה רצוי, חלית, הזדקנת אתה "יושב להם על הווריד", וקל וחומר שאתה גם זקן וגם חולה.אתה, כמאמר שר אוצר בדימוס, " האיש השמן" שנתלה על האיש הרזה ומכביד עליו. כמו שאי אפשר להוכיח שהתרופה יעילה גם אי אפשר להוכיח אחרת. זו לא תרופה שמונעת את התפשטות המחלה אלא מעכבת אותה בלבד. לכן אי אפשר לדעת, אולי בלעדי התרופה המצב היה חמור יותר. אם התרופה בסל הבריאות יש לתת אותה. אני הייתי 1.3.06 במרפאת זכרון, ולמרות שחלה הדרדרות במצבה של אמא הרופא המליצה בתוקף על מתן אקסלון.עד היום יש סחבת באישור ואני מתרוצצת מטורטרת במסדרונות קופת חולים. ומה יצא להם מזה? אני אגיד לך גם אם יאשרו לבסוף הרוויחו לפחות חודש של אי מימון תרופה. תכפילי עלותה בעוד אנשים ותקבלי כסף טוב שהקופה מרוויחה. שלא נדבר על משפחות שנמאס להן ומממנות בעצמן.זו שערורייה ואיש לא פוצה פה.

zs1957

New member
ענתי יקירתי רק תקשורת תתן מענה

לסחבת במתן התרופות. זו תרופה שבסל ויש לתת אותה. תראי מה עושים לחלי סרטן שזקוקים לתרופות מציליות חיים ומונעים מהם אתמול הראו בערוץ 2 בתוכנית משעל חם אשה חד הורית חולת סרטן כבד זקוקה לאביסטן תרופה שעולה 20,000 ש"ח לחודש וטרם אישרו לה,יש לה ילד בכתה ב' מה יקרה אם היא תמות מי יטפל בילד הזה? גם פה ישנה סחבת רצינית ,מונעים מהחולים תרופת מצילות ולאיש לא איכפת. אני בטוחה שבני אילון מקבל את התרופות לסרטן הגרון ללא סחבת והמתנה כי הוא ח"כ. ומה אם פשוטי העם הם צריכים למות? רק הסברה טובה בתקשורת ובכנסת תפתור את נושא הסחבת. צר לי לשמוע שלא נותנים לאמא שלך אקסלון, שהיא תרופה שבסל. אולי תכתבי לגדעון רייכר. רייכר מתרגז? הוא כותב במעריב ומטפל בעוולות מכל סוג. יום טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
תקשורת כקלף מיקוח אחרון

התקשורת כמו שמש... וסליחה אם זה נשמע נרקסיסטי היות ופעם הייתי חלק ממנה. חשיפה לתקשורת, בין אם לטפל במצב כזה ובין אם לעורר מודעות למחלה צריכה להיות בטעם. חשיפת יתר רק תזיק. אנשים שכל שני וחמישי יקראו על נושא מסויים ידלגו עליו ועיתונאי שעל כל בעיה קטנה יפנה לקופה לא יועיל במקרים חמורים יותר. אני חושבת שצריך לפנות למוסדות הקופה ולא לוותר. אם ידחו אותי שלא בצדק אז יש גם מבקר המדינה. ואולי צריך, זהבה יקרה, לדאוג שישנו מלמעלה את נהלי האישור לתרופות.

zs1957

New member
לשם זה נוסד צוות ההסברה

לשנות דברים מלמעלה.ענתי יקירתי, לשרים במששלה ולראש הממשלה לא איכפת מאתנו. אם אמו או אביו היו חולי אלצהיימר אולי הוא היה נותן יותר משקל לנושא התרופות של חולי אלצהיימר. זהבה שחם

ענתי44

New member
נכון אבל....

יש את הגימלאים ויש את המתמודד בקדימה כך שהרכב הכנסת הזו נוח יותר\ בעיקר שמדובר על כנסת חברתית יותר.

חוות הדעת של הרופא משפיעה

לפנטזי שלום , בבדיקה האחרונה שנעשתה לבעלי חלה ירידה מסוימת במינימנטל. אך הרופאה אמרה שהיא תרשום שהמצב די יציב , כדי שיאשרו לו את התרופות. בסופו של דבר , התרופה היחידה שצריכה אישור היא הממוריט , שהיא יקרה מאד לקופת החולים. האביקסה ממילא לא בסל התרופות ועולה כ -300 ש"ח היום. אנני יודעת מה אפשר לעשות והאם באמת התרופות מועילות, אבל אפשר תמיד לנסות שוב באמצעות התקשורת או חוות דעת של רופא אחר. בעלי גם לוקח כל מיני ויטמינים שמומלצים בכל מיני ספרים וגם כאן אני לא יודעת מה מועיל ומה לא. אז , ראשית אני מאחל לך שאבא שלך ימשיך לתפקד הכי טוב שאפשר ושימשיך לקחת אביקסה בינתיים. כל טוב ובריאות, טובה

zs1957

New member
אמי טופלה באריספט 5 שנים

וגם אז הערימו קשיים היינו צריכים למלא טופס 29 ג' זה לא היה בסל שלמנו 1,000 ש"ח לתרופה עבור 28 כדורים. זהבה שחם.

zs1957

New member
לאריספט יש תופעת לוואי הפוגעת

בתפקודי כבד. התרופות הללו אינן מרפאות הן מעכבות אתה התדרדרות. אם יש ירידה במבחן המינמטל סימן שה לא משפיע. אולי כדאי לקחת אביקסה,שהיא לא בסל אבל היא טובה. גם לאביקסה יש תופעת לוואי סחרחורת. תתיעצי עם הרופא המטפל וביחד תמצאו פיתרון. זהבה שחם

פנטזי1

New member
הוא מקבל גם אביקסה ,היום ממליצים

לקחת את האביקסה בנוסף לאריספט ולא במקום. הרופאה אמרה ש היתרון הוא שלאריספט אין תופעות לוואי .

zs1957

New member
אריספט פוגע בתפקודי כבד

לאחר מספר שנים היא כבר לא מועילה.האביקסה מאד עוזרת תופעת הלוואי שלה היא סחרחורת. תתיעצי שוב עם הרופאה. ישנה תרופה טובה שנקראת רמיניל ,גם היא לא בסל. תתיעצי עם הרופאה לגביה. בהצלחה, זהבה שחם.

zs1957

New member
זאת עבודת של צוות ההסברה

מוטלת עלינו משימה קשה אני מקווה שנצליח ליישמה. זהבה שחם

למעלה